Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
bum_bum написа:Не, че ме учудва такова поведение де. Нон стоп го гледам, особено когато съм с мотора и главните герои в 90% от случаите са водачи на Пасат или Шкода, най-често и комби от по-новичките. Майна, аз седя върху нещо ускоряващо до 100 за малко над 3 секунди и единствената причина да не ти обърна огледалата по най-брутален начин е, че все пак имам около половин мозък, деца, жена и някакъв живот отвъд егото си. Какво точно мислиш, че може да ми покажеш когато на всеки светофар даваш цялата газ на тоя мъртвец?
Не ги четеш хората правилно

Причината е същата като тази поради като караш някаква лъскава екзотика (или нещо което изглежда бързо) всеки ти се пробва- не за да те бие (щото знае, че няма как) а просто за да те види как ще я изрежеш. Допълнителен бонус е ако си с мотор и като настъпиш “да му покажеш на тоя плебей кои е шефа”- го изправиш на задна гума а най- добре - паднеш- сеира е пълен и определено си струва заигравката

Последна промяна alx на 05 Сеп 2023, 17:19, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Еми писано е, някой изпреварва ТИР и вместо да го чакам и да намалявам ще изпреваря безопасно. Защо? Имаш поне 20 мнения из форума как винаги си караш много спокойно и за никъде не бързаш.
Как и да го гледаме си е груба проява, да не говорим, че е против правилника, който уж всички тук спазваме. Аз лично не бих ако ще и с 500 коня да съм.
Знам как се кара мощна кола, знам как се кара и 90 коня от които са живи са има няма 60-70. 15 години карам такава и нямам ни един случай на ситуация в която да си плюя в пазвата. Просто знай какво караш и какви са му възможностите.
Нямам против, просто както много пъти съм казвал познавам лично поне едни 10 човека, някои от които лично са ме канили да “караме на Бояна” (аз никога не съм участвал там, въпреки, че по ония времена имах много конкурентна кола, гонките между други коли по околовръстното не е мойто), които днес са от най-настървените радетели за пътна безопасност. Няма лошо, но нека просто помним какви сме били и да не съдим прекалено строго другите за това, което и ние сме били или все още сме когато не сме във форума.
Как и да го гледаме си е груба проява, да не говорим, че е против правилника, който уж всички тук спазваме. Аз лично не бих ако ще и с 500 коня да съм.
Знам как се кара мощна кола, знам как се кара и 90 коня от които са живи са има няма 60-70. 15 години карам такава и нямам ни един случай на ситуация в която да си плюя в пазвата. Просто знай какво караш и какви са му възможностите.
Нямам против, просто както много пъти съм казвал познавам лично поне едни 10 човека, някои от които лично са ме канили да “караме на Бояна” (аз никога не съм участвал там, въпреки, че по ония времена имах много конкурентна кола, гонките между други коли по околовръстното не е мойто), които днес са от най-настървените радетели за пътна безопасност. Няма лошо, но нека просто помним какви сме били и да не съдим прекалено строго другите за това, което и ние сме били или все още сме когато не сме във форума.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Моджо написа:Като мястото на 2 ред ми е много важно да го има.
Шофьора на Любо Ганев ли си?

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
alx написа:Ако всичко друго е еднакво- мощната кола с по- добра динамика (ускорение/завиване/спиране) карана нормално ти позволява по- рядко да изпадаш в ситуации а ако се случат- по- лесно да излезеш от тях.
Аз карам доста бабешката по пътищата и почти никога нищо не се случва, но 1-2 пъти в годината въпросната динамика ме спасява - ситуации при които с една по- слаба кола нещата щяха вероятно да се развият доста по- зле…
Ти не можеш да разбереш българският феномен, всеки да си мечтае за Супърб с мотор на Голф Р и Чип . Не че е лоша кола, но сигурно вече 1млн човека съм чул как планират покупка на тая кола и всички накрая си взимат 2ка дизил, защото се сещат че в бобена яхния , по-добре седи наденица/суджук от колкото стек миньон.
ПС: и аз гледах точно тоя Супърб - малкия мотор-големия вървеж , но жената каза че не ще Шкода

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
alx написа:Аз карам доста бабешката по пътищата и почти никога нищо не се случва, но 1-2 пъти в годината въпросната динамика ме спасява - ситуации при които с една по- слаба кола нещата щяха вероятно да се развият доста по- зле…
Изпадаш в тия ситуации, щото караш с идеята, че колата ти е мощна и ще те измъкне. Аз с умрелия кон не изпадам, защото знам какво карам и се съобразявам какво може и какво не. С другата, дето е 300-тина коня много по-често влизам в ситуации именно поради горната причина.
bum_bum написа:alx написа:Аз карам доста бабешката по пътищата и почти никога нищо не се случва, но 1-2 пъти в годината въпросната динамика ме спасява - ситуации при които с една по- слаба кола нещата щяха вероятно да се развият доста по- зле…
Изпадаш в тия ситуации, щото караш с идеята, че колата ти е мощна и ще те измъкне. Аз с умрелия кон не изпадам, защото знам какво карам и се съобразявам какво може и какво не. С другата, дето е 300-тина коня много по-често влизам в ситуации именно поради горната причина.
Ми… не. Последния път беше, че седях на светофар и в огледалото гледам един как се засилил и няма намерение да спира. Ми изрязах се около тоя пред мене и тоя дето се беше засилил влезе в багажника на тоя дето беше пред мене- няма спирачен път няма нищо- забил глава в телефона…. преди това по спомени си карам със 100-110 в дясната лента на магистралата, до мене в средната лента (3 ленти) един ТИР, отдясно гледам друг ТИР тръгнал да се влива- дал мигач и чака да го подминеме да се вмъкне зад мене. Да ама се оказа, че ускорителната лента в която е е по- къса от колкото си мислеше и започна рязко да завива в ляво където бях аз а до мене беше другия ТИР в средната. Не мога да набия спирачки щото тоя зад мене дето е (некъв пикап) е на 3-4 метра от мене… Познай 1000та коня дали не ми свършиха работа? И те така. За такива ситуации ти говоря.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
алекс, 1980, оцветено, избягва 2та камиона (0:18)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Бързите коли са лукс и като всеки такъв, правят живота по-удобен, по-сигурен и абе по-хубав. Технологиите пък правят лукса по-достъпен и с електричките - за всичките

steeN написа:
алекс, 1980, оцветено, избягва 2та камиона (0:18)
Буквално. Само че при мене нямаше едно-две надолу а просто смачкваш газта както си със 100рина км и всичко в купето отива в багажника

Виж ако нещо изпадне на пътя и трябва с 3-те тона х да го избягвам- ще е забавно…. За другите де…

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
https://www.instagram.com/reel/CwlHAMVN ... BiNWFlZA==
Смачкваш газта и се чудиш смачкал ли си я, че кола за 40к $ те прави крив

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Разхода ми до малко след Анталия. Вижда се с колко съм карал последните 260км. - средна скорост около 100, но съм минал през няколко града. Общо взето извънградското карах с 140 на темпомат. Разход за гориво за тея близо 1400км. под 100лв.
Sent from my 2201123G using Tapatalk

Sent from my 2201123G using Tapatalk
In_Memoriam написа:https://www.instagram.com/reel/CwlHAMVNaSe/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Нямам инстаграм…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
alx написа:In_Memoriam написа:https://www.instagram.com/reel/CwlHAMVNaSe/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Нямам инстаграм…
Не ти трябва, че ще продадеш Теслата

3186 написа:Искам и аз Мустанг с ЕSS за $40к, къде ги продават?

Честито и безаварийно