Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 05, К25 06

Re: Мотористите във форума!

Мнение от NiksGS » 22 Авг 2023, 21:26

Може би тук е темата, а може би скоро си мислех да пусна нова тема в "страхотни истории" нищо че е за двуколесни.
Една ваканция на село братовчеда взел на дядо ни Балканчето. Вика ме, ще идваш ли с мен? Казах му, ако даде и на мен едно кръгче.
На средата на "маршрута" свърши горивото и на връщане бутахме...
Имах книжка, ама само В, като нямаш гараж става трудно, та даже не ти се и мисли, ама звяра в мен от време на време се пробуждаше. Изкарах и А без бюджет за машина, ей така с желание. Харесах едно Kawasaki KLE, държах го на платен паркинг с навес, за всякакви двуколесни, та на него се понаучих. От време на време виждах по някое BMW на пътя, ама рядко. Викам си, това ще е марката. Поразучих що за модели правят, спрях се на GS. Универсален, с доволно място за багаж, куфари. Ходих един път до Сапарева баня да пробвам един. да видя що за чудо е. Беше на над 200k km. А как дърпаше... с кардан, куфари, подгрев, ABS, серво и още кво ли не.
В един определен момент, имах бюджета, жената ми вика, абе ти съвсем си изперкал... ама аз си знам. Все пак в тоя живот се живее не само за близки и роднини, а той изтича в канавката с всеки изминал ден и ако нещо си направил и за себе си, значи добре. Поне ти ще го оцениш. Та вече шеста година се гледаме и поддържаме. Един познат ми разправяше като си вземеш 100кс мотор забравяш за разход под 5 ами над 5 ми е само градското. То зависи и от човека, не само от машината.
За багажа мога да споделя доста - палатка, спален чувал, шалте, къмпинг столче, газов котлон + всичко за уикенд на къмпинг е минимума. Тавана е кашон (не голям) с празни буркани, 22" ТВ + скара бира и разни други глезотии. Един роднина като ме видя, какво продължавам да вадя ме пита ти това от мотора ли? Казах да, нося си и инструменти, дъждобран и покривало като минимум.
Та търсиш ли, ще намериш, желание трябва! Между двата има 40кг разлика, но при изпреварване на камион, с аеродинамика на тухла, на муцуната винаги ме блъска вятъра и започвах да се боря с машината, с GS това нещо го няма. Просто минавам и продължавам. Та по-тежкия е и по-комфортен, по-малко скача ако мина през неравност.
Ultimate Riding Machine

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 25 Авг 2023, 14:23

mr_petroff написа:Колеги, с какво почиствате слюдите на каските си?

Вода и хартия, а химия, каквото има в тях. :mhihi:
На бензиностанция, намокрям парче хартия, с вода от лейката и я лепвам на визьора, за едно кафе време, паркираните насекоми са накиснати и бавно, без резки движения се свалят от визьора. При необходимост, минавам и със суха хартия. :D

NiksGS написа:Може би тук е темата, ....
Една ваканция на село ..

12- 13 годишен, трябва да съм седнал на Симсоня. Най - безгрижните години, децата са откриватели, нямат история и опит зад гърба си и естествено няма преднамереност в действията. Тогава, до ден днешен, изпитах най-голямото удоволствие от карането на мотор. Вятъра в косите, които имаш, по шорти и тениска. Днес основният и необходим филтър, за да изпитам същото удоволствие е носенето на каска и екипировка. Въпреки машините, които можем да караме и скоростта, която да постигаме и т.н. От едната страна на селото шосе, от другата горски път, трафик няма, кеВ.. :driving:

NiksGS написа:разход под 5 ами над 5 ми е само градското. То зависи и от човека, не само от машината.

Колко разход прави на трип, например при някаква средна скорост, по борд?..

NiksGS написа:За багажа мога да споделя доста - палатка, спален чувал, шалте, къмпинг столче, газов котлон + всичко за уикенд на къмпинг е минимума.

В мечтите ми е, нещо подобно като оборудване и спане по къмпинги. :roll: Засега, имам само куфари. А и все още, отказвам да остарея и не се виждам, край потока в палатката, въпреки ползата, която би донесло това за душата. Юли отскочих до Родопа, Рила, Пирин, разтоварих в Девин и три дни само каране..

NiksGS написа:.. но при изпреварване на камион, с аеродинамика на тухла, на муцуната винаги ме блъска вятъра и започвах да се боря с машината, с GS това нещо го няма. Просто минавам и продължавам. Та по-тежкия е и по-комфортен, по-малко скача ако мина през неравност.

Мислих си го това, голямото верно е стабилно на пътя, отделно скоростта, с която може да изтегли, богатото оборудване с нови технологии и т.н.
Веднъж, на излизане от Казанлък, в посока Сливен, ме изправари двойка с баварец, оборудвана от-до , неоновите якета, каски, всичко БМВ. 8) Бързо минаха, а аз броях колите и реших че са с боксер, обаче запомних генерацията и се оказа после, че са с К1600, уха , а аз със 800 кибика реших, да покарам в група и така до Сливен. Както казваме в този форум 6-ка си е 6-так. :mhihi: Подбалканския е точно за такъв мотор и той го показа. Двамата седнали като на трон, зад високата слюда, машината непоклатима и ускорява зверски при изправарване. Момчето поздравява, с лява, с дясна ръка (ясноо, светна ми, круиз контрол), колегите , които дават път, а на мен ми се откина китката да раздавам :mhihi: . Беше яко.. :roll:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 05, К25 06

Мнение от NiksGS » 25 Авг 2023, 15:20

12- 13 годишен, трябва да съм седнал на Симсоня

- на повече съм бил, ама пък спомените са един път :mrgreen:

Колко разход прави на трип, например при някаква средна скорост, по борд?..

- минимума е 4,3 засичано на колонка, това при 120км/ч постоянна или не под 100 но рядко го карам така
при 90 - 100км/ч поддържана към 4,7 - 4,8л/100км
в града 7+ зависи от задръстванията, ама избягвам
ако правилно са настроени хлабините на клапаните и са синхронизирани 2-те клапи механично

В мечтите ми е, нещо подобно като оборудване и спане по къмпинги. :roll: Засега, имам само куфари. А и все още, отказвам да остарея и не се виждам, край потока в палатката, въпреки ползата, която би донесло това за душата. Юли отскочих до Родопа, Рила, Пирин, разтоварих в Девин и три дни само каране..

- аз палатката, шалтето, спалния чувал и столчето ги слагам в най- голямата суха торба и я слагам на мястото на топ касата с 2 плоски ластика

Веднъж, на излизане от Казанлък, в посока Сливен, ме изправари двойка ...

- И за тоя си мечтая, ама със сегашните приходи/ разходи няма как, иначе да, дизайн, съотношение мощност/ маса това е най- доброто, най- комфортното. Не само задади двигателя, там има неща които малко други имат като радио, централно заключване + куфарите, ел. слюда, адаптивен ксенон и още глезотии за дълъг път.

Някой слънчев ден, ако е рекъл тоя отгоре...
Ultimate Riding Machine

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yordanovdir » 29 Авг 2023, 13:10

IMG_0989.jpeg

Те ви една италианска красавица.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 29 Авг 2023, 20:44

Пристигнаха ми часовниците на симсоня :bchug:
IMG_20230829_135918.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yordanovdir » 29 Авг 2023, 21:33

Мераклийски са.Тоя десния да го превъртиш.И някоя снимка да пуснеш на резултата.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 30 Авг 2023, 7:48

За първи път виждам оборотомер на симсонк. :D
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 30 Авг 2023, 7:53

Е то е което си избереш :)) Или оборотомер или скоростомер. Двата ако са зедно нема да е симсонче.
И до 100 км/ч нямам спомен да е бил. Не беше ли такъв оригинално ?
https://www.maxiscoot.com/en/product/sp ... s70-122404
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 30 Авг 2023, 8:33

Моджо написа:Е то е което си избереш :)) Или оборотомер или скоростомер. Двата ако са зедно нема да е симсонче.
И до 100 км/ч нямам спомен да е бил. Не беше ли такъв оригинално ?
https://www.maxiscoot.com/en/product/sp ... s70-122404

Не е което си избереш, и двете, дедо попе, и двете. На десния капак на двигателя влиза жилото на километража, за оборотомера влиза на левия капак, стига да има такава опция. Иначе мисля по-късните или Ендуро версиите са с километраж до 100, вероятно и 70 кубиковата версия също е с такъв. Моя оригиналния беше до 80, ама вече няма да върши работа. :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 30 Авг 2023, 8:40

Може. Не споря. Симсонче с оборотомер не съм виждал. Па не е като да съм виждал едно, две. Което не значи, че е нямало такива.А че може да се сложи е друг въпрос. Не е ли целта като оригинално да стане?
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 30 Авг 2023, 8:56

Има заводски версии с оборотомер, както и калници в цвета на мотора. Но не съм сигурен дали са продавали такива в България. Аз гоня такава версия, та що годе стоя около оригинала, с малки изменения.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 30 Авг 2023, 10:01

drifty написа:...Моя оригиналния беше до 80, ама вече няма да върши работа. :bchug:

Ко каза, ко, тая тротинетка ще вдига 100 ли? :lol:

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 30 Авг 2023, 10:05

Той е с 70цц :D
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 30 Авг 2023, 10:13

dhtj написа:
drifty написа:...Моя оригиналния беше до 80, ама вече няма да върши работа. :bchug:

Ко каза, ко, тая тротинетка ще вдига 100 ли? :lol:

Не знам, ще се разбере, но 80 би трябвало да ги подмине без проблем. 70цц е, на хартия трябва да качи оригиналната си мощност с близо 50%, плюс това има добавена допълнителна повишаваща предавка, та ще видим. Има и още един мод, който лесно може да се направи.

Иначе имам познат с малко по-модифицирано симсонче, до към 120км/ч върви, 100 ги поддържа без проблем. Но той е много навътре в силовия тунинг на двутактови машини.
Изображение

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 30 Авг 2023, 10:17

Тоест с колко скорости ще си 4 или 5 ? :clap:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата