Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Имотният пазар

Мнение от koziak » 26 Авг 2023, 14:27

Споделям го заради анонимността във форума. Пред приятели и познати поддържам тезата, че само балъци купуват апартаменти или такива с пари паднали им от далавери. Отделно новото строителство е супер скапано. От както чета темата вече разбирам от щурцове и навсякъде са гадни. Пък старото строителство си е старо и не си заслужава. Когато някой познат си купи апартамент си умирам от яд и на всички общи приятели им обеснявам този какъв балък е, с надеждата да не си купят апартамент, че вече ще се изям от яд какъв неудачник съм.

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Имотният пазар

Мнение от steeN » 26 Авг 2023, 15:06

Тънкият момент в цялата работа обаче се пропуска... Ако това със строителството и данъците стане факт цените ще излетят в космоса. Първо заради намаленото предлагане и после заради занемарените сгради понеже хората ще спестяват от поддържка и качествените неща ще намалеят още повече :)

В крайна сметка се балансира между това да има бездомни хора и тротоарите да са лъскави, ако и аз трябва да съм саркастичен. Та не е изненада, кое избират политиците.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 26 Авг 2023, 15:40

И преди съм го писал решението, ама повечето хора не са узрели да го осъзнаят. Проблема е в сбърканата монетарна политика в световен мащаб. Постоянно обезценяващите се пари карат хората да надува цените на неща които по дефиниция не са предназначени за съхраняване на стойност, но сме ги превърнали по неволя в това. Което води след себе си две неща, притежанието на собствено жилище става лукс за все повече хора, а повишеното търсене от тези които нямат какво да си правят парите води до безразборно строителството само и само да не изпуснем клиентите готови да си закопаят имането в тухли и бетон. Та решението е да лекуваме не един от многото симптоми, а проблема. Но както казах това е трудно за осъзнаване.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Авг 2023, 19:42

koziak написа:Споделям го заради анонимността във форума. Пред приятели и познати поддържам тезата, че само балъци купуват апартаменти или такива с пари паднали им от далавери. Отделно новото строителство е супер скапано. От както чета темата вече разбирам от щурцове и навсякъде са гадни. Пък старото строителство си е старо и не си заслужава. Когато някой познат си купи апартамент си умирам от яд и на всички общи приятели им обеснявам този какъв балък е, с надеждата да не си купят апартамент, че вече ще се изям от яд какъв неудачник съм.

Не, не съм неудачник и не завиждам на никого, който си е купил. Ако съм искал и аз щях да си купя. Но не желая да живея там и да платя тези пари за качеството, което представлява строителството сега.

Започнал съм да строя това което искам, там където искам. Но ми се появиха пречки и го закъсах. Това е. 2 къщи съм построил до тук и един апартамент съм купил. Аз лично, със свои спечелени пари и без ипотека. Рано или късно ще имам и третата.

И моля те, не ме наричай с епитети, които не би могъл да повториш на живо без да си глътнеш езика ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Имотният пазар

Мнение от koziak » 26 Авг 2023, 20:40

Не знам защо се припозна от моя пост в който бях писал за себе си. Не знам също защо реши на живо какво ще гълтам, явно и в това си се припознал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Авг 2023, 10:14

Извинявам се, ако съм сгрешил.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Авг 2023, 11:13

За мен, ако ще плащам в "затворен" комплекс някакви пари за поддръжка, би трябвало да изглежда така затвореният комплекс:
20230826_112246.jpg

Спокойствие, тишина и зеленина.
Поне аз така мисля
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 27 Авг 2023, 11:24

Аз съм поддържал 2 затворени комплекса, с басейни, в София и мога да кажа че бяха "по конец" но се иска огромна организация и постоянно да си на място.
Винаги има недоволни :mhihi:
Накрая се отказах.
След това поеха други домоуправители и нещата тръгнаха надолу. Просто защото не е лесно и не става дистанционно.
Още ме търсят от единият комплекс за помощ.
Другият вече не е комплекс а обикновена сграда, без басейн.
По тези места живеят разни псевдо богаташи, "мутри" от ниско ниво и могат да ти скъсат нервите.
Голям процент от тях не плащат :mhihi: и цирка става пълен.
Като апартамент за инвестиция в такъв комплекс.....голямо дърво! Постоянно вървят големи разходи, наематели трудно се намират именно заради месечните такси.... дърво.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Имотният пазар

Мнение от steeN » 27 Авг 2023, 14:52

Едва ли някой е изненадан, че затворените комплекси имат същите човешки проблеми както произволна организация от много хора, които са равнопоставени... вкл и етажна собственост, в която всеки който има апартамент участва. Малко избива на "богатите също плачат". А ми нормално, за хора става дума, не всички проблеми се решават с пари... но голяма част от проблемите, нямат друго решение.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 27 Авг 2023, 15:37

bum_bum написа:Но не желая да живея там и да платя тези пари за качеството, което представлява строителството сега.

То качество няма. Или поне според мен, който нищо не разбира. Не може съседа да си тресне вратата на банята и аз да ставам да проверя дали някой не е влязъл в нас :dummy:
Шумоизолация и топлоизолация не съществуват в това ново строителство, или поне ако ги сравнявам с тухлените блокове от 60-те и така презираните панелки. В 7 сутринта в спалнята е 30 градуса. И като добавиш, че до блокчето има къща, в която има куче живеещо на двора и петел, общо взето не знам дали ще се наспя някога изобщо. Хубавото е, че живот и здраве се връщам в ужасната панелка когато някога й приключи основният ремонт, пък да ми се смее които ще.
А, че забравих да довабя, 95к евро е тоя двустаен та*ак в който съм в момента. :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 28 Авг 2023, 8:10

Да, и в подобни комплекси живеят хора и съответно има тъпанари, ама адски тъпанари.
Сутринта разкарвам кучето и хората са поставили малки кошчета за малки боклуци, от тея кошчета , дето са с малка дупка и пепелник.
Е, някой идиот оставил плик, от тея дето ги продават в магазина, с дръжки от горе върху кошчето и още един голям плик/торба до коша с битов отпадък.
А контейнерите са буквално на около 30-40 метра от там.
Даже преди време видях някой си изхвърлил старите матраци пред контейнерите, въпреки табелите, че това е забранено.
Дейва селяндурите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 28 Авг 2023, 9:18

.....
Последна промяна acho.rs на 28 Авг 2023, 9:44, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 28 Авг 2023, 9:28

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Ами не съм съвсем съгласен, но то и 'нивото' ми е такова... Сменяхме щрангове в нашата 'панелка', строена 85-та, и тръбите не бяха ръждясали или изгнили за всичкото това време! Нито пък бяха запушени от нещо... Не знам защо така... Течове няма, а когато е имало много бързо се разбира от къде е и се оправя! Просто е! Във входа, а и блока не мирише на урина, праз-лук или кисело зеле! И това не знaм защо така.. Предполагам, че е свързано с живущите в сградата, но може и да бъркам :dunno: Това не прави сградата перфектна! 'Панелка' си е. Просто, обобщаването ей така, на ангро, не е съвсем реално... Много зависи какъв е конкретния случай/сграда! От всички има скапани и от всички има хубави :ok: !
Последна промяна ildivvy на 28 Авг 2023, 10:39, променена общо 1 път
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 28 Авг 2023, 9:35

В 80% от блоковете и кооперациите строени преди повече 20-25 години има воня на пикня, мизерия и т.н.
Няма никакво значение в кой квартал и в кой град са и дали е панел или тухла, демек дали струва 60к евро или 260к евро е едно и също в болшинството от случаите.
Хорицата са си такива.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 28 Авг 2023, 9:39

Панела буквално ще надживее новите "модерни" постройки.
Все едно не сме били в ново строителство, че да слушаме легенди , колко било право всичко и как било тихо.
Да не говоря за малките копторчета наречени стаи.
Панела е в пъти по-скъп и по-надежден от която и да е структура от скеле от бетон и тухли.
Просто ако можеха да произвеждат панели сегашните строители, щеше да е много скъпо заради бетона и желязото вътре.
А пък за стените, дето били криви , това пък не само, че не е вярно при панела ами дори и не е логично.
Проблема винаги е човешкият фактор и тъпите съседи.
Аз обаче знам панелни блокове , дето постепенно се изселиха селтаците и продадоха апартаментите си на нормални хора.
А около панелите има и място за дишане и за паркиране и хората си направиха и входовете и асансьорите и всичко.
Както и знам ново строителство, дето се навъдиха всякаква паплач и има едно постоянно напрежение за паркинг, чистота на входа и за капак в момента до тях строят още един нов блок :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата