Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Икономическа тема
Статията може и да е от сега, но предвид маската снимката не е ли с изтекла отдавна давност?
Не е лошо да пропускат закуската от време на време иначе, без значение дали включва съмнителни яйца с кило бекон или натъпкваме в близкия фаст с джънк фууд. Така ще имат възможността да живеят по-дълго и да се възползват от шанса да станат милионери с времето, тръгвайки от обикновен бачкатор в страната с най-много милионери в света. Факт. Отново целна правилния подход в икономиката.
Или викате и те като швабите живи да ги оплачеш...
Без руски газ даже Путин четох станал загрижен какво ще правят горките и нарекъл отказа им "действия на слабо образовани хора".
Предполагам все ще имат руски газ напред във времето по един или друг начин, може би като се образоват. 

Не е лошо да пропускат закуската от време на време иначе, без значение дали включва съмнителни яйца с кило бекон или натъпкваме в близкия фаст с джънк фууд. Така ще имат възможността да живеят по-дълго и да се възползват от шанса да станат милионери с времето, тръгвайки от обикновен бачкатор в страната с най-много милионери в света. Факт. Отново целна правилния подход в икономиката.

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Малко немска пропаганда.
https://m.bild.de/politik/inland/politi ... obile.html
Изпратено от моят 22101320G с помощта на Tapatalk
https://m.bild.de/politik/inland/politi ... obile.html
Изпратено от моят 22101320G с помощта на Tapatalk
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
Само тези два реда са много показателни

Ebbe im Hamburger Hafen: Der Container-Umschlag ist von Januar bis Juni um zwölf Prozent eingebrochen. Das zeigt u. a.: Deutsche Waren sind im Ausland deutlich weniger gefragt.
(Отлив в пристанището на Хамбург: обработката на контейнери е намаляла с дванадесет процента от януари до юни. Това показва, наред с други неща: германските стоки са много по-малко търсени в чужбина) - превод с гугъл

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
А да попитам, автомобилите ще поевтинеят ли?
Има ли вече движение там или все още се чака за нов автомобил?
Има ли вече движение там или все още се чака за нов автомобил?
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Не чакай да поевтинява каквото и да било според мен. Чакат ни години в които ще се редуват бавни и бързи покачвания на цените. Единственото което можем да направим ние е да се опитваме да не изоставаме много с доходите, всичко останало е в ръцете на централните банки...или поне така им се иска 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Точно обратното ще стане и няма да е за първи път, нито втори..
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Питам, щото да кажем един автомобил, купен на оперативен лизинг преди 3 години , след като се върне се опитват да го продадат на същата цена, на която е бил чисто нов преди 3 години, че и от горе.
Тук официално цените на колите (нови и стари) са с 25% горе за последните 12 месеца. За РАВ4 се чака до 2 години за хибрид, за Sienna до 5 (пет) години.
Да паднат цените?
Беше каквото беше.
Да паднат цените?
Беше каквото беше.
BMW_POWER написа:Тук официално цените на колите (нови и стари) са с 25% горе за последните 12 месеца. За РАВ4 се чака до 2 години за хибрид, за Sienna до 5 (пет) години.
Да паднат цените?
Беше каквото беше.
Това да не е самолет за България да го чакаме 5 години баси?

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Що бе какво му е на Форд, особено пък този на снимката, лепи ти гърба (почти) като М5. Остави ма ще пускат и още един Раптор с V8 и турбо някъде към 700 к.с. и същия не е изключено да го боднат и на Навигатор-а. Та този новия Раптор ще е MSRP около $130к и всичко е изкупено за около година напред.

Sent from my SM-G950U using Tapatalk

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
alekangg написа:Точно обратното ще стане и няма да е за първи път, нито втори..

Преди няколко дни ми отпериха баси яката оферта за чистак бърсак нова кола

Преди 2-3 години си мислех, че съм взел яката оферта за колата ми, ама тази оферта

Без изобщо да съм питал, просто отидох до дилърството за нещо и търговеца, който ми продаде сегашната ми кола, ме подбара

Цените по ценови листи са все още надути, само за да имат повече марж за отстъпки. Или пък да хванат някой шаран
Покупателната способност на хората пада, заради инфлацията, това се вижда на всякъде, в цяла Европа, в може би всеки бранш --> продажбите надолу
peshehodetz написа:Що бе какво му е на Форд, особено пък този на снимката, лепи ти гърба (почти) като М5. Остави ма ще пускат и още един Раптор с V8 и турбо някъде към 700 к.с. и същия не е изключено да го боднат и на Навигатор-а. Та този новия Раптор ще е MSRP около $130к и всичко е изкупено за около година напред.
И тук ги има тия тюфлеци, дето крайната им цена е $200К от моите. И ги крадат като топъл хляб ...
По темата. Злите езици говорят за тежки преговори на Gorgon и Wheatstone с техните работници. Пак според злите езици, тези компании са собственост на Chevron. Та тези юнаци се занимавали с производство на втечнен газ. Та казано накратки, в месторождението North West Shelf на компанията Woodside и горните две давали 10% от световните доставки. Та една стачка би пораздрусала пазарите в навечерието на есента.