СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от ///eMo » 25 Авг 2023, 17:58

Колеги, някой знае ли работещ сервиз уикенда в/около Загреб? Загрява като пусна компресора на климатика и държи нормална температура когато парното е на макс. За М52ТУБ28 става въпрос, предполагам е от перката.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 25 Авг 2023, 18:06

Че всяка година ли си купувате зимни гуми :shock: На едната кола Лауфена ще почне трета зима - на около 20к. с 6 мм. протектор - не различавам от нова . И на жена ми са на два сезона и на комбЕто няма да са нови - не помя вече , че не се кара много . Тази година нови няма да купувам . Ама без зимни гуми с нашият климат :dunno: ,все може да те изненада някъде...То колегата горе го е нарисувал :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 25 Авг 2023, 18:09

///eMo написа:Колеги, някой знае ли работещ сервиз уикенда в/около Загреб? Загрява като пусна компресора на климатика и държи нормална температура когато парното е на макс. За М52ТУБ28 става въпрос, предполагам е от перката.

Ако караш извън града дори без перка не следва да загрява двигателя.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///eMo » 25 Авг 2023, 18:20

2 часа на 37 градуса в задръстване на сръбско-унгарската граница и качи над 115. Над 96-7 ппц не вдига, а сега, за да ги държи толкова трябва да съм пуснал парното. Сега тествах магистрално и пусна ли компресора на климатика веднага почва да качва над 96.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 25 Авг 2023, 18:22

Никоя перка ли не върти, виското? Да не е загубила антифриз?
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Авг 2023, 18:29

Don_Diego написа:
alx написа:Зимни гуми? Кво е това животно?

Изображение

Клуба на любителите на летните гуми също се чудят :mhihi:

Ако мислиш, че от такъв карамбол ще те спасят гуми или каквото и да е било друго… лъжеш се :angel:
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 25 Авг 2023, 18:36

Спасение чак не ама съм сигурен, че доста по-малко коли биха се нашили ако имаха малко повече сцепление при спиране :bchug:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Авг 2023, 18:53

TNT написа:Те и цените си вървят нагоре. Погледнах моите зимни, към 35-40% нагоре е комплекта :kuku:

Колко обичам, че напоследък карам само коли, които така или иначе не ги карам бързо и съм преценяч, че нови гуми не ми е рентабилно да купувам. :mhihi:
Ама това 30-40% вярно е мноооого бе човек, чак не смея да ги отворя. :kuku:

П.п: Някой ако има стари 205/55/16, които да имат грайфер малко повече от това да държат въздух, вземам ги с доставка за моя сметка. :mhihi:
Последна промяна Top Gun Maverick на 25 Авг 2023, 19:09, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Авг 2023, 18:59

Don_Diego написа:Спасение чак не ама съм сигурен, че доста по-малко коли биха се нашили ако имаха малко повече сцепление при спиране :bchug:

Колега, явно не си се нашивал във голяма верижна (и аз не съм ама са ми разправяли)- първия прави грешка и се удря в предния- този зад него прави по- малка грешка и се нашива във предния … тези след това нищо не може да ги спаси- дори да имат сцепление на ф1 болиди на сухо …

Зимните гуми си имат своите преимущества-но точно този сценарии дето го даде- там нямат :ok:

Закачам те… :bchug:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Авг 2023, 19:10

първия прави грешка и се удря в предния-
:nono: Грешка . Първия е с малката грешка спира рязко и го удрят отзад . После втория удря първия отзад и него го удрят отзад , последните вече нямат време за спиране удрят се с яка скорост и стават на хармоника отпред отзад откъде дойде . Обикновено първия е слабо ударен по някога дори не е ударен и се измъква невредим , дори това мисля е класическия вариант на верижните катастрофи .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 25 Авг 2023, 20:28

Спазвайте дистанция. Много е лесно :ok:

Тук зимните гуми (истинските тип Мишелин, Континентал) също излетяха с едни 50-80% за последните две години. Другите с ниския рейтинг даже са под стотарка. Ама като чета отзивите и ми настръхва косата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 25 Авг 2023, 20:44

От моят скромен опит...като човек дето купува и така и така...на година за поне 50К различни гуми...скъпото винаги се изплаща.
Това ако имаш пари и караш...ако нямаш и не караш...на тойотата съм с всесезонни даже и не ги знам какви...каквито каза човека дето ми продава и другите гуми...
За бенца дето и той се не кара повече от 10К на година 3година съм с кумхо ли...абе държат добре.
На баничарката бриджстоуна държеше добре 2 години.Тая отива в кофата... и нови...ще видим какви..
На мотора мишлена държеше много...дънлопа посредствено...нормално... ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 25 Авг 2023, 22:35

///eMo написа:2 часа на 37 градуса в задръстване на сръбско-унгарската граница и качи над 115. Над 96-7 ппц не вдига, а сега, за да ги държи толкова трябва да съм пуснал парното. Сега тествах магистрално и пусна ли компресора на климатика веднага почва да качва над 96.

От къде влезе в Сърбия и колко време чака?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///eMo » 25 Авг 2023, 23:31

Don_Diego написа:
///eMo написа:2 часа на 37 градуса в задръстване на сръбско-унгарската граница и качи над 115. Над 96-7 ппц не вдига, а сега, за да ги държи толкова трябва да съм пуснал парното. Сега тествах магистрално и пусна ли компресора на климатика веднага почва да качва над 96.

От къде влезе в Сърбия и колко време чака?
Сръбско-хърватската исках да напиша. Снощи влязох в Сърбия през Калотина, много груба грешка. 3 часа чаках на границата от 02:30 до 05:30 сутринта.

@drifty
Антифриза е окей, ел. е перката, утре ще се заиграя повече, че днес не остана време, намерих сервиз, който май ще работи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 25 Авг 2023, 23:43

Аз следващия петък стартирам и се чудя къде да карам…мислех, че през нощта е лежерно на Калотина, но май 24/7 е ад заради турчолята :banghead:
Май ще се пробвам през Стрезимировци пак през нощта :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата