Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Имотният пазар

Мнение от bum_bum » 23 Авг 2023, 16:22

Тоя вече 2 пъти го биха. Първия път скочил на един боксьор, втория път на тоя кикбоксьора Дани Илиев. И малко след втория случай тичах на спринт да го спася от един майстор, дето идваше към нас, че чух по телефона на къде отива работата. А тоя комплекс вероятно е най-големия кенеф изобщо в България.

То е ясно, че като искаш хубава среда няма как да бъде безплатно, но инвеститорите си оставят достатъчно имоти за тях за да контролират общото събрание като си назначават тяхна фирма за поддръжка, която дере брутално.

При нас е сто и нещо лв месечно и за всичките 30-40 декара поляни се грижи един човек. Плюс още няколко циганки, които чистят входа. Инвеститора си има един осигурен бизнес и прибира вероятно 30к месечно.

DigitalExile написа:В затворен комплекс е хубаво само на гости да ходиш :mhihi:

Хубаво е, ако комплекса е голям и имаш деца. Направо си е като едно време. Наще лятото не ги виждам изобщо, а малката е само на 6. Ако си някъде по блоковете на тая възраст детето си е затворник по цял ден. По цял ден карат колелета, кънки, играят там по поляните.

За сам човек или семейство без деца не виждам кой знае какви позитиви.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Авг 2023, 16:27

Jorixa написа:Мене ми харесват, ама очаквах да ми цитират цена от сорта на 200-250к. Тва 450 ме хвърли в тъча.

450 е доста наистина, но няма и как да са 200-250. Прекалено малко са и много хора явно се борят за тях. Ако става въпрос, на мен лично не ми харесват, защото никога не бих купил готова къща в Бг да не говорим такава на калкан... но пазара затова го има да задоволява разнообразни желания.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 23 Авг 2023, 18:02

bum_bum написа:Тоя вече 2 пъти го биха. Първия път скочил на един боксьор, втория път на тоя кикбоксьора Дани Илиев. И малко след втория случай тичах на спринт да го спася от един майстор, дето идваше към нас, че чух по телефона на къде отива работата. А тоя комплекс вероятно е най-големия кенеф изобщо в България.

То е ясно, че като искаш хубава среда няма как да бъде безплатно, но инвеститорите си оставят достатъчно имоти за тях за да контролират общото събрание като си назначават тяхна фирма за поддръжка, която дере брутално.

При нас е сто и нещо лв месечно и за всичките 30-40 декара поляни се грижи един човек. Плюс още няколко циганки, които чистят входа. Инвеститора си има един осигурен бизнес и прибира вероятно 30к месечно.

DigitalExile написа:В затворен комплекс е хубаво само на гости да ходиш :mhihi:

Хубаво е, ако комплекса е голям и имаш деца. Направо си е като едно време. Наще лятото не ги виждам изобщо, а малката е само на 6. Ако си някъде по блоковете на тая възраст детето си е затворник по цял ден. По цял ден карат колелета, кънки, играят там по поляните.

За сам човек или семейство без деца не виждам кой знае какви позитиви.

Бившата ми жена и тя си купи апартамент в един фенси затворен комплекс.

Наистина общите дворове на хубавите комплекси са супер. Чак ме хваща срам от моя двор на кво прилича в сравнение :mhihi:
Общите части също са супер изпълнени и с качествени материали. И се радвам, че децата ще са на хубаво място с майка им.
(За изпълнението вътре в апартамента обаче, ще замълча, щот вече съм го споменавал)

Отивам един ден да си взимам децата и някъв там ми вика, тук не можеш да паркираш.
Викам пич, паркирал съм пред гаража на бившата ми жена, паркомястото до него също е нейно и колата паркирана там е нейната.

Казах му, отивам да си взема децата и след 5-10 минути изчезвам, аз тук друга работа нямам. Взе да се дърви там нещо и да заплашва.
Заобиколих го и му казах да прай квот ще. :lol:

Връщам се за няма и 10-тина мин., викнал полиция :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Авг 2023, 21:08

Добре де, тези комплекси нямат ли паркинг за МПС-тата на гостите? Къде се предполага, че ще паркират те, или е забранено посещението от гости?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 23 Авг 2023, 21:26

При тия цени на паркомясто??! Ти си луд? :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 23 Авг 2023, 21:50

ildivvy написа: Къде се предполага, че ще паркират те, или е забранено посещението от гости?

По скоро важи правилото всеки да се оправя кой както може..което всъщност важи за цялата държава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Авг 2023, 22:28

E, уж богаташки комплекси, пък нямат място за няколко коли на гости...? Тъпо!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 24 Авг 2023, 2:10

bum_bum написа:Срещу ринга тия къщички чух нещо от рода на 4-500лв месечна такса поддръжка :mhihi: Хем си с доживотна ипотека, хем си под наем до живот :mhihi:

Пак там в района, в Геритидж, цените за поддръжка са двойни на тия :ok: Вероятно за някои от къщите на калкан стигат и до 1300-1400 лева на месец :ok: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Авг 2023, 3:06

Имам много добър приятел които е доста напред. Купува си апартаменти по разни модерни на момента места- последния си го купи в един висок блок точно на входа на бостънския залив в south boston- seaport- сега там е модерно. Плати 2.7 милиона за горе долу 150 квадрата. Апартамента дойде с едно паркомясто в подземния гараж. Купи си още едно- $350к. Месечната му такса за подръжка е $7400. Не се шегувам. Колата я спира пред блока и валета я взима. После ако я иска звъни и му я докарват. Взимат му прането и му го носят сгънато. Химическо чистене- същото. Крушка да изгори- обажда се идват и я сменят. Некви такива работи. До колкото знам го купи с връзки (ново строителство) защото имало повече желаещи от броя на апартаментите…. Аз никога не бих живял на такова място, но той е супер доволен. Това беше преди 2 години. В момента му предлагат 3.5 милиона ама той си го държи и не иска и да чува…
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 24 Авг 2023, 7:32

ildivvy написа:E, уж богаташки комплекси, пък нямат място за няколко коли на гости...? Тъпо!

Е дали няма да се появят поне 40 тариката в блока, които ще спестят от покупка на паркомясто и ще спират на местата за гости :winky: Това с паркоместата трябва да го направят да върви комплект с апартамента. Ако не се ползва - да се дава под наем. Но във всяка сграда има някой с 2-3-4 коли, без да е има паркомясто и за едната.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Авг 2023, 9:01

https://www.capital.bg/biznes/imoti/202 ... gariia_no/
Пик, пик, пик в завършените жилища, вземайте народе, не останаха. :mhihi:

Миналият ден вървеше някакво предаване по тоя повод и понеже е живяла 20 години в Гърция каза, че така било и там преди много години, гърците имали бая пари защото ходели и по широкия свят да работят и се чудели в какво да влагат, айде в жилища. Имало хора с по 5-6 апартамента, а в някаква кооперация живеели на всеки етаж по някой, другото празно. Тука не е обикновения човек да се чуди какво да си прави парите, ама бая далавераджии, които строят или купуват готови.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Авг 2023, 10:22

zAcK написа:
bum_bum написа:Срещу ринга тия къщички чух нещо от рода на 4-500лв месечна такса поддръжка :mhihi: Хем си с доживотна ипотека, хем си под наем до живот :mhihi:

Пак там в района, в Геритидж, цените за поддръжка са двойни на тия :ok: Вероятно за някои от къщите на калкан стигат и до 1300-1400 лева на месец :ok: :mhihi:

Няколко пъти годишно ходя на гости в Гертидиж - е няма такава идилия :bowdown:
. Таксата е около 700лв за апартамент , на къща не знам колко. В началото е била 300-400лв :х . Не мисля че там има и 1 семейство което е на заплата.

В началото се замисляхме да се местим там, но докато го измислим цените отидоха в космоса а и не мога да се откъсна от южния парк. Лошото на този комплекс се знае какво е - вътре е приказка, но извън комплекса няма какво да правиш и навсякъде си вързан с колата . Аз живея от почти 15г в Лозенец и съм свикнал да си ходя пеша напред-назад

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 24 Авг 2023, 10:23

Бахти таксата. То верно все едно апартамент под наем.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Авг 2023, 10:29

TNT написа:Бахти таксата. То верно все едно апартамент под наем.

Ами не - хората които имат 1млн за апартамент там, няма да аживеят под наем за 700лв а по-скоро за 1500евро. Общи части там са огромни, доста по-големи от други комплекси и просто са малко хора...Аз в нашата сграда плащам 90лв на месец, щото сме точно 12 семейства. За тия пари нямам и 1кв зеленина на "двора".

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 24 Авг 2023, 10:42

acho.rs написа:
zAcK написа:

Няколко пъти годишно ходя на гости в Гертидиж - е няма такава идилия :bowdown:
. Таксата е около 700лв за апартамент , на къща не знам колко. В началото е била 300-400лв :х . Не мисля че там има и 1 семейство което е на заплата.

В началото се замисляхме да се местим там, но докато го измислим цените отидоха в космоса а и не мога да се откъсна от южния парк. Лошото на този комплекс се знае какво е - вътре е приказка, но извън комплекса няма какво да правиш и навсякъде си вързан с колата . Аз живея от почти 15г в Лозенец и съм свикнал да си ходя пеша напред-назад

Ние бихме се преместили там, ако ни беше по силите :mhihi:
Мисля, че в момента има една къща в продажба за 600 000 евро :bchug:
Един приятел си взе доста приличен апартамент там за 180 000 като се строеше, дето после остана на жена му :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Познавам хора на заплата там :ok: Ама заплатите им са като за членове на БМВ форума :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата