Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Имотният пазар

Мнение от Моджо » 20 Авг 2023, 19:30

Ми убу де, може и 2 по 13 пак са толкова м2.
Е ся, мазе. Коментираме 150 м2. Нема мазе. Това е всичката площ.
Ако нещо ще е по-голямо ще е кухнята. По мои виждания тя трябва да е по-голяма от хола даже.
В къщи имаме хол, ми осен на некви рождени дни, Коледа, такива не го ползваме кой знае колко. Добре че не е много голям.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 20 Авг 2023, 20:45

Като си в къща е тъпо да нямаш мазе, пък и е почти неизбежно да го няма :mhihi:
И аз се дърпах, ама сега имам 95м2 мазе и се радвам,че го има.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 20 Авг 2023, 20:50

Бе ясно е, че има мазе. Гледай само 150то м2. Мазето не влиза в сметката. Бонус за буркани)) То и котелно може да има, летна кухня.. Ма ся коментираме само 150то квадрата.
Хм,хм...

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 20 Авг 2023, 21:14

ildivvy написа:Живееш далечко от София, нали?

Аз говоря за София и около 40км извън

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Авг 2023, 21:43

DigitalExile написа:Като си в къща е тъпо да нямаш мазе, пък и е почти неизбежно да го няма :mhihi:

Има места, особено в и около София, където мазето ако не си налял една торба пари в него е голямо главоболие. Ако имаш къща може да си имаш отвън някаква постройка с тая цел. Излиза далеч по-евтино.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 20 Авг 2023, 21:53

bum_bum написа:
DigitalExile написа:Като си в къща е тъпо да нямаш мазе, пък и е почти неизбежно да го няма :mhihi:

Има места, особено в и около София, където мазето ако не си налял една торба пари в него е голямо главоболие. Ако имаш къща може да си имаш отвън някаква постройка с тая цел. Излиза далеч по-евтино.

Защо, какво пък толкова има да се прави на едно мазе :dunno:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 20 Авг 2023, 21:55

Хидроизолация. :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 20 Авг 2023, 22:50

bum_bum написа:

На тия места няма да ти излезне по евтино да построиш,а напротив дори ще е по скъпо и няма да имаш мазе, защото като изследват почвата ще ти кажат,че плочата трябва да е минимум на 3м от кота 0, което автоматично означава мазе, ако е като подводница като копнеш - да по добрия вариант е да не го правиш на мазе, защото каквото и хидро да направиш вода ще има в него рано или късно, Имаме го тоя случай в един в.з много близо до София, да не кажа че е в София, там е ужас почвата, като блато е и въпреки това парцелите са адски скъпи което е
необяснимо за мен. Та мисълта ми е ако е такава почвата пак ще дадеш много пари, дори повече отколкото на друго място където го няма тоя проблем и мазето ще го имаш. Играл съм го вече дето се вика, във в.з-то за момента не сме предприели строеж, има стара вила там, но не мисля и да преприемам, поради ред причини. Не случайно взех друг парцел на друго място за да си построя къща.

В конкретната в.з не е готино защото за всичко което сме дали пари до сега (огради, някви кръпки където е нужно и тн.) всичко мърда след време и после по някое време се връща ама вече е сцепило :mhihi: . Чисто нови къщи има същия проблем имат, блок има на 3 етажа с подземи гаражи до колене е водата долу :mhihi: , съседа си е сложил помпа в гаража (вкопан е) да си изпомпва водата като му се напълни :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Авг 2023, 9:15

Пак, ако има вода ще е доста по-евтино да се изолират основи, отколкото цяло мазе. При мен една стена само, нещо от рода на 10х3 кв или нещо подобно отидоха около 10к ако не се лъжа за читава изолация. А там в района водата е на 40 метра ама знае ли се с тия глобални затопляния какво ще стане :mhihi:

А тия с изследванията на почвите неща и да ги чувам.

Последния урод, преподавател във ВИАС даже не си даде труда да отиде на място и написа, че било мек насип, не знам колко метра дълбок.

Следователно къщата я начертаха на пилоти, а копаенето вместо една машиносмяна с обикновен багер излезе една седмица с голям верижен, щото “насипа” се оказа монолитна скала.

Накрая тотала отиде няколко десетки хиляди отгоре, щото цървула не си дал труда изобщо да си свърши работата за което му е платено.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 21 Авг 2023, 9:19

https://m.imot.bg/details/1j169247151304398

Дворче за 200к. :bchug:
Нападайте!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 21 Авг 2023, 9:29

Тва да спорите кое помещение колко голямо трябва да е, е като да спорите къв цвят кола е по-хубав. Всеки си има индивидуално мнение и си е прав за себе си. На някой кухнята му била най-важна, другия пък може да не готви. Аз лично в мойто мазе за 15 години съм слизал общо 10 пъти, половината от които е било да изпомпвам вода щот се наводнява.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 21 Авг 2023, 10:33

И като станете на 70 ще ви питам как е по стълбите..

По темата с кухните и моята жена готви, но гледам да е 1 път на 2 дена. Огромно евала за нея, защото като гледам другите около мен... :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Авг 2023, 10:49

Ти още от 30 годишен ако почнеш да мислиш как ще катериш стълбите на 70 .. :mhihi:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 21 Авг 2023, 11:25

Да, по-добре на 30 да помислиш ;)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 21 Авг 2023, 11:55

Си туриш ескалатор)) един етаж под къщата, ко па толкоз. 5-7 стъпала. Два бурканя се ще ги пренесеш и на 70, ма по скоро на 80. На 70 не си стар. Майка е на 70+ и си качва дърва на втория етаж сама
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата