Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Криптовалути

Мнение от TNT » 18 Авг 2023, 14:46

Гугъл казва $29,672 per bitcoin :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 18 Авг 2023, 15:20

alex4408 написа:...

Личи си, че си от скоро в криптото и не си видял как протича един цикъл. Нормално е в момента да купуваме "макситата". Щото според останалите хора биткойна отива към 0 в щото е паднал от 70К на 30. И в момента тече преразпределение от слабите в силни ръце. Понеже си плащам на Пламен патриона и имам достъп до Гласноуд, ще ти споделя, че на нива 28-30К се продадоха рекордни количества НА ЗАГУБА. Това значи, че хора купували в бул маркета на 30-60К сега разпродадоха. Та, ако купуваш сега значи имаш конвикшън и няма да продадеш на 40-50К ами ще стискаш поне да почнат 6 цифрените суми на брой. Това до какво води? Недостиг. До какво води недостига? До качване на цената. До халвинга всичкия биткойн който е бил за продан вече ще е продаден. Новоизкопания ще стане 2но по малко. И ето ти рецепта да доближим до ATH. А наближим ли го него вече почват да идват новите, преди това не ги чакай. А че няма от къде да дойдат нови е доста забавно твърдение, предвид това че биткойн притежава 2% от населението.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 18 Авг 2023, 15:22

alex4408 написа:Вадят се генерални изводи от 3 цикъла това не ми изглежда логично на мен. Основният проблем, който аз виждам е че хората, които са в крипто продължават да си добавят по- малко към позицииите. А за да има истински бум на цената трябва търсенето да се увеличи многократно. Как може да стане това?
- Blackrock и компания да развържат кесии и да започнат да купуват, докато цената на вашия и моя биткойн стане $125к. Силно невъзможно, само в мокрите сънища на някой съфорумници. Отпада като вариант за мен
-Втория начин е хора неинвестирали до момента в крипто да се качат на влака. Това е много по- вероятен сценарий за мен. Но не виждам предпоставки да се случи. Буквално 95% от хората, които искат да имат крипто позиция, то вече държат под някаква форма. Няма нови хора, които да покачат търсенето и съответно цената...Това което очакваме да се случи 2024год, спокойно може да бъде забавено до 2030год от регулатори и големите фирми

Трябва да погледнеш от друг ъгъл.

Защо ще им трябва на Блек Рок и компания да развържат кесиите?
Защо ще им трябва на новите хора да си купят крипто?

До сега основната прична винаги е била спекулацията, максималистите са относително стабилно ядро.

Спекулацията е един от най-примитивните начини да се пропилее потециала който е налице. Още един чисто спекулативен цикъл според за мен ще е разочарование. :dunno:

Ето два различни вектора:

- Винаги съм твърдял, че най-логичното първо приложение на криптото е в гейминга. Не разбирам, защо нито едно от големите имена не замени игровата си валута с крипто, което се търгува по борсите. Този пример обаче работи и в обратна посока - на хоризонта се задава подобна на Massive Multiplayer Online Gaming обстановка, а именно "Премиум" предмети, съдържание и други достъпни само чрез "дигитално злато"

- Вече има платформи и апликации които са в много ранен етап на развитието си, но създават нова секция в 'world wide web', нещо като 'Dark Web', но с различен 'access control'. Пример: Nostr, Hivemind, DJ Livestream..
Забалежи умишлено не ги наричам Web 3, защото според мен са нещо друго.
Това са наченките на един интернет, който има "такса участие".

Разбира се успехът им далеч не е гарантиран. Пример горчивият опит на Gab.

С други думи не трябва да се фокусираме върху спекулацията, не трябва дори да се надяваме на 'addoption' в традиционния смисъл, фокусът много бързо се измества в друга посока.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Авг 2023, 16:08

b_u_b_o написа:плащам на Пламен патриона

Докато този измислен герой не бъде занулен и след него Сейлър не разпродаде на пожар дъно няма да има на този пазар (не че нещо кой знае какво ще се случи след това дъно де).
И двамата са сборен образ на двете откачени секти, които живеят в някакъв си свой измислен свят.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 18 Авг 2023, 16:13

steeN написа:
b_u_b_o написа:плащам на Пламен патриона

Докато този измислен герой не бъде занулен и след него Сейлър не разпродаде на пожар дъно няма да има на този пазар (не че нещо кой знае какво ще се случи след това дъно де).
И двамата са сборен образ на двете откачени секти, които живеят в някакъв си свой измислен свят.
Пак ще ти го напомня това мнение след по-малко от 2 години. :mhihi:

И ще ти задам въпроса който и предните пъти като си прогнозирал същото ти задавах, но си остана неотговорен. Как се занулява някой без левъридж? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Авг 2023, 16:17

Да сме живи и здрави и след 5 години може да ми го напомниш :) Не знам защо се правиш на буквалист.
Като реализираш едни 50%+ загуба на основните ти спестявания, няма особена разлика дали си на 0 или не.
Пропуснатите ползи и години, никой няма да ти ги върне.

Ето ти една прогноза, сега идва времето, в което *абсолютно* всички активи ще страдат... и това ще се забавя периодично от колективния пазар, който ще се опитва да хваща падащия нож и ще има все по-малко и по-малко ликвидност, с която да го прави. Това няма да е бърз процес както се случи по време на ковид... мигнах и пазара се възстанови... може и 2 може и 5 години да отнеме. Ще се върне модата да имаш депозит в банката и да си спестяваш.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 18 Авг 2023, 16:56

Аз си изхарчих парите за месечното DCA злато, д*ба, а другите ми трябват защото ще пътувам. :banghead:
Не е тъп да си лесно :dummy:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Авг 2023, 2:29

Междувременно докато се мъчим да си обясним спада с някакви новини...SEC най-вероятно ще одобри ETH ETF.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Авг 2023, 17:34

Да отбележа опит и действие само аз, наших одеве 100% от стейбълите си във 11-те водещи шиткойни плюс Пепе(без BNB защото нямам рег в Байнанс)когато цената на коня беше 25800 някъде. Това е 1% от цялото ми крипто и което количество си въртя там като ми стане прекалено скучно да гледам пазара отстрани. Мисля, че това беше сегашното дъно, ще видим така ли е или не, но ми е все тая реално понеже така или иначе тези шиткойни щях да ги купувам. Дразня се и се учудвам само, че соПоланата се задържа толкова висока и я взех на 20 долара предвид, че беше паднала на 7 близо мисля миналата година. Каквото стане. Който няма пари за кон, купува магаре, в случая шиткойни. :mhihi:

П.п: Бубо, не мисля, че сметките ви в този патреон с Пламен са точни. С риск да се направя на много знаещ, някак не вярвам на тия графики, че са сега са разтоварвали хора, които купували от 30 до върха от 60 и сега гледали да продадат. Толкова нелепо ми звучи това, че няма накъде повече. Според мен, а и не само според мен, тия хора е трябвало да продадат или обратно по пътя от 60 надолу(защото цената тогава няколко пъти пада и се връща я до 60, я до 48)или ако са държали през целия беър от какъв зор сега ще продават? Ще е преживял той целия беър без да се наака, ще е паднало до 15, после ще се качи до 25, ще падне до 20, после до 30, после 27, после 32 и като се върна на 30 стоейки няколко месеца равно, чак тогава ще се сетят тези хора, че е точно време да бягат? Абсурдно ми звучи. Не им вярвам на тия особени графики, мисля някак са манипулирани. Пазарът се движи от страх и алчност основно(за ритейла)а тези другите си играят играта. Според мен сега си продадоха хора с много койни, които прооооосто мразят да купуват на скъпо и искаха цената да си падне както е ставало във всеки един момент равен на това време от циклите преди това.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 19 Авг 2023, 19:11

Не знам защо си отвличате вниманието с незначителни глупости, но да ви върна в правия път с една графика :mhihi:

Изображение
Последна промяна In_Memoriam на 19 Авг 2023, 21:35, променена общо 1 път
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Авг 2023, 21:13

А, то основното внимание го насочихме в края на миналата и началото на тая година, сега само си чешем езиците. :mhihi: Плюс това се радвам, че изведнъж мечоците станаха толкова смели, сега навсякъде го бесят тоя кон, сложиха му въжето(тъй де, ласото :mhihi: )и се предричат катаклизми подобни на тая с гладните германци. :mhihi:
Както казах, аз само се моля ноември да имам цена на която да взема и да прекратя покупките изцяло за тоя цикъл с нови средства.

Иначе тая графика е доста интересна. :yes: :ok: Аз си го обяснявах с по-прости неща в моята тиква. Все си викам, че като падне наполовина просто няма да е достатъчен за някакви хора, а вече кой за какво ще му трябва ми е все тая. В случая, който визираш трейдърите ще трябва да ръснат малко повече пари за да участват в пазара. Но имайки предвид, че тях ги вълнува фиата, просто ще боравят с по-малко на брой койни и пак ще си въртят същото количество фиат. Предполагам има нещо, което пропускам и все пак ще вдигнат малко цената, но няма да се те водещите. Институциите тоя път ще си кажат тежката дума според мен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 19 Авг 2023, 21:19

Топгън, glassnode графиките са изцяло върху блокчейн данни което е публична информация. Така че е все тая ти вярваш ли ѝ или не, защото е лесно проверимо :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Авг 2023, 21:56

Аз и тогава прочетох, че написа върху блокчейна, просто не го вярвам да е точно така. Кой, кога и за какво е купил не знаем. Да кажем, че времето съвпада, но то може да е купувал някой, който е продавал и на 30 и на 60...мисълта ми беше, че се търси някакво обяснение в такива събития, а реално всичко е повтаряемо като по книга когато погледнеш в миналото. И все пак е изумително за мен ако е така както казваш освен ако не е в тоя ред на мисли, че не знаем тия продалите колко още са купили тогава, които са продали доста по-рано и са си ги оставили тези евентуално да чакат с тях 100к въпреки спада тогава. Нещо такова в моята глава вече звучи логично. Разсъждавам на глас, не ми обръщайте внимание. :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 20 Авг 2023, 9:12

Top Gun Maverick написа:...SEC най-вероятно ще одобри ETH ETF.

Туй звучи интересно :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 20 Авг 2023, 12:31

Ще одобрят future ETF, каквито за биткойн има от 2 години. И което се ползва основно за спекулативни цели. Спот ETF е това което е важно да се случи, защото това отвързва ръцете на големите пари. Такъв върху биткойн би трябвало да видим най-късно началото на другата година.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата