Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Re: Криптовалути

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Авг 2023, 11:13

Драйвър, нормално, нали всеки се чуди какво става сега, още ще пада ли, няма ли, а китовете си купуват. Всеки мисли, че няма как да тръгне нагоре и чака надолу. Според мен най-вероятно е настрани и мноооого лек спад до към декември. После който взел, взел. :mhihi: Като тръгне цената нагоре и ще почнат да изкарват хубави новини, ама лихвите ще вземат са падат, ама не знам си какво. Истината е, че пазара си следва цикъла и се повтаря почти едно към едно с предния мечи пазар. Точно затова аз се надявам ноември да имам шанс да взема още.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 18 Авг 2023, 11:36

Доста доволно ми запълни ордерите почти всички, снощи наслагах още надолу, да видим тях ще ги събере ли. Както многократно съм казвал, понеже не съм по-умен от пазара си купувам на DCA почти всеки ден и имам ордери надолу чакащи дроп. Да, не купувам с всичко баш на дъното и ми е усреднена цената винаги, но пък купувам, че повечето само гледат графиката и цъкат с език :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 18 Авг 2023, 12:10

Да попитам нещо по-различно свързано с майнинга - къде е най-изгодно да се включат машините : битов ток, битов на свободен пазар, фирмен на свободен пазар или нещо друго :dunno:
Изключвам вариантите с ФЕЦ и другите разнородни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 18 Авг 2023, 12:16

На битов.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Авг 2023, 12:17

don_gori написа:Да попитам нещо по-различно свързано с майнинга - къде е най-изгодно да се включат машините : битов ток, битов на свободен пазар, фирмен на свободен пазар или нещо друго :dunno:
Изключвам вариантите с ФЕЦ и другите разнородни.

Неофициално - "нещо друго".... кххххъъъъъ, баткоооо.... :D :D :D

Официално - битов ток (на 2 тарифи) е най-добре, да...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 18 Авг 2023, 12:22

На битов обаче докато не те хванат :mhihi: Като цяло не съм сигурен дали с бг цените ще излезе сметката, ако говорим за биткойн де. Все повече майнъри по света отиват да копаят там където има ако не безплатен ток, то много много евтин.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 18 Авг 2023, 12:32

В момента повечето валути ако не си на минус си малко над нулата ако си смяташ тока като разход, нормално хората да търсят нещо фрии. Замислих се за нещо различно покрай динамичния пазар на електроенергия последната година.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Авг 2023, 12:37

b_u_b_o написа:На битов обаче докато не те хванат :mhihi:

Нищо не могат да ти кажат, освен ако не си разпънал сериозна сергия и дърпаш десетки kW на час (което обаче е трудно да се постигне през 1-2 "локации", предвид партидите за битов ток).... иначе... дреме им...

В момента за VGA копаене не мисля, че има "монета", която да е дори на минимален плюс, при ток на битово (2-тарифно) отчитане. Освен, ако не си с някоя RTX4ххх, оптимизирана, ма то пак е малко идиотско предвид "жълтите стотинки", които получаваш срещу тормоза на толкова сериозен хардуер...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 18 Авг 2023, 12:55

b_u_b_o написа:Като цяло не съм сигурен дали с бг цените ще излезе сметката, ако говорим за биткойн де.

1-2 машини са на +, особено на днешната цена. Най-добрата легална комбинация за бг като, че ли е къща, битов ток на двете тарифи, + примерно 10кw фотоволтаици на покрива. Ако си организира нещо човек и с отделената топлина за зимата, още по-добре.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Авг 2023, 13:01

Не можах да чуя името на депутата по радиото, ама докато говореха за най-богатите в парламента и споменаха самолети(имаше един с 3, друг с 6 :mhihi: )казаха за някакъв от Възраждане, който е казал, че в миналото инвестирал в Биткойн и от там му било богатството. Бива да имаме и депутат макси. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 18 Авг 2023, 13:13

Това че е направил пари от биткойн не го прави макси за съжаление. Ако знаеш колко хора са ударили кьоравото, а тотално не го разбират...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Авг 2023, 13:17

Ясно ми е то. Ама все пак нещо като интересен факт ми се видя. Как един не се появи в тоя парламент и преди това да каже, че ако гласуваме за него ще махне данъците върху коня...

Потребител
Аватар

Мнение от alex4408 » 18 Авг 2023, 14:12

Top Gun Maverick написа:Драйвър, нормално, нали всеки се чуди какво става сега, още ще пада ли, няма ли, а китовете си купуват. Всеки мисли, че няма как да тръгне нагоре и чака надолу. Според мен най-вероятно е настрани и мноооого лек спад до към декември. После който взел, взел. :mhihi: Като тръгне цената нагоре и ще почнат да изкарват хубави новини, ама лихвите ще вземат са падат, ама не знам си какво. Истината е, че пазара си следва цикъла и се повтаря почти едно към едно с предния мечи пазар. Точно затова аз се надявам ноември да имам шанс да взема още.

Вадят се генерални изводи от 3 цикъла това не ми изглежда логично на мен. Основният проблем, който аз виждам е че хората, които са в крипто продължават да си добавят по- малко към позицииите. А за да има истински бум на цената трябва търсенето да се увеличи многократно. Как може да стане това?
- Blackrock и компания да развържат кесии и да започнат да купуват, докато цената на вашия и моя биткойн стане $125к. Силно невъзможно, само в мокрите сънища на някой съфорумници. Отпада като вариант за мен
-Втория начин е хора неинвестирали до момента в крипто да се качат на влака. Това е много по- вероятен сценарий за мен. Но не виждам предпоставки да се случи. Буквално 95% от хората, които искат да имат крипто позиция, то вече държат под някаква форма. Няма нови хора, които да покачат търсенето и съответно цената...Това което очакваме да се случи 2024год, спокойно може да бъде забавено до 2030год от регулатори и големите фирми

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 18 Авг 2023, 14:19

Викаш водещия кандидат за президент-биткойнър, който иска да премахне централната банка в страната си, на страна от Г20, не е предпоставка за нови хора :dunno: Дооооооооооооооооооооооооообре :ok:

А Блекрок няма да искат да купуват на скъпото :winky:

Изображение
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Авг 2023, 14:27

Тези разсъждения колега ги е имало по време на ВСЕКИ мечи пазар, пък ти може да пишеш как това не е предпоставка и онова не е предпоставка. Като мине халвингът и 5-6 месеца след него цената мине стария връх, ще видиш тогава нови хора. Сега е нормално да влизат такива, които са от предния цикъл влезли при по-висока вече цена(като мен на 40 тогава)или такива, които тогава са се чудели, но поради някаква причина не са го направили. Нулев интерес, това е целта на китовете, ей такива разсъждения да управляват настроенията ни, че това може и онова не може, а те да изкупят пазара КАКТО ВСЕКИ ПЪТ. Най-пресния пример на 16 беше и всеки се чудеше кой купувал сега като цялата щяла да пада още. Е, падна бе, на 20 беше същото. Дори някой да продава повече в момента то е за да накара цената са пада и да купува на ниско. Освен копачите, тяхната е ясна. Ей такива шутове като мАск като се разкарат повечко от пазара и ще е топ. Но той пак ще се върне хиената, сега е обявил продажба и купува, убеден съм.
П.п: На Селйлър средната удари ли 30к?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата