Криминална тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Re: Криминална тема

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Авг 2023, 18:47

steeN написа:В случая с баретата мисля, че точно охраната го спасява, защото единия стреля (и е ранен в последствие) по прозореца където е бил подготвения кинетичен оператор, а другите използват разсейването да го прибират обратно в сградата... така че вероятно не всички охрани са само за позьорщина.

Знам го тоя охранител, Минчо се казва, викат му шиника. :mhihi: Може да го видите на клипа как лежи над него и т.н. Ама то на Златко доверените баш са му все от тука, включително и най-приближения. Интелигентен бизнесмен е, за разлика от други знакови, които трудно образуват изречения. :mhihi:

Представяте ли си Е34 да се окаже прав? :mhihi: След толкова време и опити, гранатомети, у-а, някой ревньо да го е свитнал? :mhihi:

Алх, няма охрана, която успешно да те предпази с години наред. На късмет може, може и нападателя да обърка, другото са филми. Американски и то. Жоро Илиев бях на Слънчев Бряг като чух как са го думнали от разстояние. Как по-точно гардеробите можеше да го спасят?
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Авг 2023, 19:00

bum_bum написа:Не бъркай нещата с това, което се случва в Щатите или по света.

Тоя не е слязъл оня ден от дървото и за да ходи да се разхожда често из горичката явно не е очаквал, че го гласят. А охраната тук често се ползва по-скоро за да не те набият и за престиж или компания. Нямам спомен в по-новата ни история за случай в който охранителите са спасили някого от стрелба.

Сигурно има и такива, но в общия случай няма особена полза от тях.

Друго се опитах да обясня- щот съм гледал ютюб видеа и това ме прави разбирач - изкуството на охраната е в Софт скилс- да насочва и съветва “орела” къде да ходи и къде да не ходи и какво да прави и какво не. Щото веднъж като почнат да летят куршумите- каруцата се е обърнала и е много трудно да опазиш пернатото. Та Основната работа на охраната е да не позволява на орела да попадне в ситуации където съотношението опасност- противодействие не е в негова полза. И понеже повечето орли са вироглави алфи- охраната трябва да пипа с детски кадифени но стоманени отвътре ръкавици.

Не очаквал че ще то чакат- два пъти му де пробваха и сега ходи с три гарда. Мислиш ли? :winky:

Просто е подценил нещата- трудно е толкова години да те пазят безгрешно. Доктора в Пирогов каза че жената е застреляна в ръката ама и с поражения по гръдния кош- да ти декорирам ли това изречение? Явно са го чакали и са били/ бил е подготвен оператора. А това значи пропуск на охраната
Последна промяна alx на 16 Авг 2023, 19:06, променена общо 2 пъти
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Авг 2023, 19:04

Та Основната работа на охраната е да не позволява на орела

Като почнахме с орлите и пернатите , да Ви напомня господа че оня ден официално откриха лова на пернат дивеч . Просто случайност с тоя "орел" ... :dunno:
Последна промяна Jordana на 16 Авг 2023, 19:15, променена общо 2 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Авг 2023, 19:09

Били са на разстояние, явно е искаш орела ти алх да е сам с мацката. хОй глава затрива съм чувал. Тука имаше един, който беше много напред вече преди 15+ години Тотю Тотев Тотев бореца за журналята. За нас си беше просто Тотю, майка му ми беше учителка в детската градина. Та той се скара там за едно нещо с един друг знаков и онзи го глоби една сума и директно му каза или я плаща или ясно какво. Това го разбрах след години разбира се защото не исках да питам тогава по обясними причини. Та мои познати с които съм тренирал като тийн(и хванахме различни пътища)му бяха охрана. Той горделив много и къв е оня, че ще го глобява, Тотю си беше много напред вече и знаеше, че ще го думнат. За да не пострадат гардовете вечер ги освобождаваше и се прибираше сам, той живееше на две пресечки от нас, а едната охрана ми беше съсед, с брат му бяхме неразделни като малки. Е, гръмнаха ги в гръб малко след като изтекъл срока, в тъмното, защото тоя човек в лице едва ли би се пробвал да го гърмиш защото може да не уцелиш. Онзи другия е бая жив още, а тоя умрял. Та колко да те пази охраната от убийство?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 16 Авг 2023, 19:12

Само като видиш какви хора имаме в парламента... Какво друго да очакваме да се случи с нашата държава? Интересно с тиквича какво ще се случи в бъдеще?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Авг 2023, 19:16

Top Gun Maverick написа:Били са на разстояние, явно е искаш орела ти алх да е сам с мацката. хОй глава затрива съм чувал. Тука имаше един, който беше много напред вече преди 15+ години Тотю Тотев Тотев бореца за журналята. За нас си беше просто Тотю, майка му ми беше учителка в детската градина. Та той се скара там за едно нещо с един друг знаков и онзи го глоби една сума и директно му каза или я плаща или ясно какво. Това го разбрах след години разбира се защото не исках да питам тогава по обясними причини. Та мои познати с които съм тренирал като тийн(и хванахме различни пътища)му бяха охрана. Той горделив много и къв е оня, че ще го глобява, Тотю си беше много напред вече и знаеше, че ще го думнат. За да не пострадат гардовете вечер ги освобождаваше и се прибираше сам, той живееше на две пресечки от нас, а едната охрана ми беше съсед, с брат му бяхме неразделни като малки. Е, гръмнаха ги в гръб малко след като изтекъл срока, в тъмното, защото тоя човек в лице едва ли би се пробвал да го гърмиш защото може да не уцелиш. Онзи другия е бая жив още, а тоя умрял. Та колко да те пази охраната от убийство?

Друго написах. Най простичко казано- Щом те чака някъде оператор с подходящо за ситуацията оборудване- това е пропуск и 100% вина на охраната. Охраната се бори графика на орела да е непридвидим. Иначе ако оператора знае къде ще е орела и срещата няма да е близка и интимна и няма укритие наблизо (мястото където е бил убит е внимателно и умело подбрано)- броя на охраната е почти без значение- 1 или 10. Всичко свършва за 30 секунди.

Преставам да пиша щото дон Диего ще ме заподозре нещо :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 16 Авг 2023, 19:39

Според мен инсценировката срещу Гешев , убийствата на Къро и охраната му , и това убийство са свързани . Смятам така защото смяната на власта доведе до разместване на пластовете в престъпния свят на високо ниво и това е без съмнение . И то сериозно разместване на позиции за хранилката . Новите дойдоха със нови покровители и нови протежета в мафията и те просто си разчистват терена . Или власт имащите зачистват старите си бакии . Също смятам че Петров беше твърде активен по медиите последните месеци което не е случайно . Това си е чисто политическо убийство на фона цялата дейност на Петров .
Последна промяна Jordana на 16 Авг 2023, 19:58, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 16 Авг 2023, 19:50

'Театъра' срещу каскета не би трябвало да се нарежда в този списък! Просто... си беше театър! Иначе, за днешното, аз също мисля, че е на политическа основа.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Авг 2023, 20:27

alx написа:Друго се опитах да обясня- щот съм гледал ютюб видеа и това ме прави разбирач - изкуството на охраната е в Софт скилс- да насочва и съветва “орела” къде да ходи и къде да не ходи и какво да прави и какво не.

Това може да работи в Щатите ама тук иди обясни на някой бабуин, че трябва или не трябва да прави нещо. Няма кадифени-кадифени ръкавици тук.

И сега пак е по-добре. В ония времена ходеха с по 10-15 човека охрана, но вървяха 2 метра пред тях като атамани.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Авг 2023, 20:46

Украинецът, който се опита да го пречука с гранатомета преди няколко месеца е излезнал от затвора. Толкова ли се полага за откровен опит за убийство? Да не говорим, че тогава трябва да са му лепнали и това притежание на РПГ. И къде е тоя украинец сега, в Украйна ли се е върнал баш по време на войната? :conf:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 16 Авг 2023, 20:58

Украинецът, който се опита да го пречука с гранатомета преди няколко месеца е излезнал от затвора. Толкова ли се полага за откровен опит за убийство?
Ти да не искаш да лежи доживотна присъда като за домашно насилие ? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 16 Авг 2023, 21:06

A дали това охранителите не зависи колко ще платиш и от какво ще се пазиш :dunno:
Например той си е наел батки както казва бум да не го набият/оберат лесно, ако знаеше че ще го гърмят какво пречеше да си наеме подготвени пехотинци примерно (имаше клипове на цанов как тея от СОБТ си охраняват разни мафиоти), та мисля че една такава бригада биха успели доста повече при всякакъв вид нападение :dunno:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Авг 2023, 21:16

https://www.standartnews.com/balgariya- ... 33093.html
А тия ги забравихме, ама виж ти, каква изненада, двамата са от Възраждане, а третия от БСП. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 16 Авг 2023, 21:20

Минавам само да питам разрешихте ли случая вече? :mhihi:

Alx-a много хубаво и правилно описва какво и как трябва да върши охраната. В случая пробива е дошъл от това, че явно се е разхождал редовно на това място и в случая е бил с компания и много вероятно да е оставил охраната някъде назад мислейки, че мястото е “сигурно”.
Жената е казала, че мъж с камуфлажно облекло ги бил гърмял, та може и да не са го стреляли от далеч
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Криминална тема

Мнение от steeN » 16 Авг 2023, 21:50

Top Gun Maverick написа:https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/btv-dvama-ot-shpionite-v-angliya-svrzani-s-vzrazhdane-edin-s-bsp-533093.html
А тия ги забравихме, ама виж ти, каква изненада, двамата са от Възраждане, а третия от БСП. :mhihi:

Той за тва Копейката бърза с кризисният ПР днес как видиш ли бил убеден, че ще ги изкарат, че ще са от Възраждане още преди да е проверено :mhihi: Е от коя друга партия да са... ясно като бял ден.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата