Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Re: Икономическа тема

Мнение от streetz » 14 Авг 2023, 14:05

TNT написа:Някой от вас познава ли човек, който наистина да работи на минимална заплата ?

Почти всеки ветеринарен лекар. Ама не тия дето преглеждат котЯнца в София, а работещите във фермите.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Авг 2023, 14:24

TNT написа:Малко малко, колко да е малко. 10-12 години :mhihi:

Хубавите неща стават бавно. А и знае ли се тоя път институциите дали няма да ускорят всичко.
Важното е, че there is no second best. :mhihi: :ok:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Авг 2023, 14:36

streetz написа:
TNT написа:Някой от вас познава ли човек, който наистина да работи на минимална заплата ?

Почти всеки ветеринарен лекар. Ама не тия дето преглеждат котЯнца в София, а работещите във фермите.

Ти познаваш ли лично ? И колко ? Един, два или 10 ? Дали някои не взимат и допълнителни пари ?

Със сигурност има хора на минимална. Най-малкото и на държавни работи тип чистачка в детска градина в някое село. От тези 500 000 обаче, няма и 100 000. Да не говорим колко има на няколко стотака над минимума, за да не бие на очи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 14 Авг 2023, 15:12

Брат ми е ветеринарен лекар та май знам от първо лице как е в тяхната сфера ;) И на мен ми е трудно за вярване, че има хора учили 6 години и то яко, и накрая някой "бизнесмен" усвоител на еврофондове да се гаври по тоя начин, но все пак сме в България - всичко е в реда на нещата.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 14 Авг 2023, 15:32

Т.е. познаваш един, който познава още :mhihi: Остават 499 999 :bchug: При 2 100 000 работещи, 25% да скатават... много ми се струва. При фирмите е още повече. То изобщо страната се крепи на сивата икономика :ok:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Авг 2023, 16:12

Руската рубла пак паднала, после леко се стабилизирала заради скока на петрола. Но пак си гълта въздух основно заради по-големия внос отколкото износ и разбира се...нарастващите разходи за войната. Някой от тука в крайна сметка обърна ли дори парите от закуски в рубли? Питам не за друго, ами се смееха много хора как купуваме Биткойн защото не струвал пък рублата е нещо като хард асет. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 14 Авг 2023, 16:21

TNT написа:... То изобщо страната се крепи на сивата икономика :ok:

Това отдавна е ясно на всички живущи в България! Официално не е признато, разбира се, но и нищо не се прави, за да се промени! Аз също подкрепям тезата, че тези 500хил.души реално не са всички на минимална, а се скатават вноски и осигуровки по този начин.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 14 Авг 2023, 16:45

Аз имам човек в семейството, който е на минимална и наистина е на минимална. В частния сектор.
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 14 Авг 2023, 17:29

drifty написа:Аз имам човек в семейството, който е на минимална и наистина е на минимална. В частния сектор.

И аз знам за такива :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Икономическа тема

Мнение от steeN » 14 Авг 2023, 18:15

Догодина минималната ще скочи с над 20% точно заради тази статистика за средната заплата, която е фалшива ест.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 15 Авг 2023, 2:12

streetz написа:

Ако ветеринарния лекар си слага подписа там където трябва и където му каже шефа,от работа на минимална заплата шефа му го прави шеф на БАБХ и си отваря вратата за стотици милиони...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 15 Авг 2023, 7:52

TNT написа:
streetz написа:

Ти познаваш ли лично ? И колко ? Един, два или 10 ? Дали някои не взимат и допълнителни пари ?

Със сигурност има хора на минимална. Най-малкото и на държавни работи тип чистачка в детска градина в някое село. От тези 500 000 обаче, няма и 100 000. Да не говорим колко има на няколко стотака над минимума, за да не бие на очи.

Лично познавам 12 човека, ако искаш да те запозная ?
Всички те в частния сектор на абсолютно различни позиции 8 в Чепеларе, 2 Пловдив, 2 София и това като отчетеш факта че ми е през оная работа кой колко взима и никога не съм се интересувал, ако се поинтересувам ще са над 30-40.
Та някаква статистическа таблица ли правиш :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Авг 2023, 8:46

Та някаква статистическа таблица ли правиш :mhihi:
Просто проверява дали форума е за мильонери и пуска провокативни мнения за хората на минимална :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 15 Авг 2023, 9:04

Значи събрахме 15 човека :ok: От 500 000, всеки четвърти работещ!

steeN написа:Догодина минималната ще скочи с над 20% точно заради тази статистика за средната заплата, която е фалшива ест.

:yes:

Слагам старите анкети, ако искате може и нова да пуснем.

viewtopic.php?f=4&t=329075&hilit=%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE+%D1%81%D0%B5+%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5

viewtopic.php?f=4&t=440771&hilit=%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5

Това си съвпада с моите виждания. 20-30% не се осигуряват на реалната :yes: От тея 500 000 на минимална, според мен и 100 000 няма реално това да взимат.
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 15 Авг 2023, 9:25

А хората на минимална, как живеят. В смисъл наистина. Като гледам утайките пред блока по цял ден са с цигара и бира в уста. Ясно е, че нямат стимул в живота ама нали и аз пазарувам в същите магазини, нещо не ми се вижда как ти стигат 5-600 лева на месец по цял ден да смучеш бири и цигари и да цъкаш на телефона. Дори и в твое жилище да си и да нямаш кредити, ми храната, ми сметките, ми данъците, ми тея дето и коли имат?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата