кое е последното нещо което си купихте и сте много доволни?
Модератор: Общи модератори
Re: кое е последното нещо което си купихте и сте много довол
Kroki написа:Любимо ми е от Серес да си взема Фанта портокал. Мегааа по-вкусна е..![]()
![]()
Кажи, какво купи на младежа

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Спомням си, че в Испания на Фантата пишеше че съдържа 8% сок от портокал. Може в Гърция да е подобен случая, портокали бол там. Което ме навежда на друг спомен, как в зората на демокрацията ни бяха доставили портокали като хуманитарна помощ в училището (big mistake)
Имаше ядене на корем, но по някое време ни писнаха и станаха страхотни портокалени войни за ужаст на преподаватели и най-вече чистачките 

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Фантата е измислена от германците през втората световна война поради ред причини.
Фанта купена от Гърция или Турция няма НИЩО общо с Фанта купена от България, както и кола.
Да не говоря и за тоника, който е толкова различен и в опаковка и вкус, все едно пиеш нещо съвсем различно и доста по-горчив, което на мен лично ми харесва много.
Фанта купена от Гърция или Турция няма НИЩО общо с Фанта купена от България, както и кола.
Да не говоря и за тоника, който е толкова различен и в опаковка и вкус, все едно пиеш нещо съвсем различно и доста по-горчив, което на мен лично ми харесва много.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Същото е и с тази от Румъния или Украйна ... Като при последните дори има и Фанта мандарина 

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- preki
- Потребител
-
- Кара: BMW 320ci E46 Convertible
nickstorm написа:Спомням си, че в Испания на Фантата пишеше че съдържа 8% сок от портокал. Може в Гърция да е подобен случая, портокали бол там. Което ме навежда на друг спомен, как в зората на демокрацията ни бяха доставили портокали като хуманитарна помощ в училището (big mistake)Имаше ядене на корем, но по някое време ни писнаха и станаха страхотни портокалени войни за ужаст на преподаватели и най-вече чистачките
В Гърция фантата е с 20% портокалов сок, затова е толко по-вкусна от нашата. Бълграската е някъде 6-8%, не помня точно
И аз първата работа в Гърция е да купя стекове Фанта портокал кенчета + няколко пластмасови бутилки

Заваля дъжд, стана ми скучно и се подтиснах, реших да си взема нова играчка да ми вдигне тонуса. Всичко ми харесва, с изключение на разхода на гориво (ако го настъпваш сериозно, гори като зил, буквално).

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Абе ти имаш ли представа колко коли имаш изобщо? 

- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Знам,че е въпрос на вкус, ама да си кажа много са ми грозни тия Хонди, БМВ-то ми е хиляда пъти по-хубаво. И все пак честито и безаварийно. А Г30-ката продаде ли я?
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Аз ги харесвам Хонди-те. Не бих имал, но си имат тяхна си идентичност. Акорд ми е слабост на мен... при тва във всичките генерации от 80те до сега.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
И аз харесвам Хонда...правят чудесни мотоциклети и бензинови агрегати...
По темата...
Доволен от велкро свински опашки от лидъла.
Укрепих си водата в стойката за мотора,че онзи ден през една дупка ми изпадна със 120-30 и не е гот ако има някой зад теб да го насметеш...
Оказа се че мога да наглася и наколенките по-добре със същите тъй като залепват директно и няма нужда от шиене.
Отделно ги ползвам и за връзване на дисагите в още 2 точки...абе много ги ползвам...

По темата...
Доволен от велкро свински опашки от лидъла.
Укрепих си водата в стойката за мотора,че онзи ден през една дупка ми изпадна със 120-30 и не е гот ако има някой зад теб да го насметеш...
Оказа се че мога да наглася и наколенките по-добре със същите тъй като залепват директно и няма нужда от шиене.
Отделно ги ползвам и за връзване на дисагите в още 2 точки...абе много ги ползвам...

bum_bum написа:Абе ти имаш ли представа колко коли имаш изобщо?
За тази 2023-а година, тази ми е 8-а поред купена кола. За последните 2 години (от както ми запалиха Е60-ката и от тогава живота ми се промени на 180 градуса) смених между 40 и 50 коли. Какво да правя, нередовен съм, опитвам се да запълня емоционални дефицити с коли... не, че се получава. Иначе G30-то го махнах вече.
И на мен точно този модел хонда генерално не ми е много красив (предницата бива, задницата е грозна, в профил изглежда все едно от две коли са сглобени една и изглежда... странно и несъразмерно, иначе интериора е наред, като изключим факта, че си е евтино направена кола), но дава много емоция и кеф. Различна е от бмв-тата, друга тръпка е. Много върви, не му се вярва на човек как дърпа този 2 литра мотор. Стои като залепено в завоите, на практика не се накланя. За сравнение, F06 е на адаптивно окачване - с EDC амортисьори и е с Dynamic Drive стабилизиращите щанги, по принцип това бмв в завоите почти не се усеща да се накланя и стои супер стегнато. Но като покарам хондата и после се кача в бмв-то и имам чувството, че бмв-то ще се преобърне - правете сметка колко е стегната и твърда хондата спрямо бмв-то. Същевременно, хондата също като бмв-то е на адаптивни (електронни) амортисьори и като се сложи на в най-твърда настройка, почва да друса, на моменти не се издържа. На гуми 245/30/20. Но като се сложи на комфорт, возията се променя драстично и вече може да се каже, че не вози като каруца, а доста прилично дори. В смисъл, при тази кола пипането на настройките на твърдостта на амортисьорите се усеща МНОГО, докато при бмв-то дали ще си на комфорт+ или на спорт, разликата е леко доловима, не е нещо кой знае колко различно. Стандартно този ц'вик е 320 коня, но точно тази е ремапната и е 380. На купе към 1300 кила не е никак зле като съотношение кила - мощност. При определени гнусни (хлъзгави) асфалти усещам да превърта колела дори и на 4-а предавка, което е малко стряскащо на моменти. Предния собственик казва, че е правил 294 км/ч по километраж с нея (и съм склонен да му вярвам, те стандартно правят между 270 и 280). Има заводски шпер диф, почти не се чувства дърпането във волана при даване на газ (т.нар. torque steer), трябва много свинска газ да се даде и за много кратко ще се опита да дръпне волана и да затъпче. Генерално е интересна играчка.

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Точно това поколение (че май и следващите) не държеше ли доста дълго време рекорда на Ринга за хот-хеч?
Съдейки по това звучи като доста прилична спортна количка. С кеф да и даваш газ
Аз лично бих разкарал Zката за такова Grand Coupe
Съдейки по това звучи като доста прилична спортна количка. С кеф да и даваш газ

Аз лично бих разкарал Zката за такова Grand Coupe

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ебаси. Чак ми се докара.
На мен не ми е грозна от никъде. Просто по-различен тип кола от тройката например.
На мен не ми е грозна от никъде. Просто по-различен тип кола от тройката например.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
На мен също ми допада тази, а по принцип не съм фен. Цветово е доста приятна според мен.

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ако искате, отворете си тема за колите на Вуйчо и коментирайте там. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите