СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: СПАМ ТЕМА
Това е най-обикновен резистор, чиято стойност е показана с цветен код на него! Струва стотинки и всеки може да ти я презапои на платката. Дано да е от него, но нищо не пречи да се опита...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
ildivvy написа:Това е най-обикновен резистор, чиято стойност е показана с цветен код на него! Струва стотинки и всеки може да ти я презапои на платката. Дано да е от него, но нищо не пречи да се опита...
И онова черното с 6 крачета, според запознати, и то трябвало да се смени.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Колега, разбираш ги жените, ама не се ли сещаш, че на 97% тоя е женен е затова се крият? ...
Именно, за това написах, че всички се сещаме защо се крият

Top Gun Maverick написа:Ти вече поддържаш дълготрайни отношения. Като съм чел малко за нея, тя не е някоя, която не може да си намери добър мъж, та няма как да не иска нещо повече.
То около нея камара хиени и лъвчета постоянно

Като ми остане малко време ще напиша колко съм се смял и на колко истории съм бил свидетел с хиените и лъвчетата около нея

Top Gun Maverick написа: А иначе се сещам за твои думи, че въобще не се обвързваш с тройкаджийката и въобще не ти дреме за нещо друго освен секса. Като един таен сексолог и психолог да ти кажа безплатно(колеги сме, а и те харесвам)че стабилно си се объркал. Очевидно тая мацка те е впечатлила(признай си го пред себе си, не пред форума или мен)и ВЕЧЕ и позволяваш повече отколкото първоначално си си мислел, че ще и позволиш.![]()
Да, харесва ми, кефи ме. Все още грам доверие й нямам, ама почвам да мисля,
че ще се окаже много по-морална от другите, тип "света вода ненапита"

Тая поне си казва всичко (уж де, знам ли я)

И грам не й пускам нищо. Ама грам не й пускам фъндък. Даже я режа яката, сърди се, ама бързо й минава

Поминалата седмица бях командировка в Дубровник и тя пак искаше да идва с мен, ама пак я резнах.
И бързо й мина, на 2-рия ден ми звъни, говорим си и ми вика прати ми снимки. Пратих й ето това, и й пиша тихо ся, че ще презентирам

И тя, може ли да си такъв идиот

ПП. Решението да не й изневерявам си е пред мен си, така съм си решил. Докато не ме ядоса нещо

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
carmanf1 написа:
Ама, айде дай някоя твоя история да научим и ние с колегите нещо от теб за реалния живот.
Всичко дето говоря е от реалния живот, който разбрал - разбрал.
BMW_POWER написа:Колегата да сподели опит с латиноските
Не са ми в менюто. Нивото на крейзи е по-високо от базовото и цялата рода участва във връзката. Източно-европейки и америански азиатки са ми на сърце.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Е.Димитров написа:ildivvy написа:Това е най-обикновен резистор, чиято стойност е показана с цветен код на него! Струва стотинки и всеки може да ти я презапои на платката. Дано да е от него, но нищо не пречи да се опита...
Занеси я в някой сервиз за електроника да я прегледат или купи нова . Това което си очертал е някакъв токо ограничителен резистор и шим контролера . Шима струва вероятно около 4-5лв резистора 20 стотинки но може да има и други гръмнали елементи ако изобщо тези са гръмнали . Добре е да се сменят и високо волтовите кондензатори , обикновено са 4.7мкф на 400в . Ако са повредени очертаните елементи както са ти казали хладилника няма абсолютно никакъв живот , не свети нищо и няма никакви индикации че реагира при включване .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Пфу да еба, карам си и една кола в другото платно, бавно карах сигурно със 70, онзи да е карал 90, разминаваме се и къде хвърли камъче тоя срещу мен...пукна се малко. Няма много лъчи, уж виждам два отчетливи по около половин сантиметър...оцелявало е такова стъкло при мен и преди. Дано не тръгне, яд ме е защото се чу супер слабо, а преди така е удряло без нищо...
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Jordana написа:Е.Димитров написа:ildivvy написа:Това е най-обикновен резистор, чиято стойност е показана с цветен код на него! Струва стотинки и всеки може да ти я презапои на платката. Дано да е от него, но нищо не пречи да се опита...
Занеси я в някой сервиз за електроника да я прегледат или купи нова . Това което си очертал е някакъв токо ограничителен резистор и шим контролера . Шима струва вероятно около 4-5лв резистора 20 стотинки но може да има и други гръмнали елементи ако изобщо тези са гръмнали . Добре е да се сменят и високо волтовите кондензатори , обикновено са 4.7мкф на 400в . Ако са повредени очертаните елементи както са ти казали хладилника няма абсолютно никакъв живот , не свети нищо и няма никакви индикации че реагира при включване .
Ами и на мен ми хрумна това, да отида в сервиз за електроника и по-специално посетих един сервиз за телевизори.
Там човека, като видя, че не съм прегърнал скъп телевизор се поизнерви, но като забеляза, че изобщо не нося какъвто и да е телевизор вече беше помръкнал и вероятно си остави шанс поне да му разкажа за проблема ми със скъп голям телевизор у дома.
И когато си отворих устата да му разкажа за хладилника , вече усещах , че ме мрази и ясно ми даде да се разбере, че тая прослойка, хладилните техници са "червеите" в обществото на техниците на някаква техника.
ТВ сервизите са аристократите и са топ ъф дъ топ, техници с дейност монтаж на осветление на външни тоалетни в провинцията са много долно ниво а тея с хладилниците са още по-долно.
В крайна сметка човека, който иначе беше симпатяга реши да погледне презряната платка и установи, че резистора се е пукнал и най-вероятно става въпрос за онова черното с не симетрично разположените крака.
Каза, че нямал време да се рови и че, вероятно там е проблема.
А иначе хладилника си спря ей така, без нищо. Нито свети нито звуци издава нито нищо.
Стои си тихо в ъгъла и ме дразни.
Jordana написа:alx написа:Днеска осъмвам със грешка в един от климатиците. Умрял. Вадя сервизната книга, проверявам- “долния вентилатор на външното устройство е под 100 оборота след 1 минута след подадения сигнал за включване”… кво под 100 оборота- той умрял завалията. Разменям куплунзите на платката- горния умира. Явно драйвъра е умрял… ама не е отделна платка а вграден в дънната- всичко на куп на една 40х50 платка… един вид целия компютър дал фира. Обадих се- дойде техника- диагностицира, говори с фуджицу - ще пращат нов компютър. Погледнах историята на къщата за волтажите като е изгорял дали не е имало токов удар или пад… всичко е било наред. Просто решил и изгорял. Тоя от фуджитсу съпорт вика тия са неунищожими? Ама разбира се…
Аз съм… разочарован. Изкара една година без малко. А на платката долу се мъдри “мейд ин чайна”. Педераси. $5к външно тяло… а имам още 3 идентични…. Не съм очарован определено
Платката ти си я убил да ти кажа под секрет, един вид целия компютър дал фира.. дефектирал ти е бил само мотора . Ако са DC мотори това си е мини инвертор , в мотора има платка и на голямата РСВ също има електроника която пък пуска отделно само за вентилаторите DC и ги управлява . И като бъзикаш тия букси на моторите заминава всичко и мотора и голямата платка . Има 2 вида мотори на вентилаторите , едните са без платка в мотора всичко е на голямата платка , другите са разделени както написах по горе обаче ефект от неоторизиран достъп на аматьори е идентичен
И не само тия твойте са такива , мицубиши и дайкин са по същия начин направени . Като ти сменят платката по добре не бъзикай ако искаш да имаш климатик .
Йордане бееее… пак недоразбрал нещо вади грешния извод и веднага обяснява “авторитетно” защо е така. Митсу и Дайкин били същите. Сигурно са- ама вътре в мотора няма индивидуална адресация на мотора а само малка платка за управление на дц (обороти) по някакъв “трион” идващ от главната платка и некъв генериран трион обратно към платката за доказателство/Монитор на оборотите. Евентуално и сигнал от некъв термистор за темп на статора на мотора та платката да знае ако мотора прегрее. Но платката знае кой е мотора само по това на кой куплунг е закачен. Моторите като хардуер и софтуер са идентични. Всъщност сега си дадох сметка, че мотора най- вероятно е чист хардуер. Един вид мотора няма идентичност.
Та Мотора бил изгорял ама като го сложа на другата букса- работи. Като сложа работещия мотор на подозрителната букса- не работи. Един вид - които мотор е закачен на долната букса- не работи. Ама Джордана вика е мотора.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Spunky написа:carmanf1 написа:
Ама, айде дай някоя твоя история да научим и ние с колегите нещо от теб за реалния живот.
Всичко дето говоря е от реалния живот, който разбрал - разбрал. .......
Уж говориш от реалния живот, ама нищо конкретно не си споделил, като реална история, да си вземем поука и ние. Що така

Книжките и заучените теории са хубаво нещо и е добре да се четат, но реалния живот, е малко по-различен

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Смени си ги сам може да изкараш късмет , шима е LN364GN в елимекс е 4.5лв китайски, резистора е 46 ома 2 вата , смени и кондензаторите особено тези на 400в . Смени и греца в дясно на платката . Микроконтролера не подлежи на ремонт , ако е оцелял ще работи ако не - нова платка , предполагам че другото е здраво . Мини с мултицета по SMD резисторите и двата силови транзистора .Шима е SMD също , ще ти трябва станция с горещ въздух да го смениш .Каза, че нямал време да се рови и че, вероятно там е проблема.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
carmanf1 написа:като реална история, да си вземем поука и ние. Що така![]()
От твоите истории научаваме много за теб и как са ти вързани жиците, нищо общо с поука. Отворена книга си

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Моджо написа:С бележката на чистач ката кво стана? Цуни гуни има ли?
Предполагам визираш онази с А4-ката, къде спираше пред моя двор.
Ходихме на вечеря, оказа се много класна и красива жена, с адски сериозна професия.
Паснахме си, ама не барам. Просто, още едно прекрасно познанство

Не пречат тия нови познанства, напротив даже, дават хубав и весел тон на живота

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Айде сега , гроздето било киселооказа се много класна и красива жена, с адски сериозна професия.....Паснахме си, ама не барам

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Spunky написа:carmanf1 написа:като реална история, да си вземем поука и ние. Що така![]()
От твоите истории научаваме много за теб и как са ти вързани жиците, нищо общо с поука. Отворена книга си
Прав си, аз съм отворена книга и нищо не крия. Всичко си казвам, така както си е.
А ти, ще кажеш ли поне колко книжки си изчел и на колко години си

Грам нищо няма от теб пич да споделиш, само дебнеш отстрани, иронизираш наред колегите и се изказваш, като последна инстанция.
Знам обаче, що го правиш

Ако случайно имаш път към Пловдив, с удоволствие ще пием по бира - съвсем сериозно

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Jordana написа:Айде сега , гроздето било киселооказа се много класна и красива жена, с адски сериозна професия.....Паснахме си, ама не барам
Е нали казах, че съм си обещал да не изневерявам на тройкаджийката