Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от Spunky » 05 Авг 2023, 14:56

steeN написа:не виждам какво ще ме накара да си взема някой трикрак хамстер прикрепен към батерия

Само Tiny Friendly Giant, но цената е некъв силен фактор тука :mhihi: А и пуснаха V8 опция.

Но 6-700 коня 4 цил хибриди, като ц63, са голямо разочарование и без значение колко върви, тая кола е мъртво родена. БМВ предполагам ще направят едно междинно М3 по подобие на новото М5, с разтоварен 6 цил, което е файн и края на епоха. После ще караме поршета.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 05 Авг 2023, 15:24

Не знам кой е трол ама точно тебе Стин ти личи от километър че хал хабер си нямаш от електрички. Може да питаш всеки един имал тесла за повече от 2-3 години че през няколко месеца е при жичкаджията за ремонти. Също така може да отвориш и сайта на тесла че всяка 5та тема е за изгорял електромотор. Ти сериозно ли си мислиш че един автомобил е единствено двигател и скорости?

Top Gun Maverick написа:Той не ти казва единствен разход в колата, а единствен спрямо ДВГ.

Напротив, буквално това каза

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от steeN » 05 Авг 2023, 15:30

Силно вероятно е когато аз съм карал електрички за първи път ти да не си имал книжка. Да не говорим пък когато съм ремонтирал коли :lol: Не ме занимавай с битовизмите си.

Spunky, Кьонигсег е легенда. Там нищо не е "конвенционално".
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Авг 2023, 15:59

b_u_b_o написа:
laviatan написа:но ограничаващ фактор / както и при телефоните примерно / е батерията

Хубаво сравнение с телефоните. Помните ли преди 13тина години като почнаха да навлизат смартфоните каква беше редовната реплика "А да бе ще го зареждам всеки ден тоя телефон, като нокийката ми кара по седмица". Развитието в батериите от тогава до сега не е кой знае какво и общо взето се компенсира от по-мощния и харчещ останал хардуер, та пак толкова си карат. Ама не познавам някой на под 80 без смартфон. Така ще стане и с електричките :bchug:

Хората са със смартфони, защото Нокиите просто изчезнаха. Примерът ти не е коректен. Работният ми телефон "започва работа" в 8:00ч и в 16:00ч обинковено батерията ми е в рамките на 25-30%. Бачкам ли повече, дозареждам го след шестия час макс.

Фенове на електричките не са само тези, дето "ритат" по светофарите. След едни години вече те интересува да стигнеш. Тези дето се "дърпат" изобщо не те засягат. Караш спокойно, спазваш ограниченията (правиш трафик сиреч :mhihi: ) и в края на краищата пак си там.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 05 Авг 2023, 16:08

BMW_POWER написа:
Фенове на електричките не са само тези, дето "ритат" по светофарите.

Не са разбира се, то такива няма. Средностатистическия собственик на "перформънс" електричка (в БГ конкретно, но и не само) е програмист, който до преди това не е карал по-висок клас кола от 90 коня Шкода, и си взима Тесла за да се изкфука 3 пъти пред приятелите "гледай са как дърпа". То и първите айфони едно време така си ги взимахме, за да покажеме на авера Talking Tom колко е забавно. Така че сравнението със смартфоните си е доста уместно. Само че за разлика от електричките, смартфона си беше революционна технология + маркетинг. Електричките са само второто.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Авг 2023, 16:13

Ама чакай сега Канада, мен пък ще ме вълнува кик дауна, не искам да остарявам във всяко отношение пропорционално с оредяването и побеляването на косата ми. :mhihi: Който иска прав му път, още година две стискания и ставам пак джигит. :mhihi: Как ще се оправям с камерите аз си знам. Та в тоя ред на мисли КЪМ ДНЕШНА ДАТА електричката в представите ми за скъпа и готина кола, точно поради тая основна причина не се вписва. Не искам като я засиля с 250 два пъти и отпред да ми изписва, че с това темпо след 50 км. трябва да търсят контакт. :idea:
Но пък знае ли се, когато се стигне до изцяло електрическа М5/8/4 нещата с пробега може да са решени вече при големи колове. Ако и теглото пооправят...мммммммм ще скачам. :mhihi: Докато тия трите обаче са още мираж, мерси, има коли от марката, които вървят страхотно и не приличат на бобри отпред. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 05 Авг 2023, 16:33

Ей сега един приятел с iX3 ми се оплака, че не могъл да зареди на ОМВто след Кулата, щото имало опашка от 20 коли пред бензиностанцията...двг-та разбира се, да не си помислите друго. Чакам включване от колегите дето зареждат за 20 секунди :mhihi: Е, той заредил в марикостиново на по-бърза станция, ама трябвало да ходи 100м до магазина за сладолед през това време вместо на 5 до бензиностанцията. :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 05 Авг 2023, 16:45

Jorixa написа: е програмист, който до преди това не е карал по-висок клас кола от 90 коня Шкода, и си взима Тесла за да се изкфука 3 пъти пред приятелите "гледай са как дърпа".

Един от тия “програмисти”, който влизаше във форума преди години, махна 540и и М4 и взе няколко Тесли, в София. Пълни глупости пишеш, от незнание и липса на опит. Тая част от вселената още не ти е отключена.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 05 Авг 2023, 16:49

Spunky написа:
Jorixa написа: е програмист, който до преди това не е карал по-висок клас кола от 90 коня Шкода, и си взима Тесла за да се изкфука 3 пъти пред приятелите "гледай са как дърпа".

Един от тия “програмисти”, който влизаше във форума преди години, махна 540и и М4 и взе няколко Тесли, в София. Пълни глупости пишеш, от незнание и липса на опит. Тая част от вселената още не ти е отключена.

Много удобно ми изряза "средностатистически" от изречението и започна твойто с "един от тия" :mhihi: И аз съм един от тия програмисти и знам кво се случва около мене, а ти ми говориш анекдоти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 05 Авг 2023, 17:21

Аз не знам къде се вписвам, не съм програмист, до сега съм карал само бмвта като последното беше 450к.с

Sent from my 2201123G using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 05 Авг 2023, 17:48

Като пресен новак с 'джапанка' от скоро, попрочитам тук-там и по нещо за големия източен производител... Нещо не виждали бъдещето в електричките! Евентуално в хибриди и т.н. Поне за сега!

Също така, понеже гледам и клипчета на един експерт по марката, човека винаги, когато изкарва нещо на пробно кръгче около сервиза, не забравя да покаже съседния плац с теслите... Нарича го гробището... Не знам защо, не го прави с лоши чувства (не е такъв човек), но винаги насочва камерата и на там , за да се види какво става и при 'конкуренцията', така да се каже. И не е като да няма коли на плаца, а той не е малък...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 05 Авг 2023, 18:27

adovet написа:до сега съм карал само бмвта като последното беше 450к.с

Такова число беше нещо значително преди 15 години :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 05 Авг 2023, 20:28

b_u_b_o написа:Ей сега един приятел с iX3 ми се оплака, че не могъл да зареди на ОМВто след Кулата, щото имало опашка от 20 коли пред бензиностанцията...двг-та разбира се, да не си помислите друго. Чакам включване от колегите дето зареждат за 20 секунди :mhihi: Е, той заредил в марикостиново на по-бърза станция, ама трябвало да ходи 100м до магазина за сладолед през това време вместо на 5 до бензиностанцията. :mhihi:

Викаш ако бяха ел. щяха тия 20 коли да минат за секунди, не мога да разбера тия сравнения.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 05 Авг 2023, 20:37

In_Memoriam написа:
adovet написа:до сега съм карал само бмвта като последното беше 450к.с

Такова число беше нещо значително преди 15 години :mhihi:
Баце кой казва че е значително, явно за теб Е щом го отбелязваш

Sent from my 2201123G using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 05 Авг 2023, 20:45

Как кажеш, баце :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата