Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Re: Мотористите във форума!
Недей защото не е правилно/морално или поради някаква друга причина.
Аз доколкото разбрах ако ме скъса така или иначе пак ще трябва да платя 100 лева за часове + 50 за изпит, дата ще има не се знае кога защото сме 2 племена хора при моя инструктор и с много зор успях да се уредя за 11-ти. То аз дето се вика едвам си изкарах и курса от липса на часове за кормуване... Другите дати напред са заети и може би ще е чак средата/края на септември, когато пък аз няма да мога и така.
А тоя изпитващ нещо с Т беше, сравниха ми го с една от университета дето и доцент да си, ако не влезеш с плик при нея си скъсан.
Аз доколкото разбрах ако ме скъса така или иначе пак ще трябва да платя 100 лева за часове + 50 за изпит, дата ще има не се знае кога защото сме 2 племена хора при моя инструктор и с много зор успях да се уредя за 11-ти. То аз дето се вика едвам си изкарах и курса от липса на часове за кормуване... Другите дати напред са заети и може би ще е чак средата/края на септември, когато пък аз няма да мога и така.
А тоя изпитващ нещо с Т беше, сравниха ми го с една от университета дето и доцент да си, ако не влезеш с плик при нея си скъсан.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
Лошото е че масово плащат и колкото и да си готов може да те скъсат понеже няма как да пуснат всички. Мен така ме скъсаха първия път на радара понеже всички явно си бяха платили и аз уж карах най-добре а накрая х0й. Всичко зависи от пръстчето на изпитващия кога точно ще натисне копчето да те засече, а ти после иди му обяснявай че те е прецакал. За втория изпит не съм ходил на никакви часове, дадох някой лев за почерпка и го взех от раз. Оня изпитващия само ми вика гледай да не паднеш някъде пред камерата за всичко останало не се притеснявай
За съжаление това е положението с тези измислени курсове 

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
seimo написа:Лошото е че масово плащат и колкото и да си готов може да те скъсат понеже няма как да пуснат всички. Мен така ме скъсаха първия път на радара понеже всички явно си бяха платили и аз уж карах най-добре а накрая х0й. Всичко зависи от пръстчето на изпитващия кога точно ще натисне копчето да те засече, а ти после иди му обяснявай че те е прецакал. За втория изпит не съм ходил на никакви часове, дадох някой лев за почерпка и го взех от раз. Оня изпитващия само ми вика гледай да не паднеш някъде пред камерата за всичко останало не се притеснявайЗа съжаление това е положението с тези измислени курсове
Mоя пък си беше напълно нормален, никой мисля не беше платил и повечето го взехме, другите ги скъсаха защото имаше защо...

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

Извадил си късмет. На мен преподавателя направо си ми обясни тогава защо са ме скъсали. Тва става въпрос за Пловдив. За другите градове незнам как е положението.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Къде си карал ти?
Дойдоха малко благинки днес.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Дойдоха малко благинки днес.

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
И с моя изпит преди 10+ години беше така. Гледай само да не се блъснеш, взел си го.. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Ба го, мен ме срам да питам а гледай каква била работата... май само парите са се сменили, 150 било напоследък.
Докато продължава да се дава, ще продължава да се иска. Не знам как дори се дискутират подобни неща публично…
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Докато не се изринат всички чичаци/дядки бивши дападжии по-скоро. Тоя маняк в Пловдив специално без пари не пускал а били само 2-ма изпитващи... ама айде стига по темата.
Ей това чудо ми дойде и то днес от алито. Чува се бая добре като за 30 лева.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Аз просто ползвай айрподса , защо са ти толкова много кабеляци 

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ами аз си чувах като ми звънеше телефона... и реших че не искам да ме притесняват и ги махнах.. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Spit-Fire написа:Докато не се изринат всички чичаци/дядки бивши дападжии по-скоро. Тоя маняк в Пловдив специално без пари не пускал а били само 2-ма изпитващи... ама айде стига по темата.
Добре де, като минеш всичко по учебник на какво основание ще те скъса?

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Не знам и аз, зададох сума ти въпроси на инструктора си и така и не получих 100% отговор дали е проблем дадената ситуация или не.
Примерно:
- минавам през пешеходна, на тротоара стоят и си говорят 2-ма. Намалил съм, както трябва, но те си говорят и съответно преминавам. Предната ми гума стъпва на пътеката и единия от тях стъпва на пътеката също тип ще се приготвя да пресича. Спирам ли и как точно без да стане беля?
- минавам през светофар, пак същата работа само че на 50 санта от стоп линията светва жълто. Спирам ли и как без да стане беля?
Хипотетично и двете ситуации са за късане.
- Има двойна непрекъсната линия и спрели коли отстрани. Трябва да ги заобиколя, но не по-малко от метър до тях. За да спазя това трябва да настъпя линията.
- Тука в Пловдив, кв. Тракия където ще ми е изпита е практика да се спира в дясна лента и колите стигат на по 1 метър от пешеходна пътека. Не е правилно, но никой нищо не прави. Съответно за да отида в дясна лента аз трябва да мина на 1 метър от колите, което кажи речи се равнява на средна лента и непрекъсната линия. Как аджеба да си отида в лентата за надясно без да имам наказателни точки?
Примерно:
- минавам през пешеходна, на тротоара стоят и си говорят 2-ма. Намалил съм, както трябва, но те си говорят и съответно преминавам. Предната ми гума стъпва на пътеката и единия от тях стъпва на пътеката също тип ще се приготвя да пресича. Спирам ли и как точно без да стане беля?
- минавам през светофар, пак същата работа само че на 50 санта от стоп линията светва жълто. Спирам ли и как без да стане беля?
Хипотетично и двете ситуации са за късане.
- Има двойна непрекъсната линия и спрели коли отстрани. Трябва да ги заобиколя, но не по-малко от метър до тях. За да спазя това трябва да настъпя линията.
- Тука в Пловдив, кв. Тракия където ще ми е изпита е практика да се спира в дясна лента и колите стигат на по 1 метър от пешеходна пътека. Не е правилно, но никой нищо не прави. Съответно за да отида в дясна лента аз трябва да мина на 1 метър от колите, което кажи речи се равнява на средна лента и непрекъсната линия. Как аджеба да си отида в лентата за надясно без да имам наказателни точки?