Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Имотният пазар

Мнение от ildivvy » 26 Юли 2023, 14:27

И откъде на къде хората ще ми влизат в имота, за да им серат там кучетата? Това е частен имот, не кучешки парк за сране! Поне ограда можеш ли да му сложиш, дори и временно?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 26 Юли 2023, 15:35

Ограда най обикновенна мрежа може да поставиш винаги, не ти трябва разрешение за строеж щом не е плътна, е все пак трябва да дойдат геодезистите да ти набият колчетата къде е точно твоя имот защото в полето да заграждаш не е оферта :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 26 Юли 2023, 16:14

Да питам и аз нещо, ако някой е толкова навътре. Имотът се води в Жм2 - Жилищна зона с малкоетажно застрояване, ПЛЪТНОСТ: 25, КИНТ: 0,8 (ако тези неща имат значение). По някакъв нов устройствен план е това. Преди него е било вилна зона. Има виза издадена преди този нов план, на която обаче има следните отстояния - 4 метра от всички стани, а от дъното - 6м. Обаче дъното граничи с река. И тука са ми въпросите:
(1) Не помня къде съм чел, че когато дъното граничи с река, е допустимо по-малко отстояние. Как обаче се случва това, като има вече виза, ако изобщо е вярно?
(2) Като има нов устройствен план, нова виза може ли да се издаде, защото гледам че плътността се е вдигнала, т.е. може да се построи нещо с по-голяма квадратура, предполагам?

За тия неща тепърва ще ходя по консултации, но ако някой може малко да ме вкара в час с тези въпроси, ще съм много благодарен.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 26 Юли 2023, 16:41

Нова виза винаги може да си издадеш, за отстоянията вече не съм сигурен кое колко е, знам само че за ъглови парцели е по 3 метра отвсякъде,а за останалите 5 от дъно, 3 от другите му 3 страни, освен ако няма строителна линия, тогава е друго. За река идея нямам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 26 Юли 2023, 16:44

Чл. 31 ЗУТ
(3) (Нова - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Нормативите за разстояния по ал. 1 и 2 / забележка това са стандартните отстояния /
може да не се прилагат, когато вътрешни граници на урегулиран имот са
разположени към река. В тези случаи линиите на застрояване към реката се
определят при спазване на санитарно-хигиенните, противопожарните и
геозащитните изисквания, както и на другите правила и нормативи за
устройство на територията.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Юли 2023, 17:03

Ех да имаше някой колега, който познава някой, който има някакви позиции в имотният регистър в Дупница или Сапарева Баня, да удари едно рамо по един въпрос/питане за един нотариален акт, та на този колега да му се отблагодаря подобаващо... :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 26 Юли 2023, 17:14

Викс, а що искаш да си по-близо до реката ?
Аз ако съм ще искам да съм по-далеч, не по-близо. Ако има място накъде. Вилата ни е до река , малка река. Наводнения да речеш не е имало, планинска е, комари нема. Обаче ската го прегриза и вилата уеко зе да се накланя на една страна. Вярно, отне и 20 години да го направи, ама го направи. Що бетон се ля да го спрем, не е истина.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 26 Юли 2023, 17:20

Ами точно заради мястото. Ако спазя 6 + 4 метра не знам на какво би приличало стоителството, ама ще е меко казано странно. Историята на тоя имот е стара, там имаше къща (ама незаконна) беше насипано откъм реката, след което беше излята бетонна стена. Тази къща години по-късно се подпали и изгоря, но проблем с рекичката не е имало. Но да де, основния проблем е мястото, защото имота е с неправилна правоъгълна форма и е дълъг, и относително тесен.

ПП благодаря за отговорите на въпросите ми, явно този член съм чел. Да оправя един по-належащ имот и ще почвам да си търся човек да ми помага с тоя, че мераци много, знания никакви.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 26 Юли 2023, 18:09

BMW_POWER написа:
nxn написа:
vixx написа:
nxn написа:Чудя се има ли останали вилни зони или села покрай София на нормални цени все още? Където и да погледна къщите са над 200к евро, та ми е интересно някой знае ли такива места.

Чети малко, де:)

Да, не те видях, аз гледам и по далеч, нещо за уикенд, не постлянен живот, но дори такива на час са сериозни цени...

Колега, ако ти е само да идеш да релаксираш, разгледай и Пернишка област. По-специално Трънският край. Стотина километра са от София, няма никаква промишленост, 100% екологично чисто. Ето ти една примерна къща с 1230м2 двор.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... joq8t&f1=1

Огледай и селата наоколо.

Благодаря, ще разгледам, единственият ми проблем на него край е, че петък вечер, когато искам да ходя натам, пътят е силно натоварен, за това търсех нещо по по-алтернативни пътища. Примерно харесвам Св. Константин над Пещера, нещо такова ми е перфектно, но уви по-далече.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 26 Юли 2023, 22:58

Е.Димитров написа:Ех да имаше някой колега, който познава някой, който има някакви позиции в имотният регистър в Дупница или Сапарева Баня, да удари едно рамо по един въпрос/питане за един нотариален акт, та на този колега да му се отблагодаря подобаващо... :bchug:

Какво точно ти трябва?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 26 Юли 2023, 23:40

nxn написа:Чудя се има ли останали вилни зони или села покрай София на нормални цени все още? Където и да погледна къщите са над 200к евро, та ми е интересно някой знае ли такива места.

Вуйчо ми преди време купи къща с доста голям двор в Гайтанево…не е уау селото, но май е доста спокойно и на 30-35 минути от София
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 27 Юли 2023, 2:02

DigitalExile написа:
Alexch написа:А заради детската градина няма как да се измени ПУП-а за да получиш тупик до УПИ-то.

Защо? Каква е причината и какво пречи детската градина реално, той няма да мине през нея въобще...
Аз лично бих отишъл на геодезист, топика ще отнеме известно време 2-3г. докато се измени ПУП, ако въобще е възможно, но ще стане, попринцип имоти без достъп не би следвало да има.

П.П. По регулация като гледам си имаш улица, даже трябва да дариш на Столична община към 60 квадрата.
Отиди на геодезист, той най добре ще ти каже какво и как да направиш, ако искаш мога да те насоча на ЛС.

Без да проверя, помислих че блокчетата отдолу са сградите на детската градина, като в този случай да прокараш нова регулация (да отчуждиш оттам) е на практика невъзможно. В случая проблема ще бъде смяната на предназначението, защото като гледам в момента е за ЗА ОБЩ. СТРОИТЕЛСТВО,ОБЩ.ХРАНЕНЕ,ПЕШЕХОДНА ЗОНА И ОЗЕЛЕНЯВАНЕ, което значи за отчуждаване. С две думи този имот е ценен само за този, който има връзките и ресурсите да се пребори да му се смени статута за да може да се застрои като частно мероприятие.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Юли 2023, 8:43

STEVAL написа:
Е.Димитров написа:Ех да имаше някой колега, който познава някой, който има някакви позиции в имотният регистър в Дупница или Сапарева Баня, да удари едно рамо по един въпрос/питане за един нотариален акт, та на този колега да му се отблагодаря подобаващо... :bchug:

Какво точно ти трябва?

Написах ЛС , като изложих казуса :bchug:

Ъпдейт:
Само да кажа, че колегата #STEVAL е страхотен!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i touring '96

Мнение от grayscale » 27 Юли 2023, 14:54

vixx написа:Да питам и аз нещо, ако някой е толкова навътре. Имотът се води в Жм2 - Жилищна зона с малкоетажно застрояване, ПЛЪТНОСТ: 25, КИНТ: 0,8 (ако тези неща имат значение). По някакъв нов устройствен план е това. Преди него е било вилна зона. Има виза издадена преди този нов план, на която обаче има следните отстояния - 4 метра от всички стани, а от дъното - 6м. Обаче дъното граничи с река. И тука са ми въпросите:
(1) Не помня къде съм чел, че когато дъното граничи с река, е допустимо по-малко отстояние. Как обаче се случва това, като има вече виза, ако изобщо е вярно?
(2) Като има нов устройствен план, нова виза може ли да се издаде, защото гледам че плътността се е вдигнала, т.е. може да се построи нещо с по-голяма квадратура, предполагам?

За тия неща тепърва ще ходя по консултации, но ако някой може малко да ме вкара в час с тези въпроси, ще съм много благодарен.

Има два основни момента:
- Всеки влязал в сила нов устройствен план отменя/допълва стария.
- Визата представлява актуална извадка от действащия към момента застроителен план.
Т.е. ще се бориш за нова нова виза с показатели за Жм2. Отстоянията на първо четене ще са мин.3м. към страничните регулационни граници, вероятно толкова към улица, към дъно при река според зависи ...евентуално може и без.
(... прилича ми на район "Витоша")

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 27 Юли 2023, 16:59

grayscale написа:
vixx написа:Да питам и аз нещо, ако някой е толкова навътре. Имотът се води в Жм2 - Жилищна зона с малкоетажно застрояване, ПЛЪТНОСТ: 25, КИНТ: 0,8 (ако тези неща имат значение). По някакъв нов устройствен план е това. Преди него е било вилна зона. Има виза издадена преди този нов план, на която обаче има следните отстояния - 4 метра от всички стани, а от дъното - 6м. Обаче дъното граничи с река. И тука са ми въпросите:

Има два основни момента:
- Всеки влязал в сила нов устройствен план отменя/допълва стария.
- Визата представлява актуална извадка от действащия към момента застроителен план.
Т.е. ще се бориш за нова нова виза с показатели за Жм2. Отстоянията на първо четене ще са мин.3м. към страничните регулационни граници, вероятно толкова към улица, към дъно при река според зависи ...евентуално може и без.
(... прилича ми на район "Витоша")

Там е, да. Благодаря! Това с отпадането на тези 6 метра ще ми е най-важния момент. Или поне намаляването им до нещо незначително.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата