Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Re: Имотният пазар
А защо не може да се строи? Не отговаря на нещо по ЗУТ ли?
Ограждай го с някаква псевдо-ограда, демек няколко колчета с нещо помежу им, и кажи че ти нарушават частната собственост. Така няма да те занимават.
Ограждай го с някаква псевдо-ограда, демек няколко колчета с нещо помежу им, и кажи че ти нарушават частната собственост. Така няма да те занимават.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
nxn написа:Чудя се има ли останали вилни зони или села покрай София на нормални цени все още? Където и да погледна къщите са над 200к евро, та ми е интересно някой знае ли такива места.
Чети малко, де:)
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
vixx написа:А защо не може да се строи? Не отговаря на нещо по ЗУТ ли?
Де да знам защо не дават…урбанизирана зона е, НТП е за “друг вид застрояване” каквото и да рече това

В съседство има още няколко имота с такъв НТП и един за жилищно застрояване

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
Бе не мога да ти помогна с тая скица, ама в момента живея в квартала. Ако нещо за колчетата и бирите, свиркай 

vixx написа:nxn написа:Чудя се има ли останали вилни зони или села покрай София на нормални цени все още? Където и да погледна къщите са над 200к евро, та ми е интересно някой знае ли такива места.
Да, не те видях, аз гледам и по далеч, нещо за уикенд, не постлянен живот, но дори такива на час са сериозни цени...
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
drifty написа:Някой може ли да преведе всички тия съкращения ЗУТ, НТП, УПИ и т.н?
ЗУТ- Закон за устройство на територията;
НТП - начин на трайно ползване;
УПИ - урегулиран поземлен имот (демек да може да се строи нещо там)
Don_Diego написа:vixx написа:А защо не може да се строи? Не отговаря на нещо по ЗУТ ли?
Де да знам защо не дават…урбанизирана зона е, НТП е за “друг вид застрояване” каквото и да рече това. Помня, че бяхме пускали за виза за проектиране и не издадоха заради детска градина до имота.
В съседство има още няколко имота с такъв НТП и един за жилищно застрояване
Don_Diego не можеш да строиш там, защото парцелът няма излаз на улица, което е задължително за достъп на застроен имот. А заради детската градина няма как да се измени ПУП-а за да получиш тупик до УПИ-то.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Alexch написа:А заради детската градина няма как да се измени ПУП-а за да получиш тупик до УПИ-то.
Защо? Каква е причината и какво пречи детската градина реално, той няма да мине през нея въобще...
Аз лично бих отишъл на геодезист, топика ще отнеме известно време 2-3г. докато се измени ПУП, ако въобще е възможно, но ще стане, попринцип имоти без достъп не би следвало да има.
П.П. По регулация като гледам си имаш улица, даже трябва да дариш на Столична община към 60 квадрата.
Отиди на геодезист, той най добре ще ти каже какво и как да направиш, ако искаш мога да те насоча на ЛС.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Като ми остане повече свободно време за такива занимания и му дойде момента на този имат със сигурност ще се занимая в детайли. Сутринта коментирахме с баща ми, че цялото незастроено петно (ПИ 778, 781, 659, 139 и нашето) било един имот, просто това била нашата част от цялото нещо
Просто тая призовка малко ми вдигна кръвното и се присетих как не ми дават нищо да правя ама искат да го чистя за кучетата

Просто тая призовка малко ми вдигна кръвното и се присетих как не ми дават нищо да правя ама искат да го чистя за кучетата

- DigitalExile
- ентусиаст
-
Ами не работят точно така нещата, преди години по стария план може и да е било едно място, в момента са разделени и всяко си е отделно УПИ, ако искаш пак да стане едно, трябва да имаш документите на всяко УПИ, за всяко УПИ което влиза в тротоар или минава улица през него си задължен да дариш тези м2 на столична община, това е първата стъпка иначе нищо не може да правиш с тия имоти. За тая цел за всяко УПИ което дължи тротоар/улица се прави проект, разделя се имота на 2 за няколко хиляди лева, входира се проект, одобрява се и се изменя кадастъра, когато направиш всичко това и вече нямаш за даване на общината, което е останало може да го събереш в 1 парцел, за целта пак ти трябват няколко хиляди лв, да се нарпави проект, да се одобри и да се измени в кадастъра, това е процедурата. Чак тогава може да искаш виза за проектиране срещу няколко стотин лева.
Последна промяна DigitalExile на 26 Юли 2023, 11:33, променена общо 1 път
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Ясно, значи сега след измерване от геодезист и искане за измяна на ПУП може и да ми се получи да построя нещо?
- DigitalExile
- ентусиаст
-
малко се разминахме, ама си редактирах мнението
Общо взето това е процедурата, доколкото виждам на регулацията и както казах имаш около 60 м2 които трябва да дариш на общината иначе нищо няма да искат да ти издадат. Това пак се прави при геодезист, ще ти нарпавят проект на който разделят имота на 2 части, тия 60 квадрата който са на общината ги отделят в друг парцел с друг номер, а твоя взима чисто нов номер вече с 60 м2 по малко и това е твоята собственост, след като входират и одобрят проекта, парцела от 60 м2 пак е твой и точно него трябва да дариш на столична община, чакаш около 2-3 месеца Фандъкова да стигне до твойта молба и да сложи един подпис и да ти благодари,че си дарил 60 м2
И вече за парцела ти с новият номер може да искаш виза за проектиране, честно казано не виждам причина да не ти издадът на пръв поглед, но не всичко се вижда в isofmap. Тая цялата услуга с разделянето, проекта, одобрението и молбата, 2020г. по спомен плащах около 1к за да се случи.

Общо взето това е процедурата, доколкото виждам на регулацията и както казах имаш около 60 м2 които трябва да дариш на общината иначе нищо няма да искат да ти издадат. Това пак се прави при геодезист, ще ти нарпавят проект на който разделят имота на 2 части, тия 60 квадрата който са на общината ги отделят в друг парцел с друг номер, а твоя взима чисто нов номер вече с 60 м2 по малко и това е твоята собственост, след като входират и одобрят проекта, парцела от 60 м2 пак е твой и точно него трябва да дариш на столична община, чакаш около 2-3 месеца Фандъкова да стигне до твойта молба и да сложи един подпис и да ти благодари,че си дарил 60 м2

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
DigitalExile написа:....

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
nxn написа:vixx написа:nxn написа:Чудя се има ли останали вилни зони или села покрай София на нормални цени все още? Където и да погледна къщите са над 200к евро, та ми е интересно някой знае ли такива места.
Да, не те видях, аз гледам и по далеч, нещо за уикенд, не постлянен живот, но дори такива на час са сериозни цени...
Колега, ако ти е само да идеш да релаксираш, разгледай и Пернишка област. По-специално Трънският край. Стотина километра са от София, няма никаква промишленост, 100% екологично чисто. Ето ти една примерна къща с 1230м2 двор.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... joq8t&f1=1
Огледай и селата наоколо.