Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от Моджо » 25 Юли 2023, 14:05

аз го разбирам така. Давал е 10 000 лв за гориво /примерно/ ся дава 2000 за ток и се спестяват 8 000.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 25 Юли 2023, 15:06

Е.Димитров написа:
ekalchev написа: Познавам хора живеещи в Банкя и пътуващи всеки ден към София и обратно и ми споделят, че след като смениха дизеловата X5-ца с Модел S спестяват по 8 хил. лв на година само от горивото. Вероятно като сложиш разходите за обслужване на Х5 ще станат 10 хил на година. Вече 5 години я карат тая Тесла, това са 50хил. спестени. Малко ли е?

.

Значи да разбираме така.
Човека е давал за Х5 цата 8000 лева за гориво на година , което е над 3 тона и може би около 30 000 километра пробег.
А Теслата пак минава 30 000 километра на година НО не дава стотинка за ток, защото зарежда без пари?!

Тея хора дет си купуват Х5-ци и S-ки, ама в същото време искат да пестят от гориво са ми много интересни. Тука се дават за пример поне по 2 пъти на страница и идвам да се смея.

А и всичките тия дет се хвалите колко оферта било че не сменяте масло що не кажете как гумите на електричките се изнасят 30% по-бързо? А и самите гуми са по-скъпи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 25 Юли 2023, 15:39

Що бе, тези дето карат Х5-ци и Тесли, те не ги ли изкарват тези пари, падат им от небето ли? Не всички хора с джипове са мутри с крадени пари. За теб ако тези пари са някаква дребна сума, ок смей се. Едно е да прежалиш 1-2 литра повече нафта, друго е 5 пъти да ти падне разхода. Аз лично ако 530д гореше 2/100 нафта никога нямаше да взема 50д да ми гори 10/100. Разликата е просто твърде голяма за да се игнорира, дори и от тези дето си мислиш, че са с безкрайно пари.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 25 Юли 2023, 16:25

Сиктир, тамън почна да отминава времето на AMG-та и Кайени с АГУ.
В България сме, все пак. Имаше на някакъв Кауфланд на безплатната станция някаква групичка, дето я беше окупирала и не пускаха случайни :mhihi: Мисля, че някой беше писал назад в темата. Иначе все с Тесли, ама тока е скъп за тях. Не знам какви са тия тънки сметки, колко години ще я карате тая електричка и колко ще струва всичко в края на тоя период?
В момента по единствената оферта, която някога съм искал, Тесла Y ми се връзва по 560 евро на месец през оперативен лизинг, т.е. не е толкова скъпо. Не бих заключил тия пари в нея, но ако бих, след 59 месеца ще я върна и силно се съмнявам, че каквито и някакви сметки за икономии да съм направил, биха имали някакъв смисъл :roll:
Последна промяна vixx на 25 Юли 2023, 16:35, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 25 Юли 2023, 16:35

vixx написа:Сиктир, тамън почна да отминава времето на AMG-та и Кайени с АГУ.
В България сме, все пак. Имаше на някакъв Кауфланд на безплатната станция някаква групичка, дето я беше окупирала и не пускаха случайни :mhihi: Мисля, че някой беше писал назад в темата. Иначе все с Тесли, ама тока е скъп за тях. Не знам какви са тия тънки сметки, колко години ще я карате тая електричка и колко ще струва всичко в края на тоя период?
В момента по единствената оферта, която някога съм искал, Тесла Y ми се връзва по 560 евро на месец през оперативен лизинг, т.е. не е толкова скъпо. Не бих заключил тия пари в нея, но ако бих, след 59 месеца ще я върна и силно се съмнявам, че каквито и някакви сметки за икономичност да съм направил, бих имали някакъв смисъл :roll:

ако вкараш малко мисъл би разбрал икономичността, аз преди давах по 500 евро само за гориво на месец, данък - 0, масло и консумативи -0, другите + няма да ги вкарваме в сметката. Излиза, че все едно аз карам кола в момента безплатно :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Юли 2023, 16:38

Изображение

Днес тоя го задминах на Струма. Караше с под 100км. Бъдещето е на електричките със сигурност, но ще почакаме.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 25 Юли 2023, 16:44

На моя калкулатор не излиза така. Цената на Теслата е с толкова по-висока от на еквивалентна Мазда (или нещо друго което изглежда така и е в тоя клас), че няма как за 59 месеца да спестя от гориво, масло и данък. Обаче е напълно възможно да не смятам правилно. Имам реален интерес да взема Тесла за служебна (всъщност лична :bchug: ) , просто нещо не успявам да й обоснова цената по начина, по който аз я смятам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 25 Юли 2023, 17:23

ГОЛЯМА мъка ве пичове.. просто може да кажете, че всеки ден изминавате по 600-700км БЕЗ да спирате никъде и не стават за вас към този момент… а които стават са скъпи и толкова..
Малко ми са странни тук колегите, които са “анти” електричките.. и аз харесвам бензинови коли с огромни двигатели, но не скачам на бой или да сера след всяко позитивно мнение за ел. колите, и да наистина са ми странни :dunno: :conf:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Юли 2023, 17:45

Аз не скачам. Тая Теслъ е 100 пъти по-кола от моята. Но все още не е достатъчно практична за съжаление.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 25 Юли 2023, 17:48

В автомобилен форум сме и още никой не е написал, че минаването през тунел с електричка никога няма да е същото. Какви времена дойдоха...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 25 Юли 2023, 18:14

///eMo написа:В автомобилен форум сме и още никой не е написал, че минаването през тунел с електричка никога няма да е същото. Какви времена дойдоха...

Всъщност не е така - https://www.youtube.com/watch?v=Sc2imsWsoh8 Дали звучи добре е друг въпрос. Предполагам БМВ М и АМГ като почнат да го правят ще е доста по-добре.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 25 Юли 2023, 22:30

Звукът никога не е бил проблем, може да звучи като реактивен самолет и/или ламбо в12, стига да Ви се дават пари... че може и да си избираш как да ти звучи за разлика от една отворена генерация на V8 дет винаги ти гръмва главата, дори когато не искаш :yes:

https://thor-tuning.com/

:mhihi:

Ауди правят от сума години генерации с въшни говорители (вътре в генерацията) и звучат повече от добре наживо :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар

Мнение от rosen vanev » 25 Юли 2023, 22:41

Lenco написа:Ако трябва да бъдем точни, най-евтиния автомобил е служебния, нищо, че е Дачия. За 4 години и 300 000км нямам 1 ст разходи, а го ползвам 24/7 без ограничение на километрите, но е тъпо да парадирам с това и да обяснявам, че останалите са будали.
Колко електрички карахте по 300 000 - 500 000км, че тука има и милионници, купихте по една и айдееееее "Голям автомобил" - "Ракета", после се оказа, че измежду ракетите има и куци подводници, ограничени до някъде.
Бъдещето, поне за сега се определя от "ограничения" не от прогрес, което не е ОК.
Ако ти подменят Дакела с електричка съм сигурен, че ще запееш друга песен.
Съмнявам се някой да има желание за навъртане на 300 к. км. на един автомобил, но щом те кефи- продължавай да жънеш километри със служебната "ракета".

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от rosen vanev » 25 Юли 2023, 22:47

Jorixa написа:
adovet написа:Момци хващайте направо автобуса и влака и ще Ви е най евтино, там и кола втора ръка за 3000лв. няма как да стъпи на градския транспорт. Според вас всеки който си купува нова кола е малоумен, аааах как можеда се прее....м така.
ПС: и пак въпроса стига до гроздето :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Мойта кола съм си я взел от конфигуратора, така че поста ти е нелеп.

Ставаше въпрос че за втора кола, която да ползваш само в града, е малоумно да дадеш 75 бона. Пежото на жена ми струва 25 бона чисто ново и харчи 5 на 100 градско. За кво ми е електричка за 50 бона отгоре??
Ако жена ти се качи на електрическото Пежо, ще ти обясни защо то е значително по- скъпо от 75 коньовия бензин.
Сравняваш М 3 с 318d/i .

Потребител
Аватар

Мнение от rosen vanev » 25 Юли 2023, 22:51

Jorixa написа:
Е.Димитров написа:
ekalchev написа: Познавам хора живеещи в Банкя и пътуващи всеки ден към София и обратно и ми споделят, че след като смениха дизеловата X5-ца с Модел S спестяват по 8 хил. лв на година само от горивото. Вероятно като сложиш разходите за обслужване на Х5 ще станат 10 хил на година. Вече 5 години я карат тая Тесла, това са 50хил. спестени. Малко ли е?

.

Значи да разбираме така.
Човека е давал за Х5 цата 8000 лева за гориво на година , което е над 3 тона и може би около 30 000 километра пробег.
А Теслата пак минава 30 000 километра на година НО не дава стотинка за ток, защото зарежда без пари?!

Тея хора дет си купуват Х5-ци и S-ки, ама в същото време искат да пестят от гориво са ми много интересни. Тука се дават за пример поне по 2 пъти на страница и идвам да се смея.

А и всичките тия дет се хвалите колко оферта било че не сменяте масло що не кажете как гумите на електричките се изнасят 30% по-бързо? А и самите гуми са по-скъпи.
Просто не пестят от гориво, а им е по- приятно да карат ел. кола.
Ниските разходи и почти никаква поддръжка са допълнителен бонус, който не е за пренебрегване.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата