Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: Мотористите във форума!
bum_bum написа:Сипах ли си 12 литра нафта в мотора?
Браво бе, разсеял си се?
Усети ли се преди да запалиш или?

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Тъкмо да смаже. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Поне филмът с източването е малък. На моя мотор с подръчните инструменти бих могъл и на бензиностанцията да сваля резервоара и да го източа
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
bum_bum написа:Сипах ли си 12 литра нафта в мотора?
Случва се, аз вчера за малко да сипя на опела бензин

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Винаги съм се чудел що за идиот може да го направи ама ей го на
Както винаги отивах някъде по работа и се бях разбързал. И по навик хващам пистолета за нафта. По едно време нещо ми прищрака, че наливам жълто, щото бензина е червен ама пак не стоплих навреме. Чак на касата оная като ми каза 12лт нафта и започнах да се оглеждам къде ми е пищова за да се застрелям.
Източихме го с една помпа там и си налях бензин. Дадох на наколко пъти само контакт да превърти помпата и газ. Добре, че не го запалих с нафтата, че тогава щеше да е филм.
Ще трябва да свалям накладките и да обезмасля дисковете обаче, че предната спирачка я оляхме с нафта и е чал

Както винаги отивах някъде по работа и се бях разбързал. И по навик хващам пистолета за нафта. По едно време нещо ми прищрака, че наливам жълто, щото бензина е червен ама пак не стоплих навреме. Чак на касата оная като ми каза 12лт нафта и започнах да се оглеждам къде ми е пищова за да се застрелям.
Източихме го с една помпа там и си налях бензин. Дадох на наколко пъти само контакт да превърти помпата и газ. Добре, че не го запалих с нафтата, че тогава щеше да е филм.
Ще трябва да свалям накладките и да обезмасля дисковете обаче, че предната спирачка я оляхме с нафта и е чал

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
На 'фтомобилите самият пистолет за дизела не влиза в гърлото на резервоара.
При двуколесните няма ли такава превантивна "хватка"?

При двуколесните няма ли такава превантивна "хватка"?

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Зависи от ... много неща! На Априля-та беше с тясна дупка. На другите, които съм имал е по-широка и предполагам, че ще влезе и пистолета за нафта. С колко е по-дебел той?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
empar написа:На 'фтомобилите самият пистолет за дизела не влиза в гърлото на резервоара.
При двуколесните няма ли такава превантивна "хватка"?![]()
![]()
Това съвсем не важи за всяка бензиностанция и дори за различните колонки на една и съща бензиностанция. Преди 10 години работих като бвнзиндция на голяма верига, от 6 колонки с дизел, само на две бяха широки пистолетите за нафта. Но години по-късно, след като напуснах, видях, че и тия два пистолета вече не са широки, а са си стандартни.

Пичове... дебелите пистолети са там дето могат да влизат дебели момчета а.к.а. камиони.
На другите нормално.
Пистолетите когато са дебели колонката е с друг дебит.
Лесно не се пълни 1 тон резервоар с малък дебит помпа.
Все пак график се гони.
Та умната...
На другите нормално.
Пистолетите когато са дебели колонката е с друг дебит.
Лесно не се пълни 1 тон резервоар с малък дебит помпа.
Все пак график се гони.
Та умната...
- NiksGS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 05, К25 06
Аз също всек път си го помислям, преди да посегна към ръкохватката. Точно и при мен, защото колата е на нафта. Имам навика да казвам номера на колонката и горивото, като отида на касата. Но това не пречи да сбъркам някой ден. Живота е наситен с отговорности и задължения, които ти отвличат вниманието съзнателно или не.
Ultimate Riding Machine
Когато караш едно и също стават грешки при промяна.
Аз например карам цедес на нафта, фиат на нафта, тойота бензин, хонда бензин..
И още 100 дръгела служебни като ми трябват.
Само на цедеса му знам къде е резервоара и не го мисля.
Другото все го гледам, че все бързам и пак винаги може да стане грешка.
Аз например карам цедес на нафта, фиат на нафта, тойота бензин, хонда бензин..
И още 100 дръгела служебни като ми трябват.
Само на цедеса му знам къде е резервоара и не го мисля.
Другото все го гледам, че все бързам и пак винаги може да стане грешка.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Аз продължавам с въпросите, че се подготвям вече да го яхвам. Направих 12 часа кормуване вече и първото си градско. Много шибано ми беше де, няма да лъжа. Не заради друго ами защото не съм карал никога със слушалки и се чувствах супер дезориентиран из града като единственото, което чувах беше шума в колата на инструктора и гласа му. А и моя инструктор не си поплюва, вика карай го малко тоя мотор, какво ускоряваш като кола. И ме кара да си шпоря с ограниченията а не с 30 както се влачат повечето из града.
Та за дюк-а, веригата ми беше доста хлабава и я натегнах малко. В доста клипове го правят на степенка опъването а в други на стойка. По принцип и в книжката пише, че трябва да е на стойка, но каква точно е разликата между на степенка и на стойка - и в двата случая гумата не виси във въздуха и на теория натоварването върху вилката/амортисьора трябва да е кажи-речи еднакво? Иначе не ми се реши проблема, който е като някакво причаткване отзад при потегляне само със съединител или подаване на газ при много ниски обороти (1000) - явно е нормално и не е било от хлабавата верига?
Също така реших дам да си обслужа мотора, разбрах че има как и гаранцията да си ми важи - някакви снимки трябвало да направя само. Та утре ще ходя да взимам консумативи и да го впишем на мое име в КTM системата.
За сега мисля да направя следното - всички филтри и масло + добавка за масло. Добавка за горивото има ли смисъл на сравнително нов мотор преди смяна на горивния филтър?
Предложете някоя добавка за масло хубава - само на Лики Моли откривам до сега някаква. Също така съм в търсене на добра смазка за веригата за сравнително прашна среда като градската. Гледах, че някои ги изкарва като сметана от флакона а не като спрей - по принцип така ли са за мотор или пак си зависи от смазката?
И последно - на моторите слага ли се добавка на горивото при зареждане както при колите (примерно аз ръгам BDC на всяко зареждане) или само 100 октана и газ? А да, има ли смисъл от 100 октана или да карам с 95?
Та за дюк-а, веригата ми беше доста хлабава и я натегнах малко. В доста клипове го правят на степенка опъването а в други на стойка. По принцип и в книжката пише, че трябва да е на стойка, но каква точно е разликата между на степенка и на стойка - и в двата случая гумата не виси във въздуха и на теория натоварването върху вилката/амортисьора трябва да е кажи-речи еднакво? Иначе не ми се реши проблема, който е като някакво причаткване отзад при потегляне само със съединител или подаване на газ при много ниски обороти (1000) - явно е нормално и не е било от хлабавата верига?
Също така реших дам да си обслужа мотора, разбрах че има как и гаранцията да си ми важи - някакви снимки трябвало да направя само. Та утре ще ходя да взимам консумативи и да го впишем на мое име в КTM системата.
За сега мисля да направя следното - всички филтри и масло + добавка за масло. Добавка за горивото има ли смисъл на сравнително нов мотор преди смяна на горивния филтър?
Предложете някоя добавка за масло хубава - само на Лики Моли откривам до сега някаква. Също така съм в търсене на добра смазка за веригата за сравнително прашна среда като градската. Гледах, че някои ги изкарва като сметана от флакона а не като спрей - по принцип така ли са за мотор или пак си зависи от смазката?
И последно - на моторите слага ли се добавка на горивото при зареждане както при колите (примерно аз ръгам BDC на всяко зареждане) или само 100 октана и газ? А да, има ли смисъл от 100 октана или да карам с 95?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз си карам със 100 просто си представям, че нашият 100 е истиснки 95...и те така
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- svetliol
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 40d
- Мечтае да кара: Всички коли на света!
Подкрепям колегата - 100 октана и то само от хубави бензиностанции.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв