Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от BMW_POWER » 22 Юли 2023, 15:48

alx написа:
b_u_b_o написа:Много ме е яд, че има няколко човека с електрички тука и вместо да споделят опит с нас бъдещите собственици на "тролеи", то се пише едно и също от няколко човека дето просто не могат да приемат някаква промяна. Аз лично напоследък следя нещата доста изкъсо и постоянно излизат новини които ще е интересно да се обсъждат, обаче като се сетя какво се пише тука и ми се отщява.. :kuku:

Ако ми филтрираш мненията в тази тема ще осъзнаеш, че съм споделил всичкия си опит с електричките и съм отговорил на почти всички въпроси които са били зададени.

Абсолютно. Въпросът обаче не е ЗА или ПРОТИВ, а ПЛЮСОВЕ и МИНУСИ. И понеже има няколко човека, на които мнението винаги е крайно и след него повече няма какво да се каже, затова и се получават такива разминавания. Когато ти липсва опит, не е лошо да попрочетеш и да видиш. Работя с електрички и всяка седмица се срещам с хора с безумни погледи, на които АП-ът им дава информация са зарядни станции наблизо, но те не могат да ги намерят. Това са най-вече туристи. Писах по-нагоре. Ето две станции в АП-а

https://www.google.ca/maps/@45.3911527, ... ?entry=ttu

Ама йок, и двете ги счупиха, защото ги бутат с колите. Вярно е, има други наблизо в случая, но все още не винаги е така. Вижте колко е дълъг зарядния кабел. Циганите също ще го видят. Само вместо да горят гуми, ще горят кабели. Или това няма да стане? Който мисли така, да монтира обществени зарядни по ул. Суходолска, кв. Столипиново или да вземе улиците на гр. Сливен на концесия :mhihi: :mhihi: :mhihi:

В Щатите само има сигурно 150 милиона шофьора. 1% от тях да са с електрички, това са милион и половина. Един на 100 000 да не е малко "в час" и ето ви, колко ги откарват всеки ден. Тук не може да се тегли, за да зареди. Това просто го забравете. Затова и казвам, че това е един от двата минуса за мен.

1. Висока цена на колата - приблизително един и същи клас, бензинката с всичките си разходи за 200К км излиза по-евтина, отколкото електриката. Това за момента. След 5-10 години, живи и здрави :bchug:

2. Все още няма начин за аварийно зареждане, когато батерията падне.

За тези, на които това няма да се случи, ето какво предлага местната Пътна помощ

Emergency gas delivery.
When you run out of gas, a limited supply of gasoline will be delivered to your disabled vehicle to enable you to reach the nearest open service station, or in accordance with towing service provisions, a tow will be provided to a facility where fuel is available. Specific brands or octane ratings cannot be promised. Basic Members will be charged the current pump price for the gasoline. For Plus and Premier Members, there is no charge.

https://www.caasco.com/auto/roadside-as ... ices-guide

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 22 Юли 2023, 18:37

S3XY

You said: "Time will change!" What if it changes you?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Юли 2023, 20:21

Ракети…
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 22 Юли 2023, 21:40

alx написа:Ракети…

А какво значение имат резултатите на 1/4 миля или пък време за обиколка на Ринга за 99.9 % от юзърите на ел,коли ?
Може би никакво...?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Юли 2023, 23:23

немо написа:

А какво значение имат резултатите на 1/4 миля или пък време за обиколка на Ринга за 99.9 % от юзърите на ел,коли ?
Може би никакво...?

Никакво. Ама динамиката в ежедневието е умопомрачителна. Всичко накуп. По много. И веднага. Знаеш ли мощна електричка как изпреварва на двулентов път? Нищо практично или полу практично с двг не е дори в същата вселена…
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 22 Юли 2023, 23:34

аз съм най-впечатлен от 6-местния автомобил 8) :bchug:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 23 Юли 2023, 8:40

alx написа:
немо написа:

Може би никакво...?

Знаеш ли мощна електричка как изпреварва на двулентов път?

Не изпреварва, че ше и падне батерията :mhihi: Едно изпреварване на колона ти е 15 мин на зарядното, то по-добре да си караш зад колоната :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 23 Юли 2023, 9:15

Jorixa написа:
alx написа:
немо написа:

Може би никакво...?

Не изпреварва, че ше и падне батерията :mhihi: Едно изпреварване на колона ти е 15 мин на зарядното, то по-добре да си караш зад колоната :mhihi:

:nono: :nono: :nono: :kuku: :kuku: :kuku: за 15 мин. зареждам за поне 200км.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 23 Юли 2023, 9:21

adovet написа:
Jorixa написа:
alx написа:
немо написа:

Може би никакво...?

:nono: :nono: :nono: :kuku: :kuku: :kuku: за 15 мин. зареждам за поне 200км.

за 200км с 90км/ч сигурно, ама не и на кикдаун

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 23 Юли 2023, 9:34

твоята 2 дизеляк колко ще издържи на кикдаун??? :mhihi: :mhihi: :mhihi: докато не дръпне масълцето от картера. Аз с моята тесла на кикдаун, дефакто на ограничителя от 225 ще мина около 200км. Интересно ми е бмвто дали ще изкара 200км на кикдаун у жегата сега или ще умре преждевременно :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 23 Юли 2023, 9:49

adovet написа:твоята 2 дизеляк колко ще издържи на кикдаун??? :mhihi: :mhihi: :mhihi: докато не дръпне масълцето от картера. Аз с моята тесла на кикдаун, дефакто на ограничителя от 225 ще мина около 200км. Интересно ми е бмвто дали ще изкара 200км на кикдаун у жегата сега или ще умре преждевременно :yes:

Не става въпрос да караш 200 километра на прекъсвач. Става въпрос че на всеки кикдаун, батерията ти пада главоломно. Да може и да преувеличих с тия 15 минути на колона, все пак поста ми беше с хумуристична цел, но и има доза истина. Мойта 2ка дизел разхода вобще не го мисля

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 23 Юли 2023, 9:50

Щото хич няма запалили се електрички...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Юли 2023, 12:13

Ако това ускорение е наистина такова умопомрачително, то по-добре да ги ограничат още от сега! Масовката ще се избие по улиците за една година сигурно... Особено при нас, където всеки си преценя най-добре!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 23 Юли 2023, 12:21

Абсолютно съм съгласен.
Мощният автомобил в нескопосани ръце си е оръжие както и да го погледем.
Онзи клип със самоускоряващата Тесла е много показен какви бели могат да станат.
А автомобилите масово се правят да бъдат управлявани от "глупаци".
Разбирайте да се кара без да се налага да се мисли и разбира колата,движението и,пътната обстановка.
Та очаквам с навлизане на електричките и то в частност бързите такива темите с размазани бмвта да бъдат изместени и на тяхно място да се появят тостерите.
Ама ще видим.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 23 Юли 2023, 12:46

На теслата мога да сложа спид лимит и да не може да се махне от друг, демек примерно ако я дам на дъщеря ми да кара да не може да вдига повече от 90, което реално като се замисля си е доста полезна екстра.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата