Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
KUM4o написа:Тука сте рейсъри и карате по 1200км без да пикате дори.
Аа чакай, има и пикачи по 30-40мин

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Аз харесвам и електричките. И съм сигурен, че един ден ще си взема и такава.
Само че, ми трябва време да събера финансови сили, за такава, каквато ми харесва.
Но никога, няма да мога да се отделя от звука и усещането на ДВГ. За тва, един ден ще имам и от 2-те.
Към момента електричка не съм планирал, просто защото тези, които ми харесват не мога да си ги позволя.
Не разбирам защо е това противопоставяне Ел. срещу ДВГ.
Само че, ми трябва време да събера финансови сили, за такава, каквато ми харесва.
Но никога, няма да мога да се отделя от звука и усещането на ДВГ. За тва, един ден ще имам и от 2-те.
Към момента електричка не съм планирал, просто защото тези, които ми харесват не мога да си ги позволя.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
carmanf1 написа:Аз харесвам и електричките. И съм сигурен, че един ден ще си взема и такава.
И аз така долу горе . Като че ли не е дошъл момента още / ножа до кокала

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ако нямаме противопоставяне, нямаше да сме българи! ЕЛ срещу ДВГ, бензин срещу газ, Левски срещу ЦСКА и т.н. и т.н. При нас няма толерантност! Прави сме само и единствено ние (Аз)! За нас няма общ интерес над личното и т.н.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
3186 написа:Много, ама много хора все още не са наясно с условията да имаш електричка у нас. Масово не знаят, че по Тракия има зарядни станции през 40км и че не е задължително да можеш да стигнеш до морето без спирка, сякаш стигането до него е най-важното събитие в годината. И че по-вероятно е да откарат 20 минути чакайки да заредят гориво(особено lpg) в неделя по Тракия, отколкото да минат в чакане да се освободи станция.
Никога не съм чакал 20 минути да заредя гориво, дори в неделя

И аз още се замислям за ел. кола, поради много причини.
Но направих първата стъпка, като си взех нов ел. скутер да джиткам из града в летните дни. Минавам около 70км с едно зареждане....тишина и кефещо ускорение, макар и да е 3kW и ограничен на 50км/ч.
Но направих първата стъпка, като си взех нов ел. скутер да джиткам из града в летните дни. Минавам около 70км с едно зареждане....тишина и кефещо ускорение, макар и да е 3kW и ограничен на 50км/ч.
Jorixa написа:3186 написа:Много, ама много хора все още не са наясно с условията да имаш електричка у нас. Масово не знаят, че по Тракия има зарядни станции през 40км и че не е задължително да можеш да стигнеш до морето без спирка, сякаш стигането до него е най-важното събитие в годината. И че по-вероятно е да откарат 20 минути чакайки да заредят гориво(особено lpg) в неделя по Тракия, отколкото да минат в чакане да се освободи станция.
Никога не съм чакал 20 минути да заредя гориво, дори в неделяДа не говорим че ако не ми ми се налага да карам много по морето, спокойно ми стига един резервоар за отиване и връщане.
Аз съм чакал 27 часа, за да заредя с бензин. Зареждал съм и с купони....
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Под 10-15 мин зареждане на бензиностанция е практически невъзможно, ако не си единствената кола. Не знам защо всички са изпаднали в някаква заблуда, че става за секунди 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
BMW_POWER написа:Аз съм чакал 27 часа, за да заредя с бензин. Зареждал съм и с купони....
Дам лоши времена бяха. Купоните бяха след лимита на зареждане (чакането), после нямаше чакане с купоните, но трудно се намираха на черно.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
steeN написа:Под 10-15 мин зареждане на бензиностанция е практически невъзможно
Ако говорим за ТИР, може би да.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
steeN написа:Под 10-15 мин зареждане на бензиностанция е практически невъзможно, ако не си единствената кола. Не знам защо всички са изпаднали в някаква заблуда, че става за секунди
Последно съм седял 15 минути на бензиностанция когато сакса вдигнаха с над 70 стотинки горивото на техните бензиностанции, а на големите вериги още бяха ниски, тоест преди около две години. Сипвам почти всяка седмица гориво, ако не на едната кола, то е на другата, повече от 5 минути не се задържам и винаги сипвам пълен резервоар, твойта бензиностанция явно е много натоварена или е с една колонка?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Просто е заблуда, само напълването на 65 литров до горе е 3+ мин.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Мойте са по 55-60, и 3 минути да пълнят 2 минути рядко се случва да плащам, освен ако на едната каса няма някой който си купува винетка, а на другата 3 човека, което е, абе доста рядко. Караш ме да почна да засичам, но повече от 5-6 минути не мисля, че ми отнема. Колонкаджии не чакам, сам си сипвам.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Е, Стинка..10-на минути е макс даже и да има хора. Вече ако е много навалица и си купуват кафета, сандвичи може да се почака.
Иначе - да, сега са 20-на мин, даже и повече може да са ако е бавна станция. Ама това не значи, че е невъзможно да пътуваш надалеч. А че ще стигнеш 0,5 часа или 1 по късно /евентуално/ отколко с двг, голяма работа. То и тия работи ще се променят. Аз затва се пиша, че какво е сега нема абселютно никакво значение. Има значение какво ще стане.
Интересно ако беше тока разпространен и сега се появяха двг-та щеше ли да е същия вой. Ма то аз съм свикнал въртящия момент да го имам веднага, ама искам да ми е тихо, па и масла треа сменям, ама тва, ама онова... мани ги тия бръмчащи пушляци и те така. Сигурен съм , че щеше да е същото.
Иначе - да, сега са 20-на мин, даже и повече може да са ако е бавна станция. Ама това не значи, че е невъзможно да пътуваш надалеч. А че ще стигнеш 0,5 часа или 1 по късно /евентуално/ отколко с двг, голяма работа. То и тия работи ще се променят. Аз затва се пиша, че какво е сега нема абселютно никакво значение. Има значение какво ще стане.
Интересно ако беше тока разпространен и сега се появяха двг-та щеше ли да е същия вой. Ма то аз съм свикнал въртящия момент да го имам веднага, ама искам да ми е тихо, па и масла треа сменям, ама тва, ама онова... мани ги тия бръмчащи пушляци и те така. Сигурен съм , че щеше да е същото.
Хм,хм...
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
steeN написа:Под 10-15 мин зареждане на бензиностанция е практически невъзможно, ако не си единствената кола. Не знам защо всички са изпаднали в някаква заблуда, че става за секунди
Ако влизаш вътре на касата да си играеш със шел колички и да пиеш омв кафенца верно може да ти отнеме 30 минути.
Аз примерно си имам бензиностанция на която казвам на пича с пистолета "сипи за 150лв" , бутам му в ръцете 3бр Пенчо Славейков и след 2 минути съм тръгнал. Не на всяка бензиностанция обаче става така.