Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Мотористите във форума!

Мнение от vld » 13 Юли 2023, 10:54

Някой има ли реални впечатления от G 310R, не ме притеснява факта че е малък, аз възнамерявам да го карам само в града и ми се струва достатъчно удачен и маневрен.
Или ще е такъв или Дюк 390, по голям не ми трябва.
Въпроса е сега кой е по здрав и надежден? За дюковете четох че имали проблем с охлаждането за модела преди 2017та, за по новите уж бил отстранен.
Ама БМВ-то много ми харесва на външен вид, просто е страхотно.
По голям не ми трябва, много ми е слаб ангела и ще се пречукам някъде :mhihi:
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 13 Юли 2023, 11:14

И ти си на моя филм. Ако ще взимаш трябва да е от фейслифтовете, че и БМВ-то съм чел че има бая проблеми преди това със стартер/алтернатор и т.н. Проблема е, че 2-ра ръка от фейса почти не се продават - има точно 2 или 3 в цялата страна. Ново е 11-13к.

Аз за това в събота живот и здраве отивам да пазаря дюк-а. Другото е, че едното е 30 коня другото 44 т.е. има шанс да ти върши една идея повече работа като му посвикнеш.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 13 Юли 2023, 11:35

Spit-Fire написа:И ти си на моя филм. Ако ще взимаш трябва да е от фейслифтовете, че и БМВ-то съм чел че има бая проблеми преди това със стартер/алтернатор и т.н. Проблема е, че 2-ра ръка от фейса почти не се продават - има точно 2 или 3 в цялата страна. Ново е 11-13к.

Аз за това в събота живот и здраве отивам да пазаря дюк-а. Другото е, че едното е 30 коня другото 44 т.е. има шанс да ти върши една идея повече работа като му посвикнеш.

Честно казано повечето коне изобщо не ме вълнуват, а факта че едното е БМВ е огромно предимство, части поддръжка, всичко е ясно, за другото трябва да откривам тепърва топлата вода.
БМВ-то в конфигуратора ми излезе 10200лв. нагоре цената се покачва само от удължена гаранция или включени обслужвания.
Мен малко ме притеснява на размер да не е прекалено малко, просто не съм срещал такова на живо.
Онзи ден загледах едно F900R което на визия изглежда същото и ми се стори доста компактно като размери, та се замислих 310ката да не е по малогабаритна и от него, че тогава хептен ще го закъсам.
Иначе обмислях и вариант за F900R с намалена мощност, но то това си е краста повече и от колите, аз карах преди години преди да изкарам книжка за кола и много добре знам какво става, като му посвикнеш малко и почваш да се отпускаш, но вече съм на друг акъл и по добре не. Искам да си ходя с него до работата, да не се чудя къде да паркирам, за моторите зоната не важи и така, лекичко бавно с трафика.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 13 Юли 2023, 12:55

КТМ-а e по-добрата машина във всяко отношение (изключвам външен вид, който е субективен). Цените и сроковете на доставки на части са адекватни. Гаранционният сервиз е малко въпросителна от към качество, но цените са ок, а като цяло няма сериозни проблеми с надеждността.

За вибрациите е силно преувеличено - имат балансиращи валове и вибрациите не са изобщо проблем. Да - никога няма да са на нивото на 4-цилиндров или туин, но е напълно ок. Особено пък за градско...

За обувки в града карам с Dainese Persepolis Air лятото и Dainese Street Rocker D-WP за есен/пролет/зима. Страхотни обувки и двата чифта. Тези които си си харесал - Dover Gore-Tex са единственото нещо на Dainese което съм връщал :D Изобщо не ми харесаха като дойдоха на живо. Нито на външен вид, нито системата за закопчаване с тая огромна лепенка отпред. Извън града и на писта ползвам ботуши. Същото и за ръкавиците - имам градски перфорирани и градски топли и водоустойчиви за различните сезони. Извън града и на писта карам с висок клас А*.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 13 Юли 2023, 13:03

vld написа:Честно казано повечето коне изобщо не ме вълнуват, а факта че едното е БМВ е огромно предимство, части поддръжка, всичко е ясно, за другото трябва да откривам тепърва топлата вода.
.

Аз точно за това се спрях на BMW и не съжалявам и ден.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 13 Юли 2023, 13:28

vld написа:БМВ-то в конфигуратора ми излезе 10200лв...

Ако моторите, които ми харесват, струваха по 10к лв чисто нови, изобщо нямаше да се замислям да се занимавам с втори употреби и дупнишки схеми. :)

Струва си и заради гаранцията, и заради факта че си сигурен, че никой не е трошил нещо преди тебе и не е давал прекъсвачи в процеса на разработването... А и е готино ти да свалиш найлончетата де.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Юли 2023, 13:35

vld написа:...

Виж и GS моделите на дюка и бенвето, че са по-високи. С нормалните ще изглеждаш, се едно си на Хонда Гром. КТМ-а е по-добрия избор от бенвето в тази категория.
Изображение

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 13 Юли 2023, 14:40

Чисто нов КТМ с пазарлък можеш да го вземеш в момента от Еди за 11 900.

Сега въпроса е тоя дето го харесах аз 2022 на 4000 км. за 10К или чисто нов 2023 за 12К :mhihi:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Юли 2023, 14:47

Взимай ползвания. Тъкмо е разработен, а 2к са ти една камара облекла.

Не може ли да се спазариш и за някаква гаранция от тях, 6м или нещо такова? Искай си и отстъпка за магазина. Ще ти дадат, щом си купил от тях мотор.
Изображение

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 13 Юли 2023, 15:05

Той си имал бре, към тях там колкото остава, 1 година сигурно.
И аз така мисля, 4К км са нищо а 2К лева са си пари. Чудя се само дали да инвестирам 400 лева да ми пуснат quickshifter+ още докато е там :mhihi: ама сигурно ще.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Юли 2023, 15:11

Готина екстра е. Аз обаче почти не го ползвам напоследък като карам по-лежерно. Ако му подадеш стабилно вече е голям кеф.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR

Мнение от apexs » 13 Юли 2023, 17:12

Точно сутринта писах на Sniper колко ще струва quickshiftera за Хондарата. Мисля, че е готина екстричка. :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 13 Юли 2023, 17:50

ildivvy написа:Това не е от едноцилиндровия двигател...

Е от какво е, вибрацият при по-високи обороти = едноцилндров двигател :dunno: .

Аз бих взел новия мотор, все пак е нов :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 13 Юли 2023, 18:26

Абе и на мен от Freewind-а бая ми се схваща задника, та може и да е от вибрациите наистина. :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 13 Юли 2023, 19:27

ВибрациЙ...виЙ...да не карате Харлей да му се не види та им се плашите толкова...!? :ok: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата