Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Мотористите във форума!

Мнение от seimo » 06 Юли 2023, 6:25

Няма кой нормален да се навие да го пробва както трябва, най-много да го запали на място да се убеди че работи и толкова. Всичко става, винаги може да се изпусне при оглед, някой да го засече и после кой ще плаща щетите. Дори и да не го кара, винаги има шанс да се окаже някой замаскиран за основен ремонт и после ще излезне виновен че не си е отварял очите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Юли 2023, 9:01

Spit-Fire написа:Тоя дето го пуснах горе е напълно сток, питах мадамата. Ако се споразумеем за цена сигурно ще го прилапам другата седмица и ще седи в гаража докато взема категория. Таман през това време ще поръчам всичко.

Ей тоя акра дали е оригинален, че като цяло много ми хареса звука му на клипове и такова искам да сложа задълже. Другите там SC Project и прочие ми идват прекалено шумни.

https://www.olx.bg/d/ad/ktm-duke-390-12 ... bserved_ad

Малко ми е съмнително това гърне. Нитовете на оригиналните са черни на капачката, но тези може и да са махани за да се пробие дупка за болта от който да се сваля заглушителя. И пружините на оригиналните имат едни гумени ръкави върху тях. Китайските и гърнета и тръби всичките, които съм виждал са без.

Принципно мотора може да се чете и един преглед в мото сервиз би трябвало да елиминира всякакви притеснения.

Каквото и да е истинско гърне ще е шумно основно във високите. Моят е с Акрапович, без катализатор и с DNA филтър и премахнати шнорхели и ако го караш леко не пуска всички аларми покрай които минеш. Като го запалиш гърми един път като топ и после утихва. Във високите е шумен, но със заглушителя пак не е нещо, което да е неприятно. Тогава по-скоро вятъра в каската ми шуми повече, отколкото ауспуха.
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 08 Юли 2023, 22:40

Ще пазарувам и някои неща други.

Какви обувки - над глезена или ботуши? Иска ми се да мога да ходя с тях на работа/кафенце/други ежедневни задачи.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 05, К25 06

Мнение от NiksGS » 09 Юли 2023, 6:30

Аз на работа имам един чифт, които стоят там, ежедневни леки обувки. Когато ходя с двуколесното, дори в най-голямата жега слагам ботуши над глезена на Alpinestars. Не помня точно модела, важното е да те пазят.
Ultimate Riding Machine

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 09 Юли 2023, 9:14

Колеги, вчера излизах да си свърша работа с мотора и всичко си беше наред. Днес отивам, паля, моторът поработи малко на празен ход и на изхода на гаража угасна. Дръпнах малко смукача, запали за малко и угасна. Пробвах с прибран смукач, но не пали. Стартерът върти и дотолкова. Помислих си да не е задавен и пробвах да запаля с прибран смукач и навита докарай газ, но пак само стертерът върти, но моторът не пали. Бензин има около половин резервоар и сипвам само на Шел. Според вас ако го оставя един ден дали има вероятност да се оправи или ще трябва да свалям свещи да видя дали не са намокрени. Моторът е Хонда Шадоу ВТ 750, 2004 г. с един карбуратор.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Юли 2023, 9:23

Spit-Fire написа:Ще пазарувам и някои неща други. Какви обувки - над глезена или ботуши? Иска ми се да мога да ходя с тях на работа/кафенце/други ежедневни задачи.

Откъм сигурност е най-добре ботуши, но да обикаляш с тях и да ходиш на кафе.. :dunno: За в града най-добре едни кецове за мотор. Нямаш тая защита на глезена като повечето ботуши, но са далеч по-практични и удобни. Единствената разлика от нормална маратонка са, че подметките са по-твърди и материала от който са изработени е по-плътен. Гледай да са вентилирани, щото каквито и да са на място ще ти е топло с тях. Поне като си на мотора да дишат.
Изображение

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 09 Юли 2023, 9:43

bum_bum написа:
Spit-Fire написа:Ще пазарувам и някои неща други. Какви обувки - над глезена или ботуши? Иска ми се да мога да ходя с тях на работа/кафенце/други ежедневни задачи.

Откъм сигурност е най-добре ботуши, но да обикаляш с тях и да ходиш на кафе.. :dunno: За в града най-добре едни кецове за мотор. Нямаш тая защита на глезена като повечето ботуши, но са далеч по-практични и удобни. Единствената разлика от нормална маратонка са, че подметките са по-твърди и материала от който са изработени е по-плътен. Гледай да са вентилирани, щото каквито и да са на място ще ти е топло с тях. Поне като си на мотора да дишат.
Ами аз харесах едни A* Fastback 2, ма се чудя дали тях или цели ботуши, щото съм насраняк...

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Юли 2023, 10:28

Повече сигурност никога не е излишна, но е добре да прецениш ползите, рисковете, удобството. Пробвай как е с ботуши за ходене, но според мен няма да ти хареса много.

Принципно ботуша ще те предпази най-вече при хайсайд при който ще изхвърчиш от мотора като тапа и е възможно да се приземиш на крак. Добър ботуш тогава би могъл да ти спаси глезена от счупване. Кецовете също поддържат глезена, но много по-слабо. Помисли и за варианта при който поради неудобството, което ще ти създават ботушите ще има карания в които ще решиш да не ги носиш.

Същото е и с панталона. Най-защитен ще си с кожен, но ще се свариш в собствен сос в него. Дънките също са гадни за носене, но в пъти по-добре. Както и якето. Повечето вентилирани летни якета предоставят съвсем базова защита и нямат дори нагръдна броня. Но пък са леки, удобни и все пак дават някаква защита при нормално градско каране.

Тоя Алпинстарс съм го мерил. Много са удобни, поне за моя крак. Но аз съм фен повече на Дайнезе, а и са ми прекалено моторджийски на вид, а за в града харесвам по-кежуъл вид и си взех Атипика Еър. Изглеждат доста затворени, но на мотора в движение си като бос. Не знам как са го направили, но имат отлично проветрение. Писах някъде по-назад и за якето. Кожено с еърбеци и протектори е по-проветриво от текстилно от началния им клас.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 09 Юли 2023, 10:37

Всичко е скрито в цената.
Ако няма лимит Klim.
Ама зависи и от типа на мототра де. :mhihi:

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 09 Юли 2023, 11:05

Да и на мен не ми харесват много на вид алпинките ама имат доста защити като за тоя тип обувка. Иначе не ми се иска да харча много пари, 300-400 макс за обувки.

Каска за първо време имам една адвенчър каска, ще и махна козирката и ще карам с нея докато взема друга. Яке имам ама лятото си взех една ризница, но май ще я сменя с icon field armor ризница. Наколенки имам oneal pump gun, мисля с тях да доизкарам лятото а на есен да си взема най-накрая мото панталон/дънки.

Остават ръкавици ама там по мога да се оправя уж. И тях хи гледам да са не повече от 150-200 лв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Юли 2023, 12:50

slatanic написа:Всичко е скрито в цената.
Ако няма лимит Klim.
Ама зависи и от типа на мототра де. :mhihi:

Клим не са ли туристически насочени по-скоро?

Spit-Fire написа:Да и на мен не ми харесват много на вид алпинките ама имат доста защити като за тоя тип обувка. Иначе не ми се иска да харча много пари, 300-400 макс за обувки.

Каска за първо време имам една адвенчър каска, ще и махна козирката и ще карам с нея докато взема друга. Яке имам ама лятото си взех една ризница, но май ще я сменя с ц ризница. Наколенки имам oneal pump gun, мисля с тях да доизкарам лятото а на есен да си взема най-накрая мото панталон/дънки.

Остават ръкавици ама там по мога да се оправя уж. И тях хи гледам да са не повече от 150-200 лв.

За обувки трудно ще похарчиш повече от 400лв, ако са такъв тип градски маратонки. Още повече, че не ти трябват разни с мембрани и защита от дъжд вероятно.

За якетата и ризниците гледай да са за уличен мотор. Защото ако караш с мотокрос екипировка ако паднеш на асфалта шанса да не остане нищо от нея след 5 метра не е малък. Бозата със сертификациите е голяма, но разгледай кое какво покрива. Протекторите са стандарт 1621-1 или 1621-2 за гръбния. Дрехите са 17092-2, което е клас ААА. Най-висока защита от абразия и удар,но и най-неудобни. 17092-3 е клас АА с по-малка защита и 17092-4 ти е клас А, най-малката защита и обикновено това са градските якета. 17092-5 е защита само от абразия. Можеш да го носиш само върху протектори отдолу. 17092-6 пък е защита само от удар. Имаш нужда от защита от абразия върху него.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 09 Юли 2023, 13:17

Spit-Fire написа:Да и на мен не ми харесват много на вид алпинките ама имат доста защити като за тоя тип обувка. Иначе не ми се иска да харча много пари, 300-400 макс за обувки.

Каска за първо време имам една адвенчър каска, ще и махна козирката и ще карам с нея докато взема друга. Яке имам ама лятото си взех една ризница, но май ще я сменя с icon field armor ризница. Наколенки имам oneal pump gun, мисля с тях да доизкарам лятото а на есен да си взема най-накрая мото панталон/дънки.

Тази марка според мен може да я отпишеш спокойно. Досега не съм виждал нищо смислено от тях. Като цяло и ризниците отпиши според мен. Вземи си някое мрежесто якенце за лятото с всички протектори. Става и за градско и за извънградско и са доста проветриви. Естествено за под 20 градуса вероятно ще ти трябва друго яке. Тея мото боти хубаво имат външен вид ама като не пазят глезена малко ми се губи смисъла от тях, с две думи вземи си ботуши ако ме питаш. За ръкавици препоръчвам revit.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 05, К25 06

Мнение от NiksGS » 09 Юли 2023, 20:20

gromovich написа:на изхода на гаража угасна

На времето Kawasaki-то така до последно работи и в един момент, не иска да запали.
За да не пали карбуратор според мен има няколко причини:
- свещи - при мен се оказа смяна на свещи и запали от раз. Пробвай да извадиш свещта и я допри към корпуса, като завъртиш прави ли искра? Може и някоя бобина да е фалирала;
- гориво - стига ли/ има ли в карбуратора, сгънат/ смачкан/ изваден горивопровод;
- смукача + жилото му - отваря/ затваря ли въздуха на карбуратора?
- а може и просто да е задавен - изкарай свещите за няколко минути и пробвай пак.

Ако намериш причината - пиши, че ми стна интересно :bchug:
Ultimate Riding Machine

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 09 Юли 2023, 21:40

Днес направихме един плаж на Миродато... Уморен съм, което е нормално, предвид 'кривия откъм метео сезон' до сега...! Просто, до сега нямаше възможност за хубави големи дестинации.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 10 Юли 2023, 11:06

Спрях се на A* SMX-6, навсякъде ги пишат че са най-добрите ама има мноооого вариации, а тези са най-евтините. Има ли нещо подобно за по-малко пари или няма как и да вземам тея? Гледах някакви SECA, но не мога да се ориентирам дали е добра марката.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата