Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Мотористите във форума!

Мнение от seimo » 02 Юли 2023, 5:50

Я кажете вие синтер или органик ползвате за задни накладки. Поръчах си SBS органик за Хорнета и се чудя дали не сгреших :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 02 Юли 2023, 9:27

Синтерованите са си и оригинално... Задни, предни - еднакво е!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 02 Юли 2023, 10:34

nero_ написа:Дюкът няма аналог в този клас (освен Хускварна, но там има просто добавен бутиков външен вид, малко по-хубави материали и сглобка в Австрия, но за доста повече пари). Duke390 има шифтър след 2020. Ако търсиш такъв тип мотор, общо взето няма какво друго да гледаш. Но нека ти вкарам една друга муха - ако мога да върна времето назад, бих си купил dual sport мотор за първи - Suzuki DRZ400, Kawasaki KLX, Yamaha WR250R и подобни. Леки и пъргави машинки с които да се научиш, да се забавляваш. И най-хубавото - когато неизбежно първият ти мотор ти омалее и решил да си вземеш нещо по-голямо/мощно, дуалспорта можеш да си го оставиш защото ще е нещо различно и винаги ще се връщаш към него за малко пътеки и горски пътища. На практика са безсмъртни и не се обезценяват.

Имал съм всичките изброени мотори под една или друга форма. DRZ-то го карах само off-road и беше много корав мотор. Сменяш маслото в началото на сезона и после само караш. Много бой отнесе и така и не спря. Wr-a e отвратителен мотор. Поне тая бройка, която имах допреди седмица. Много висок, отвратителен съединител и т.н. Duke-a беше най-як за каране по шосето. Лек, удобен, маневрен. По мое мнение нито един от тия мотори не става за извънградско каране, но ако трябва да се избере един от посочените - определено Duke-a.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 02 Юли 2023, 10:41

Колегата мисли да го кара основно в града май...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 02 Юли 2023, 10:48

Малко ми е странно да си вземеш мотор и да го караш само в града :dunno:
Повечето колеги правят обратното - бягат от града като дявол от тамян :mhihi:
Но той си знае де...

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 02 Юли 2023, 17:22

Да искам 95% от времето да си го карам в града. Който е от Пловдив знае каква гняс е трафика ако си с автомобил. Градски транспорт не мога да ползвам. Пробвах ама на 2-рата седмица в която чаках по 1 час рейса, ако въобще дойдеше, се отказах. По едно време ходих пеша до работа ама в посока ми отнема час и 15 и така губя супер много време от деня си в ходене. Тротинетки вече съм имал няколко, нямаме хубава мрежа от велоалеи все още и все имам каране по булевардите някъде.

За това и търся нещо малко и удобно по моите разбирания а то е с малки габарити и тегло и малка мощност. Ся ще кажете да взема скутер ама не искам. То там ми харесват само 2-3 а и цените им са по 10-15К а и тежат по над 200 кила и маневреността им е като на слон. Не съм от хората дето взимат нещо само щото им трябва, гледам и да ми харесва все пак.

Пробвах с електричката щото ме беше страх и мислех, че ще карам по велоалеите ама аз си навъртях 3000 км по пътя само и взе да ми харесва да карам. Та се върнах пак там, където бях миналата година и се чудех кой 300 кубиков мотор да взема. Само дето сега ще го взема, ама първо да изкарам категория :mhihi:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 02 Юли 2023, 17:44

Ако си достатъчно малогабаритен за дюк 390 мисля няма какво да го мислиш. :ok:

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 02 Юли 2023, 17:49

1.73 съм, даже се притеснявам, че ще ми е висок. За това гледам другите също.

Sent from my SM-F936B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 02 Юли 2023, 17:50

Как ще ти е висок.Точно ще ти е.Виж на мен колената може да ми опират в степенките. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 02 Юли 2023, 18:20

Аз помня, че имах един учебен мотор 125цц, май някакво Сузуки, беше перфектно за града и не е скутер.

Днес опъвах веригата на един Хорнет то много лесно направено, за нула време се прави. До сега не ми се е налагало да извършвам подобна процедура.

Каплата да ви кажа стана мед, много ми хареса крайния резултат. Намазах го с това покритие, което бум бум спомена и се надявам да работи, че ще ми докривее яко ако блясъка се изгуби скоро :D

IMG_20230702_162558.jpg

received_293404753261202.jpeg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 520xd lci 2016

Мнение от Stan85 » 02 Юли 2023, 20:56

Една снимка и от мен. Вчера го щракнах на Камбаните.
Все повече и повече ми харесва и много се радвам, че точно този модел избрах.

IMG_6108.jpeg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 03 Юли 2023, 7:34

Аз един малко по-друг въпрос имам. По принцип си имам болки в колената, но бяха отшумяли последната 1-2 години. Имам чувството, че откакто започнах да карам се върнаха. Опред под капачката и се местят ту в ляво ту в дясно ту посредата.

Дали са свързани или по-скоро пак съм претренирал, че от известно време пак тренирам крака 2 пъти седмично. Ако са свързани, какво да направя за да нямам болки? Карам с наколенки иначе от месец някъде.

Sent from my SM-F936B using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 03 Юли 2023, 14:31

ildivvy написа:Синтерованите са си и оригинално... Задни, предни - еднакво е!

Така е обаче идеята беше че ги дават по-тихи, а задната не се ползва толкова. Няма значение вече промених поръчката със синтеровани EBC. Надявам се да се представят добре и да не са много шумни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Юли 2023, 15:56

Spit-Fire написа:1.73 съм, даже се притеснявам, че ще ми е висок. За това гледам другите също.

Ще ти лепне като на циганин шамар :mhihi:

Spit-Fire написа:Дали са свързани или по-скоро пак съм претренирал, че от известно време пак тренирам крака 2 пъти седмично. Ако са свързани, какво да направя за да нямам болки? Карам с наколенки иначе от месец някъде

За коленете си виж тренировките, дали нещо там не бъркаш, щото при неправилен клек или някакво друго упражнение може да възпалиш връзките и сухожилията. Карането на мотор едва ли е причина да те заболят, може евентуално от някаква неудобна позиция да се обостри болката, но няма да е там основната причина. Трудно ще ги претренираш от 2 тренировки седмично. Аз клякам всеки божи ден и вече май 3-4 месеца не съм пропускал ден да тренирам. Хубаво упражнение за рехабилитация на коляното е бедрено разгъване, което може да правиш на пейка или нещо друго като сложиш ластик на крака с голямо съпротивление и разтягаш в малък обхват, само първите 20-30см.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 05, К25 06

Мнение от NiksGS » 03 Юли 2023, 16:02

Spit-Fire написа: имам болки в колената

Карай с дълъг крачол и плътни панталони, дори и в най- голямата жега. Наколенки вградени/ допълнителни - каквито имаш задължително.
Ultimate Riding Machine

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата