Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Мотористите във форума!

Мнение от ildivvy » 30 Юни 2023, 4:40

Кой ще ти реди спиците?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 30 Юни 2023, 7:05

Един познат има и той симсонка и миналата година му реди спици един човек, та може би него ще търся, моят познат каза, че ги направил супер. Вероятно и аз мога да си ги наредя, но то самото нареждане лесно, после да се нагласи да е права капката е трудното.
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 30 Юни 2023, 22:13

Офффффф, хубу, стана на ваща. Тея електрици за ъпгрейд цифрите са МНОГО сериозни. Другия месец записвам курс за А категория.

За скромния ми опит от 4000 км. на електрика бих казал следното:
- в града ме е шубе да карам бързо ако има трафик
- карам сравнително бавно с 40-50
- кефи ме да ускоря бързо и после да си карам с нормална скорост
- карах един път извънградски с 80 и се посрах от как излизат коли на пътя от нищото

С оглед на това, според вас имам ли потенциала да остана спокоен водач с истински мотор.

Дългогодишна мечта ми е KTM Duke. Мисля си за 390. Ако се сещате за по-добър мотор за непретенциозен начинаещ анти-фен на високи скорости свиркайте. Държа на маневреност и габарити тип да се вра навсякъде в градска среда.
От коя година бяха с шифтър заводско и само нагоре ли работи или и надолу?

Sent from my SM-F936B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 05, К25 06

Мнение от NiksGS » 01 Юли 2023, 8:08

Всичко е въпрос на психика/ опит. Аз лично ненавиждам градското каране, колкото и да се старая да съм изряден, все някой се нацеди пред мен, в оставената от мен дистанция след последното МПС. На няколко пъти ми се е случвало от колона в насрещното да излезе някой в мойта лента и да кара там устойчиво, единия път се благодарих, че бях без страничните куфари, накара ме да настъпя дясната крайна лента... Въпреки всичко избирам спокойни пътища, избягвам всячески магистрали и натоварени маршрути. Такъв е манталитета на наелението... не можеш да промениш нищо, просто се пазя. Но пък и си карам. Успех с начинанието и ще му свикнеш!
Ultimate Riding Machine

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 01 Юли 2023, 8:21

Да, нагледах се и аз на бая глупости тип "не те видях", изпреварване нарочно близко до мен и т.н.
В ситуации все още не съм попадал и не знам дали е чист късмет или щото си карам с 40-50 а ако има спрели коли/кръстовища и т.н. дори намалям и се оглеждам за потенциални ситуации. Също така не се муша между коли в движещ се трафик - карам си с колоната и като спрат се муша и отивам напред.

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 01 Юли 2023, 9:04

ildivvy написа:Вибрацията не е при определени километри/скорост, а при определени обороти! Всички едноцилиндрови са така...
Казвал си го , но все още имам надежда малка .

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Юли 2023, 11:09

Spit-Fire написа:Дългогодишна мечта ми е KTM Duke. Мисля си за 390. Ако се сещате за по-добър мотор за непретенциозен начинаещ анти-фен на високи скорости свиркайте. Държа на маневреност и габарити тип да се вра навсякъде в градска среда.
От коя година бяха с шифтър заводско и само нагоре ли работи или и надолу?

Дюка е лек, маневрен, но и бърз за тия кубици. В света на моторите е безкрайно спрял, но сравнено с нормална кола си е бърз.

Принципно не се славят с висока надежност. Нещо като италианските коли са при моторите. Бързи, леки, красиви, но и си имат проблемите. Въпреки, че аз да чукам на дърво не съм имал ядове, особено с 390-тката.

Ако не ти пука колко върви огледай и нещо японско или бенве с тази кубатура. Но имай предвид и, че всичките тия малки кубатури са правени в Индия и Тайван, спестявали са от качеството донякъде за да се получи по-евтин мотор и не са с качеството, което обикновено е присъщо за големите мотори.

Всичките 390-тки, които са с лед фар трябва да са с двупосочен шифтър. Евентуално може на последния модел да се плаща за да се отключи, не знам.. , но така направиха на по-големите кубатури. Всичко си е там- шорт шифтър, трак моуд, контрол на изправянето, МТС и т.н., но заключени докато не платиш.
Изображение

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 01 Юли 2023, 11:15

Ами аз още преди електрика бях набелязал няколко модела в един клас - Duke 390, BMW G310R, Honda CB300R и китайче CFMOTO 300NК, за което чета само позитиви все още. Китайката е 1 към 1 с Дюк, но по-лека и с по-ниска седалка. БМВ също е с по-ниска седалка. Хондата е почти невъзможно да се намери в БГ все още като гледам. Иначе ми е все тая кой ще е, искам да е лек, нисък и маневрен. Като ги гледам всичките около 300 кубика вдигат около 160, което за мен е супер много.

Колкото и да е смешно искам да имам шифтър, не искам да ползвам съединителя винаги. За сега само Дюк-а го има, ако трябва ще си платя да го пуснат. АКО мога лесно да сложа двупосочен шифтър на някой от другите модели, то тогава не държа да е Дюк.
Сега само се чудя дали тоя сезон да го взимам или зимата. Щото аз докато я изкарам тая книжка ще минат минимум 2 месеца сега с отпуски и т.н. и то ще дойде септември. Не че и октомври не става за каране ама де да знам, да се ядосвам само 1 месец каране и после цяла зима в гаража.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Юли 2023, 13:13

Дюкове има и 125 и 200. Ако не те интересува колко върви, поне в града харчат още по-малко. За управление не мисля, че има какво да го бие в неговия си клас. По-ниска седалка не знам, той и така си е нисък. Ако вземеш по-дребен мотор ще е нещо като Гром. Бенвето беше с 10 кила отгоре и 10 коня отдолу, поне по-стария модел сравнен с моя дюк от първата генерация.

Ако времето е каквото в последните години поне до средата на декември можеш да си караш.

За шифтъра имай предвид, че е използваем над 2000 оборота. Не, че са много, но си му трябва малко газ.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 01 Юли 2023, 14:41

Повъртях малко из Родопите... Красота и това си е! Каране му е майката...

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 01 Юли 2023, 15:48

Spit-Fire написа:Ами аз още преди електрика бях набелязал няколко модела в един клас - Duke 390, BMW G310R, Honda CB300R и китайче CFMOTO 300NК, за което чета само позитиви все още. Китайката е 1 към 1 с Дюк, но по-лека и с по-ниска седалка. БМВ също е с по-ниска седалка. Хондата е почти невъзможно да се намери в БГ все още като гледам. Иначе ми е все тая кой ще е, искам да е лек, нисък и маневрен. Като ги гледам всичките около 300 кубика вдигат около 160, което за мен е супер много.

Колкото и да е смешно искам да имам шифтър, не искам да ползвам съединителя винаги. За сега само Дюк-а го има, ако трябва ще си платя да го пуснат. АКО мога лесно да сложа двупосочен шифтър на някой от другите модели, то тогава не държа да е Дюк.
Сега само се чудя дали тоя сезон да го взимам или зимата. Щото аз докато я изкарам тая книжка ще минат минимум 2 месеца сега с отпуски и т.н. и то ще дойде септември. Не че и октомври не става за каране ама де да знам, да се ядосвам само 1 месец каране и после цяла зима в гаража.

От тези изброените бих взел КТМ-а. Хондата и Бмв-то са като от Алиекспрес. Няма да се учудя ако баш китаеца CF е с по-качествена сглобка и от двата. Ктм-а също така е с 10-15 коня повече от другите което си е осезаема разлика при тези мотори.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 01 Юли 2023, 15:59

Дюкът няма аналог в този клас (освен Хускварна, но там има просто добавен бутиков външен вид, малко по-хубави материали и сглобка в Австрия, но за доста повече пари). Duke390 има шифтър след 2020. Ако търсиш такъв тип мотор, общо взето няма какво друго да гледаш. Но нека ти вкарам една друга муха - ако мога да върна времето назад, бих си купил dual sport мотор за първи - Suzuki DRZ400, Kawasaki KLX, Yamaha WR250R и подобни. Леки и пъргави машинки с които да се научиш, да се забавляваш. И най-хубавото - когато неизбежно първият ти мотор ти омалее и решил да си вземеш нещо по-голямо/мощно, дуалспорта можеш да си го оставиш защото ще е нещо различно и винаги ще се връщаш към него за малко пътеки и горски пътища. На практика са безсмъртни и не се обезценяват.

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 01 Юли 2023, 17:31

По принцип много ама много ми харесва супермото ама не съм много сигурен колко удачно е за евридей машина с която да ходя до кауфланд, еконт, фитнеса, на работа, на разходка из Родопите и т.н.
А и жената вече ще иска да я возя.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 01 Юли 2023, 19:18

nero_ написа:Дюкът няма аналог в този клас (освен Хускварна, но там има просто добавен бутиков външен вид, малко по-хубави материали и сглобка в Австрия, но за доста повече пари). Duke390 има шифтър след 2020. Ако търсиш такъв тип мотор, общо взето няма какво друго да гледаш. Но нека ти вкарам една друга муха - ако мога да върна времето назад, бих си купил dual sport мотор за първи - Suzuki DRZ400, Kawasaki KLX, Yamaha WR250R и подобни. Леки и пъргави машинки с които да се научиш, да се забавляваш. И най-хубавото - когато неизбежно първият ти мотор ти омалее и решил да си вземеш нещо по-голямо/мощно, дуалспорта можеш да си го оставиш защото ще е нещо различно и винаги ще се връщаш към него за малко пътеки и горски пътища. На практика са безсмъртни и не се обезценяват.

Тези изброените май не стават за движение по пътищата... Имам предвид да бъдат регистрирани!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 01 Юли 2023, 19:29

И трита имат легален вариант за пътя, а два от тях имат и супермото версия.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата