на задната седалка :)
Модератори: mitaka7, Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
на задната седалка :)
От всичко на света най-много обичам да съм сам в колата, когато съм на дълъг път. Поносим компромис е и жена ми да е до мен - докъм 150-160 не ми се меси, а и аз по принцип не напирам да карам по-бързо. Само по магистралите си отпускам душата. И в тази връзка за последното ми пътуване София - Провадия - София
Отиваме ние на един семеен празник и по случая - в колата при нас вуйчото на жена ми. Затова си и карам възпитано - 130-140 и така през цялото време. Стегнаме най-после до Шумен и излизаме на магистралата Шумен-Варна, и аз викам айде, няма да се притесни толкова човека, пътят е широк и я настъпих докъм 160...а тя си иска още. И докато размишлявам по въпроса да щадя ли емоциите на човека, или да се отдам на моите и на колата, изпреварвам една новичка лъскава алфа 147 и почти не и обръщам внимание до момента в който не минах една дължина пред нея и не забелязах как онзи включва левия мигач и тръгва след мен. В момента в който се изнесе в лявото платно захапа дългите и не спря да ми примигва докато не се прибрах в дясното платно. И тогава започна комедията
и не за друго, ами дойде нагорнище. Винаги съм обичал този момент
Та изпреварва ме човека близо 45-50 секунди, а аз си карам твърдо със 160 и не ускорявам. Чак на жена ми и стана смешно
Е, свърши нагорнището и ме изпревари. И тогава дойде моя ред. Педалът на газта до дъно, лявата лента и си заврях муцуната в задния му капак. А нашия човек не мърда в дясно. Който кара iS знае как ускорява над 170 на пета. Поне моето мнение е, че за тези двигатели животът започва там където свършва за другите. Е как да е, покарахме си така около 500 м. прибра се онзи с алфата в дясно и тогава получи един нагледен урок какво значи "произведено в Германия". Скоростта вече беше 190, а онзи в крайна сметка успя да се залепи на около 50 метра зад мен и пак ми свети с дългите...по ено време взех а се чудя дали човека просто не се опитва да ме предупреди за нещо, а не че иска път...На 200 се отказа и изостана назад...а аз се чудех дали има начин да го спра и да му кажа, че всъщност досега съм бил на газ
Но за какво всъщност беше историята. Днес трябваше да тръгваме на обратно, ама вуйчото на жена ми реши да пътува с автобуса към София...защо ли...а ние трябваше да закараме до София други трима човека - жена му и двете му деца (те са си пораснали вече де - на моята възраст). Т.е. трябваше яко да се натъпче колата. Ама рода, кво да правиш, не можеш да ги оставиш да се прибират с обществения транспорт...Бях разказвал във форума за едно скорошно пътуване до Сандански, при което пак бяхме петима в колата и над 110 ставаше адски нестабилна...затова реших, че ни предстои едно мудно и протяжно пътуване, пълно със спирания за "пиш" (с три жени в колата няма как иначе) и задоволяване на всякакви прищевки...да, ама не...стъпих пак на магистралата, и викам я да пробвам пак ли ще се омота над 110, обаче нищо такова - стои си стабилна - 140...160 пак стабилна...викам си прекрасно...и усещам растящото напрежение на задната седалка
Реших по-бързо от това да не карам и си заковах на 160, но отзад взеха да се ловят за дръжките, да нервничат...и сто процента са се чудели "Кой ме би по главата да се качвам тук..." ама смеят ли да кажат нещо...И така през целия път...Та това си беше моето лично отмъщение за това че ми препълниха колата... 

Но за какво всъщност беше историята. Днес трябваше да тръгваме на обратно, ама вуйчото на жена ми реши да пътува с автобуса към София...защо ли...а ние трябваше да закараме до София други трима човека - жена му и двете му деца (те са си пораснали вече де - на моята възраст). Т.е. трябваше яко да се натъпче колата. Ама рода, кво да правиш, не можеш да ги оставиш да се прибират с обществения транспорт...Бях разказвал във форума за едно скорошно пътуване до Сандански, при което пак бяхме петима в колата и над 110 ставаше адски нестабилна...затова реших, че ни предстои едно мудно и протяжно пътуване, пълно със спирания за "пиш" (с три жени в колата няма как иначе) и задоволяване на всякакви прищевки...да, ама не...стъпих пак на магистралата, и викам я да пробвам пак ли ще се омота над 110, обаче нищо такова - стои си стабилна - 140...160 пак стабилна...викам си прекрасно...и усещам растящото напрежение на задната седалка

- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
Хахах тук съм напълно съгласен и аз най-обичам да съм сам в колата музиката колкото може на МАКС ... Карам си както аз обичам не се съобразявам с никой и прищевки от сорта на ... Много бързо караш .. Виж тоя излиза назад а у ... Най-мразя някой като е до мен да ми натяква тука има дупка тука има кола дава назад ... Добре де нали това ми е работата да гледам ... Или Намали тая музика не ми харесва нямаш ли чалгийка ... Абе я се мани че беги ква ти чалгийка
Браво много хубав разказ 

My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
- someone
-
Ако не пробвам няма как да разбера...а и не съм я настъпил до 150 преди да осъзная, че става нестабилна на 110.
През цялото време очите са ми били ей така
на 8 
През цялото време очите са ми били ей така

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
готино, само да те светна че при такива скорости е добре да спазваш дистанция най-малкото заради камъчетата които се хвърлят от този отпред. иначе много скоро ще си пребоядивваш няколко предни елемента, станали на точки (типично за бмв:mhihi: )
ако си помниш състоянието на предните брони/капак преди пътуването, ги погледни сега
каското ги покрива, но си е занимавка...
ако си помниш състоянието на предните брони/капак преди пътуването, ги погледни сега

- someone
-
Абе като се има предвид, че напоследък колата ми служи само и основно за придвижване от точка А до точка Б, това с точките отпред съм го прежалил
А личната драма която изживях когато едно камъче ми спука предното стъкло точно 30 минути след като регистрирах колата в КАТ, ме накара да гледам по-философски на такива летящи предмети.. 

- someone
-
Аз колата си я зная какво може. Въпросът беше дали при определена скорост отново ще олекне предницата или не. Не олекна и си карах както винаги си карам, просто хората за пръв път се качват при мен, пък и бяха основно женски състав, и се спекоха. А за моето каране - като чета разказите на колегите във форума - аз си карам пенсионерската направо 

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
PARADOX_sf написа:Мене пък ме е страх да карам сам особенно извънградско...
Ти пък, че това е най-истинското каране - само ти, колата и пътя. Дзен-моментът, когато трите се слеят в едно цяло просто не подлежи на описание.

- PARADOX_sf
- ентусиаст
-
Feanor написа:PARADOX_sf написа:Мене пък ме е страх да карам сам особенно извънградско...
Ти пък, че това е най-истинското каране - само ти, колата и пътя. Дзен-моментът, когато трите се слеят в едно цяло просто не подлежи на описание.
Точно от тва ме е страх, няма ко да ме спира, а кочината върви и то повече от неприлично смесено с известна доза безрасъдък и става опасен коктейл.
11 мнения
• Страница 1 от 1