Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Имотният пазар

Мнение от steeN » 20 Юни 2023, 11:03

Корупцията вдигна имотите в целият свят :lol:

Мръсни пари винаги ще има и е имало и те не са това, което движи пазара.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Юни 2023, 11:59

Имотитите може да се вдиган в страни с 5-15% празни жилища. В страна с 30-50% празни жилища си е пране на пари.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 20 Юни 2023, 12:06

В нашия вход съм домоуправител и преди няколко дни разбрах че има теч в мазетата.
Тръгнах по апартаментите на оглед, установи се откъде е но какъв е парадокса!
На тези на които им тече въобще не им пука :shock:
Течело от месец но никой не казва. Нещо повече, единият на който му капе ми се сърди че го занимавам!? :bang:
Що за идиоти?
Ще се оправи теча но този непукизъм и незаинтересованост до кога?
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 20 Юни 2023, 12:07

Всеки си има теория и неговата е истинската.
И аз не знам да има страна в света с такъв скок на цените и едновременно с това с такива проценти празни жилища, постоянен отрицателен прираст и т.н.
Дали сме Швейцария на Балканите или има нещо гнило? :wave:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 20 Юни 2023, 12:09

Лястовички осираха входа от сутрин до вечер, по стените, по изтривалките, по парапетите, по вратите - на никой не му пукаше. Кво като вратата му е в птичи ЛАЙНА ? Просто за един теч грам не ме изненадва :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 20 Юни 2023, 12:12

Не случайно има лаф, моето си е мое, чуждото е общо.
Дали имота е е 500 или 2500еро на метър, масово ама масово за мен са 90% хората не ги ебе какво е след прага на вратата му. Няма значение има или няма пари, просто това е. Не искат, не обичат да дават пари за нищо, дали са 5 или 50 или 500лв.
Дори не им прави впечатление, че газят лайна и че всичко е леш.

В едно ЕПК във Варна при познат, много години наред мазите бяха наводнени до тава с фекална вода и си седяха така. Вонеше зверски, ама хорицата не ги бъркаше.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Юни 2023, 12:40

barty написа:Ще се оправи теча но този непукизъм и незаинтересованост до кога?

Според някои хора ще стане с морков, според някои ще стане с тояга. Аз е ясно от кои съм.

Основната причина да се искат промените в закона за етажна собственост са точно тези неща.

TNT написа:Имотитите може да се вдиган в страни с 5-15% празни жилища. В страна с 30-50% празни жилища си е пране на пари.

В страна с най-ниските лихви от целия (ся статистиците ще извадят примерно Дания или подобна страна и ще кажат... не е така) ЕС ... нещата нямат нищо общо с пране на пари. Точно това е мисленето на дребно, за което говоря.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 20 Юни 2023, 13:49

TNT написа:Имотитите може да се вдиган в страни с 5-15% празни жилища. В страна с 30-50% празни жилища си е пране на пари.

Нека и в другите страни хората да изгърмят с по едно КТБ,и ще видиш как ще почнат да инвестират в тухли и бетон

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 20 Юни 2023, 14:02

kiko написа:

Нека и в другите страни хората да изгърмят с по едно КТБ,и ще видиш как ще почнат да инвестират в тухли и бетон

Ти мислиш че само в България има фалирала банка ли :mhihi: То няма лошо да инвестираш в имоти по принцип. Лошото е да инвестираш в имоти на място, в което няма нужда от имоти.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko » 20 Юни 2023, 16:05

Jorixa написа:
kiko написа:

Ти мислиш че само в България има фалирала банка ли :mhihi: То няма лошо да инвестираш в имоти по принцип. Лошото е да инвестираш в имоти на място, в което няма нужда от имоти.

Не съм сигурен,но ме съмнява в някоя нормална бяла страна в Европа скоро да е имало такъв фалит с размерите на КТБ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 20 Юни 2023, 16:09

kiko написа:
Jorixa написа:
kiko написа:

Не съм сигурен,но ме съмнява в някоя нормална бяла страна в Европа скоро да е имало такъв фалит с размерите на КТБ

Ти в кой свят живееш??? :clap:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 20 Юни 2023, 16:14

kiko написа:Ти като имаш 2 коли трябва ли да плащаш 2 данъка за втората?

Никак нелоша идея впрочем :)
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 20 Юни 2023, 17:49

kiko написа:Не съм сигурен,но ме съмнява в някоя нормална бяла страна в Европа скоро да е имало такъв фалит с размерите на КТБ

Ех че се изложи... :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko » 20 Юни 2023, 19:54

Щом казваш ок!нали се сещаш през къде ми е ;) Не следя чак толкова банковия сектор (просто защото не държа пари в банката :mrgreen: )и щом казвате че е имало добре!Ще се радвам да ме осветлите и простите моята невежест :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 21 Юни 2023, 11:24

barty написа:В нашия вход съм домоуправител и преди няколко дни разбрах че има теч в мазетата.
Тръгнах по апартаментите на оглед, установи се откъде е но какъв е парадокса!
На тези на които им тече въобще не им пука :shock:
Течело от месец но никой не казва. Нещо повече, единият на който му капе ми се сърди че го занимавам!? :bang:
Що за идиоти?
Ще се оправи теча но този непукизъм и незаинтересованост до кога?

Преди време се прибирам пиян, полу-заспал, в 7 сутринта и гледам вратата към мазетата отворена, слизам долу и откривам поне 7-8 разбити мазета, включително и моето. Въпреки, че едвам гледам решавам, че току-що е станало, звъня на 112, викам полиция и се хвърлям в дълга и изморителна разправия. През това време съсед излиза за работа. Виждайки, че се занимавам с полицаите, пита какво става. Аз притеснено му казвам, че има 7-8 разбити мазета, да слезе да провери и неговото. А той ми вика "а, те са разбити от две седмици. И моето бяха отворили" :mhihi:
Може ли да видиш 8-9 отворени врати, да затвориш своята и да не кажеш на никой :dunno:
Live it like you Love it

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата