СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Re: СПАМ ТЕМА
mr_petroff написа:vixx написа:Абе кво стана с това време, бе д*ба
А що бе,тук е суперКатегеоргиус,Пелион
Ако до утре не спре.... започвам със строежа и събирането на 2 животни от всеки вид

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
alx написа:Да кажеш “не” не е особено трудно. Трудното идва след това - последствията… така че човек като каже “не” и нищо лошо не се случи веднага- не е гаранция за правилно решение.
Не е точно така.
Когато рискуваш с НЕ-то да спреш поне 4 големи завода на компанията, за която работиш,
за няколко седмици и стотици хора вкъщи вместо на работа, НЕ-то си е доста трудно.
Когато влизах на преговорите, оставих моята професионална репутация и тлъст бонус на закачалката, мислех за хората в тия заводи.
Ами, хич не беше лесно. За щастие стратегията и НЕ-то проработиха и няма последствия. Но беше много рисково и трудно.
Да кажеш ДА или НЕ, и двете могат да донесат много лоши последствия. Равносилни са като последствия.
Въпрос на конкретна ситуация.
carmanf1 написа:alx написа:Да кажеш “не” не е особено трудно. Трудното идва след това - последствията… така че човек като каже “не” и нищо лошо не се случи веднага- не е гаранция за правилно решение.
Не е точно така.
Когато рискуваш с НЕ-то да спреш поне 4 големи завода на компанията, за която работиш,
за няколко седмици и стотици хора вкъщи вместо на работа, НЕ-то си е доста трудно.
Когато влизах на преговорите, оставих моята професионална репутация и тлъст бонус на закачалката, мислех за хората в тия заводи.
Ами, хич не беше лесно. За щастие стратегията и НЕ-то проработиха и няма последствия. Но беше много рисково и трудно.
Да кажеш ДА или НЕ, и двете могат да донесат много лоши последствия. Равносилни са като последствия.
друга ми беше мисълта - последиците от "не"-то никога не ги знаеш точно какви ще са като казваш "не"... нещата се усещат след време. тогава може и да си дадеш сметка кое как. щото ти казваш "не" ама се случват още 1000 неща и едно трудно "не" може да се окаже в последствие много лесно а едно лесно "не" да се окаже много трудно след това.
млад си още - ще проумееш как се движат решенията спрямо времето спрямо последствията. карпе дием е силно надценено понятие

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
ivanski_2 написа:mr_petroff написа:vixx написа:Абе кво стана с това време, бе д*ба
А що бе,тук е суперКатегеоргиус,Пелион
Ако до утре не спре.... започвам със строежа и събирането на 2 животни от всеки вид
Мога да помогна с една гарга и един прилеп, ако се навият. Ако такова ще ги питам

В Гърция ще съм след два дни, живи и здрави, ама тъпото е че и там ми го дава такова времето.
До вилата ходих веднъж, така валя че си тръгнах и не се видях с Кроки. Това беше преди над половин месец и още не са се появили два дни без валежи за да хвана поне да махна тревата. Че и моторна коса чак си купих, която ще стане паметник накрая.
динозавъра и хипо-то си говорят:
хипо: абе, дино- ной прати ли ти френд рикуест на фейса?
дино: ... ми... не.... ?
хипо: лошо, лошо...
хипо: абе, дино- ной прати ли ти френд рикуест на фейса?
дино: ... ми... не.... ?
хипо: лошо, лошо...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
А мравояда дето отишъл при Ной на кораба....
-Я кажи сега ти верно ли само 2 мравки взе!?

-Я кажи сега ти верно ли само 2 мравки взе!?

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
alx написа:carmanf1 написа:alx написа:Да кажеш “не” не е особено трудно. Трудното идва след това - последствията… така че човек като каже “не” и нищо лошо не се случи веднага- не е гаранция за правилно решение.
Не е точно така.
друга ми беше мисълта - последиците от "не"-то никога не ги знаеш точно какви ще са като казваш "не"... нещата се усещат след време. тогава може и да си дадеш сметка кое как. щото ти казваш "не" ама се случват още 1000 неща и едно трудно "не" може да се окаже в последствие много лесно а едно лесно "не" да се окаже много трудно след това.
млад си още - ще проумееш как се движат решенията спрямо времето спрямо последствията. карпе дием е силно надценено понятие
Аз те разбирам и съм съгласен с мнението ти за НЕ-то. Но всичко е относително и трябва да се взима конкретната ситуация.
Ако беше толкова лесно, както го казваш, ехааааа, супер

Но ти май не ме разбираш, че и ДА-то може да донесе подобни последици, ако не и по-лоши.
Зависи от ситуацията. Един път е правилно да кажеш НЕ, друг път е правилно да кажеш ДА.
За много от хората ДА-то е просто много по-лесно и да се самозалъгват.
Само че и след ДА, стават много лоши неща.
о, и да-то и не-ти са еднакво опасни- две мнения няма...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
carmanf1 написа:
Тук предполагам говориш за обредния дом

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
kiko написа:carmanf1 написа:
Ето един прекрасен пример

Когато кажеш Да, колко огромна грешка е

carmanf1 написа:kiko написа:carmanf1 написа:
Ето един прекрасен пример![]()
но ако те попитах тогава съм сигурен че щеше да кажеш колко лесно е било да кажеш "да" и колко си бил сигурен... и после какво се е оказало. е за това говоря

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
alx написа:carmanf1 написа:kiko написа:carmanf1 написа:
Ето един прекрасен пример![]()
но ако те попитах тогава съм сигурен че щеше да кажеш колко лесно е било да кажеш "да" и колко си бил сигурен... и после какво се е оказало. е за това говоря
Съгласен. Така е.

Трудно е обаче да се научиш да казваш НЕ, въпреки всички рискове.
За това писах по-горе, повечето хора предпочитат да кажат ДА, щото е много по-лесно.
Но масово не се осъзнава риска от ДА-то в дългосрочен план.
Като в това мнение изобщо не визирам ДА в обредния дом.
ПП. Извърташ малко и хвърляш разговора в друга посока, различна от първоначалното ти мнение за НЕ-то.
Без лоши чувства. Много неща съм научил от теб

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Spunky написа:ildivvy написа:Свързано е с работата му, сигурен съм...
Може някой да му е предложил да се омъжи за него

НЕ. НЕ позна

Мисълта ми беше, че е лесно да кажеш “не” (или “да”). По- трудното идва след това.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Аз пък мисля, че говорите за някакви ваши конкретни случаи и нито се разбирате, нито някой друг ви разбира.
Малко по практично, при преговори, както и въобще в живота, гледам да печеля във всеки случай, и при да и при не. Това плюс лихвите - е ти един милярд. Всичко е математика.
Малко по практично, при преговори, както и въобще в живота, гледам да печеля във всеки случай, и при да и при не. Това плюс лихвите - е ти един милярд. Всичко е математика.