Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
За тесла почти не се чака в Европа, и това е така от около година, преди година се чакаше между 3 и 8 месеца.
В сайта им си има естимейт и е почти верен, закъсненията са с 2 до 3 седмици максимум, от крайната посочена дата, в случая Jul 2023. т.е в най лошия случай да дойде средата на Август, ако се поръча днес.
Сложил съм Германия в сайта им.
Model 3: Estimated delivery: Jun – Jul 2023
Model Y: Estimated delivery: Jun – Jul 2023
Model X: Estimated delivery: Jun – Jul 2023
Model S: Estimated delivery: Jun – Jul 2023
Може да се перални, ама от към доставки са топ, не мисля че има нещо което може да си купите на поръчка, чисто ново и да дойде в по къс срок. И това е така защото която и тесла да поръчате, тя вече пътува към Европа.
В сайта им си има естимейт и е почти верен, закъсненията са с 2 до 3 седмици максимум, от крайната посочена дата, в случая Jul 2023. т.е в най лошия случай да дойде средата на Август, ако се поръча днес.
Сложил съм Германия в сайта им.
Model 3: Estimated delivery: Jun – Jul 2023
Model Y: Estimated delivery: Jun – Jul 2023
Model X: Estimated delivery: Jun – Jul 2023
Model S: Estimated delivery: Jun – Jul 2023
Може да се перални, ама от към доставки са топ, не мисля че има нещо което може да си купите на поръчка, чисто ново и да дойде в по къс срок. И това е така защото която и тесла да поръчате, тя вече пътува към Европа.
DigitalExile написа:И това е така защото която и тесла да поръчате, тя вече пътува към Европа.
Корекция- това е така защото вече ги правят в Германия и капацитета се утроява (примерно) всеки 3 месеца.
Перални, перални- да не те хваща такава пералня където и да е в града или извън него…

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Що не пишеш вече за корветите и вайпърите ми хвалиш тия голфколички не мога да разбера.

slatanic написа:Що не пишеш вече за корветите и вайпърите ми хвалиш тия голфколички не мога да разбера.![]()
Е много шумят, вибрират и дразни, а и после ще го одумват другите дядовци, след гонките до кънтри клуба

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
DigitalExile написа:В сайта им си има естимейт и е почти верен, закъсненията са с 2 до 3 седмици максимум
Аз знам за два случая от тая пролет в която им издърпаха срока с 2-3 седмици, вместо да им го забавят. Едната беше 20 дена м/у поръчката и деня в който я взеха от Мюнхен. И тва не е щото не се търсят и им застояват на склад..просто пръскат от към производство в момента, докато другите се чудят. Тия и 2мата имаха поръчки за други коли, единия за кия другия май за iX3 и си ги стопираха щото трябваше да чакат докато побелеят.

Spunky написа:slatanic написа:Що не пишеш вече за корветите и вайпърите ми хвалиш тия голфколички не мога да разбера.![]()
Е много шумят, вибрират и дразни, а и после ще го одумват другите дядовци, след гонките до кънтри клуба
Това си е живата истина

Аааа да ти кажа аз докато съм млад вече два път бях на гастро и колоноскопия и хич не искам да поемам всичко след това,a и преди това не исках...
въпреки,че нали ...два пъти...при различни доктори...
По темата...
Дайте реални впечатления тия дето ги карате всеки ден тия коли как са.
Ама не колко малко харчат като пари.
Чупят ли се?Какво ви харесва и какво не.
Е такива работи.
Че инак малко сектанско става някак...

По темата...
Е такива работи.
BMW_POWER написа:Spunky написа:slatanic написа:Що не пишеш вече за корветите и вайпърите ми хвалиш тия голфколички не мога да разбера.![]()
Това си е живата истинаКогато си млад, тялото поема всичко. Ама като одъртееш и нещата се променят.
Интересното е, че повечето хора тука изхождат от факта, че в родината един мъж след 50 (да не кажа след 40) по една или друга причина (все не хубави) прилича на абсолютен чичка…. Понякога обаче истината е много по- различна. Но това е доста субективно, та затова ще си замълча. Но не съм забелязал никой около мене дс ме мисли за чичка.
За колите- хубавите коли с двг са гот. Но поне за мене един модел с плад с трак пакета е идеалния компромис за кола ежедневка Или може би едно Порше померениан турбо с … ама с прасетата не се разбирам много - надценени са ми малко като пари и така.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
slatanic написа:Аааа да ти кажа аз докато съм млад вече два път бях на гастро и колоноскопия и хич не искам да поемам всичко след това,a и преди това не исках...въпреки,че нали ...два пъти...при различни доктори...
![]()
По темата...
Е такива работи.
Моя плад х фабрично си имаше една вибрация около 50-60км скорост. Има и друга вибрация като го натисна до края и не е на най- ниското окачване. Първия проблем го решиха с нови предни полуоски. Втория проблем е конструктивен и няма за сега решение. Проблема е, че колата седи по условие на “ниско” но най- ниското при което го няма проблема трябва всеки път да го щракаш ръчно… а аз забравям/ не ебавам и така.
Други проблеми не съм имал, но съм само на 10к мили за момента. А да, сглобката е доста зле- два успоредни панела няма отвънка. Всичко е криво. И вози доста твърдо дори на най- мекото. Ама доста твърдо.
Но… Като цяло бих тръгнал на около американско пътешествие с нея без скрупули.
Това което мисля, че е добре направено е ап-а. Всичко е през него. Комуникацията със приемчика в сервиза, дата за влизане, всичко. Но в началото се опитах да се обадя на тесла дс питам нещо- звъня на главния номер , отивам в гласова поща- а тя пълна… ако искаш дс говориш с човек от тесла е явно невъзможно. За сравнение Линкълн и Кадилак като трябва примерно обслужване камиона си казва на дилъра, консиердж ти се обаждат дс потвърдят дата, на деня идва друг същия като твоя джип и ти го оставят и взимат твоя. Като са готови идват и ти оставят обслужения джип и си взимат техния…. И това не струва нищо.
Последна промяна alx на 09 Юни 2023, 20:15, променена общо 2 пъти
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
да бе в Германия, там не умря ли икономиката, поне така се чувашеalx написа:DigitalExile написа:И това е така защото която и тесла да поръчате, тя вече пътува към Европа.
Корекция- това е така защото вече ги правят в Германия и капацитета се утроява (примерно) всеки 3 месеца.
Перални, перални- да не те хваща такава пералня където и да е в града или извън него…
Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk
alx написа:BMW_POWER написа:Spunky написа:slatanic написа:Що не пишеш вече за корветите и вайпърите ми хвалиш тия голфколички не мога да разбера.![]()
Това си е живата истинаКогато си млад, тялото поема всичко. Ама като одъртееш и нещата се променят.
Интересното е, че повечето хора тука изхождат от факта, че в родината един мъж след 50 (да не кажа след 40) по една или друга причина (все не хубави) прилича на абсолютен чичка…. Понякога обаче истината е много по- различна. Но това е доста субективно, та затова ще си замълча. Но не съм забелязал никой около мене дс ме мисли за чичка.
За колите- хубавите коли с двг са гот. Но поне за мене един модел с плад с трак пакета е идеалния компромис за кола ежедневка Или може би едно Порше померениан турбо с … ама с прасетата не се разбирам много - надценени са ми малко като пари и така.
Ми за един 20-годишен младеж, 40 и плюс си е чичка отвсякъде. Да не говорим за 50 и плюс

Цените на електричките може малко да паднат. Но тия с ДВГ си вървят нагоре и нищо чудно в един момент просто да се изравнят. Пак ще дойде проблемът със зарядката. Оказа се, че моята провинция има лек дефицит на елмощности. Преди няколко дни беше голяма жега. Народът наду климатиците и хидрото директно изключили няколко хиляди абонати. Та как ще се движим, ако те оставят без ток? Генераторът ми е 3.5кWt и не вярвам за зареди колата за 10-15 минути. Отделно хидрото дистанционно може да регулира консумацията ти на ток. Изключат ли зарядното станция, за какво говорим?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Аз пак да питам, ако държавата затвори бензиностанциите ти къде ще си заредиш колата? Но не съм ги чул да спират слънцето (соларни панели).
Изпаднал си в някаква жестока заблуда, че си независим с кола с ДВГ.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
steeN написа:Аз пак да питам, ако държавата затвори бензиностанциите ти къде ще си заредиш колата? Но не съм ги чул да спират слънцето (соларни панели).
Джорданката го няма и няма с кого да спориш? Сърбят те пръстите и докопа мен

Лееееееко си в грешка. Ама много леко. Аз мога да държа гориво в туби, но не мога да държа слънчева светлина в такива.
Да, Слънцето свети, прав си. Но тук се е случвало да се "захлупи" небето и по цял месец да е облачно. Какво да заредя на облаци? Да говорим ли, че трябва да.
са на достъпно място тия панели, за да ги чистя от сняг и лед?
Не знам кой е "изпаднал в жестока заблуда". Не съм чувал някой някъде са е "затварял бензиностанции"

Предполагам, ще ми припомниш.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Има си батерии за тази работа. Дори самата кола може да се ползва за аварийна батерия и да захранва къщата в такива моменти.
А тубите може да дойдат да ти ги откраднат ако стане нещо. Тока от батериите ще е доста по-голям зор да ти вземат.
Влез в 21ви век...
А тубите може да дойдат да ти ги откраднат ако стане нещо. Тока от батериите ще е доста по-голям зор да ти вземат.

Влез в 21ви век...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
A може ли една бърза калкулация колко би струвала една подобна инсталация за вкъщи и колко място ще заемат панелите