СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: СПАМ ТЕМА
Те ще му свият перките на тренировките, ама да не избие в друга посока и следващия път да скочи на двама батковци
Помисли за нещо тип борба/бразилско жиу-жицу също. Макар че то малките не съм сигурен дали ги пускат на спаринги 
П.П. С тея истории ми припомни как и аз за малко щях да натупам един 3-ти братовчед, преди да зная, че ми е братовчед

П.П. С тея истории ми припомни как и аз за малко щях да натупам един 3-ти братовчед, преди да зная, че ми е братовчед

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Колеги, дайте акъл как да стане и има ли готови решения или някой може ли да ми го направи.
Ситуацията е следната.
Взимам вода от кладенеца на комшиите чрез тяхна помпа.
Опитах да поставя моя помпа над тяхната (сондаж е ) но не се случиха нещата.
В момента съм опънал кабел/удължител и когато аз ползвам помпата включвам моят кабел, чрез който пускам ток на помпата чрез едно устройство.
Тоест вързал съм помпата и с един контролер с WiFi пускам ток и помпата започва да работи.
Проблема е, когато те искат да ползват помпата и сменят източника на ток.
Въпроса е следният:
Има ли начин, комшиите да си пускат помпата от тяхната си мрежа и когато аз искам да си пусна помпата (те през седмицата не живеят в къщата, а на мен ми трябва само през седмицата) да го правя от моята мрежа , без да ходя на място и да включвам удължителя?
В момента положението е така, опънал съм удължителя през седмицата и петък вечерта отивам до там и сменям кабелите/източника на захранване на помпата.
Ситуацията е следната.
В момента съм опънал кабел/удължител и когато аз ползвам помпата включвам моят кабел, чрез който пускам ток на помпата чрез едно устройство.
Тоест вързал съм помпата и с един контролер с WiFi пускам ток и помпата започва да работи.
Въпроса е следният:
Има ли начин, комшиите да си пускат помпата от тяхната си мрежа и когато аз искам да си пусна помпата (те през седмицата не живеят в къщата, а на мен ми трябва само през седмицата) да го правя от моята мрежа , без да ходя на място и да включвам удължителя?
В момента положението е така, опънал съм удължителя през седмицата и петък вечерта отивам до там и сменям кабелите/източника на захранване на помпата.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
ivanski_2 написа:Тренирал съм една камара бойни спортове, та ще си позволя да ти дам съвет.
Запиши го на карате вместо на бокс, а ако целиш да се научи да се бие - муай тай.
Повярвай ми не искаш да поема толкова удари в главата на тази възраст, а поне в другите спортове се разпределят по цялото тяло сравнение с бокса.
TNT написа:Те ще му свият перките на тренировките, ама да не избие в друга посока и следващия път да скочи на двама батковциПомисли за нещо тип борба/бразилско жиу-жицу също. Макар че то малките не съм сигурен дали ги пускат на спаринги
Благодаря за съветите и съм съгласен.

Бях го записал на джудо, един негов приятел ходи и мислех, че ще му е мотивация да са двамата.
Ходи 5-6 пъти и категорично отказа, било скучно и не му харесвало. На него му дай динамика и яки тупаници да раздава.
Ама яде много бой от братовчед си, преди да разберат че са братовчеди и да станат приятели

Целта ми е да се научи на търпение, дисциплина и самоконтрол. Да се научи, че нещата много по-лесно и много по-добре се оправят с думи. С правилните думи.
Да се научи да избягва физическите конфликти. И същевременно да може да се защитава, когато е крайно неизбежно.
Миналата година един негов съученик го беше спънал умишлено в гръб, на футболното игрище по време на мач (потвърдено от даскала по физическо).
Целия яката ожулен, щот в нашето мило, родно училище, футболното игрище е асвалт.
Питам го и ти кво направи - той вика, ми нищо, нали го знаеш къв клечо е тоя, мен ме е жал да го ударя.
Добродушен е много, ама емоциите му ескалират бързо щот не знае още как да ги контролира. А и много сила има.
За тва си мисля за боен спорт, който хем да му харесва, хем да го научи на самоконтрол.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Проучи как са нещата с тренировките и спарингите. Преди 10-15 години в някои клубове се млатеха всеки тренировъчен ден. По спарингите лашкане на макс, счупени кости и мозъчни сътресения. В други клубове спаринга е веднъж седмично, набляга се на техника и издръжливост. Аз веднага бих сменил спорта, ако мястото и начина на тренировки не са наред.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
carmanf1 написа:ivanski_2 написа:Тренирал съм една камара бойни спортове, та ще си позволя да ти дам съвет.
Запиши го на карате вместо на бокс, а ако целиш да се научи да се бие - муай тай.
Повярвай ми не искаш да поема толкова удари в главата на тази възраст, а поне в другите спортове се разпределят по цялото тяло сравнение с бокса.TNT написа:Те ще му свият перките на тренировките, ама да не избие в друга посока и следващия път да скочи на двама батковциПомисли за нещо тип борба/бразилско жиу-жицу също. Макар че то малките не съм сигурен дали ги пускат на спаринги
Благодаря за съветите и съм съгласен.Сега ще преосмисля и ще го пробвам карате примерно.
Бях го записал на джудо, един негов приятел ходи и мислех, че ще му е мотивация да са двамата.
Ходи 5-6 пъти и категорично отказа, било скучно и не му харесвало. На него му дай динамика и яки тупаници да раздава.
Ама яде много бой от братовчед си, преди да разберат че са братовчеди и да станат приятели![]()
Целта ми е да се научи на търпение, дисциплина и самоконтрол. Да се научи, че нещата много по-лесно и много по-добре се оправят с думи. С правилните думи.
Да се научи да избягва физическите конфликти. И същевременно да може да се защитава, когато е крайно неизбежно.
Миналата година един негов съученик го беше спънал умишлено в гръб, на футболното игрище по време на мач (потвърдено от даскала по физическо).
Целия яката ожулен, щот в нашето мило, родно училище, футболното игрище е асвалт.
Питам го и ти кво направи - той вика, ми нищо, нали го знаеш къв клечо е тоя, мен ме е жал да го ударя.
Добродушен е много, ама емоциите му ескалират бързо щот не знае още как да ги контролира. А и много сила има.
За тва си мисля за боен спорт, който хем да му харесва, хем да го научи на самоконтрол.
Аз също бих препоръчал да 'следиш' внимателно какво става с него в следствие на тренировките! Какво имам предвид - на братовчед ми двете момчета постоянно се биеха помежду си и с други деца. Реши да ги запише на киокушин, за да си изразходват енергията там.. Те пък взеха да стават шампиони по това време (може да потърсите за Лотареви при юношите)

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- TNT
- младши ентусиаст
-
Да, по залите има доста хора от "футболните фенове", които тренират за боя след мача просто. Идеята е добра, но е нож с две остриета и трябва да се внимава накъде ще избие.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Е.Димитров написа:Колеги, дайте акъл как да стане и има ли готови решения или някой може ли да ми го направи.
Ситуацията е следната.
Въпроса е следният:
Просто трябва да се направи едно малко табло с малко 'автоматизация' в него, което да управлява захранването на помпата! Не е никак сложно и всеки би се справил около теб (който разбира, естествено)... Иска два контактора, които да я захранват и на които захранването идва от двете места (твоето и на комшиите). Разменят се по един НЗ-контакт, за да може всеки контактор, който сработи да прекъсне другия и готово. Недостатък - когато работи единия контактор, другия не може да сработи. Може да се направи и с 'приоритет' на единия ако трябва, но това ще си го решите на място...
Ex: 96' BMW318ti

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ето с такова реле ще стане най лесно , 1 нормално отворен контакт и 1 нормално затворен . 10А мисля че е достатъчно за такава помпа , обикновено са малки ватове .
https://vikiwat.com/elektromagnitno-rel ... c-ly1.html
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
TNT написа:Проучи как са нещата с тренировките и спарингите. Преди 10-15 години в някои клубове се млатеха всеки тренировъчен ден. По спарингите лашкане на макс, счупени кости и мозъчни сътресения. В други клубове спаринга е веднъж седмично, набляга се на техника и издръжливост. Аз веднага бих сменил спорта, ако мястото и начина на тренировки не са наред.
ildivvy написа:
Аз също бих препоръчал да 'следиш' внимателно какво става с него в следствие на тренировките! ... Въпроса е да не го 'избие' в другата посока... Ще се справите заедно!
Мерси пичове и това не го знаех

Сега ми идва на ум (бях забравил, че един съсед ми беше разказвал), да го запиша на индивидуални, кондиционни тренировки.
Един пич, който е настоящ боксьор води такива тренировки в една зала.
Първо било около 40мин лицеви, лостове, дърпане на въжета, кофички, клекове, катерене по въжета, и т.н.
Хем да си изразходва енергията, хем да заяква и да се учи на дисциплина.
После било около 20-тина мин бокс. Ама той ги учел как да се пазят и как да удрят. Спаринга бил върху него

Не знам, ще го мисля. Но и с него трябва да обсъдя, да разбера той какво иска. Щот хубост на сила не става.
Трябва да усетя кое е неговото.
До сега съм пробвал, футбол, плуване, джудо, не са за него

- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Много бойни спортове може да му се видят скучни, в крайна сметка за да научиш добре дадена техника, трябва да я правиш много пъти, за малки деца това е чисто и просто скука да го правят.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Jordana написа:Ето с такова реле ще стане най лесно , 1 нормално отворен контакт и 1 нормално затворен . 10А мисля че е достатъчно за такава помпа , обикновено са малки ватове .
ildivvy написа:Е.Димитров написа:Колеги, дайте акъл как да стане и има ли готови решения или някой може ли да ми го направи.
Ситуацията е следната.
Въпроса е следният:
Просто трябва да се направи едно малко табло с малко 'автоматизация' в него, което да управлява захранването на помпата! Не е никак сложно и всеки би се справил около теб (който разбира, естествено)... Иска два контактора, които да я захранват и на които захранването идва от двете места (твоето и на комшиите). Разменят се по един НЗ-контакт, за да може всеки контактор, който сработи да прекъсне другия и готово. Недостатък - когато работи единия контактор, другия не може да сработи. Може да се направи и с 'приоритет' на единия ако трябва, но това ще си го решите на място...
Благодаря и на двама ви, за съжаление аз не мога да го изработя и колегата @ildivvy няма време да го направи, за мое съжаление.
Някой друг да се включи и има ли въобще готово решение?
Проблема е, че аз нямам собствен водоизточник, а когато дойдоха да търсят вода, според специалиста само на едно място имало и то в центъра на двора ми, което е неприемливо.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Тоя специалист от тия с пръчките ли е? Да не им вярваш на тия "специалисти", познават колкото и врачките.. 

Ако целта е детето да се научи да не е подвластно на моментните емоции виж някой курс за емоционална интелигентност. Това наред със спорта естествено щото нито само с дух става нито само с тяло. Трябва здрав дух в здраво тяло
. Въобще не знам има ли такива курсове, но ако с майка му успеете да направите децата емоционално интелигентни ще ги "сложите" сигурно над 90% от населението в родината. Доста добър старт ще имат за живота, който трябва да си изградят сами.

Е.Димитров написа:Колеги, дайте акъл как да стане и има ли готови решения или някой може ли да ми го направи.
Ситуацията е следната.
Въпроса е следният:
Много сложно. Остави само тяхното захранване и им давай некви пари всеки месец за ток.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
alx написа:Е.Димитров написа:Колеги, дайте акъл как да стане и има ли готови решения или някой може ли да ми го направи.
Ситуацията е следната.
Въпроса е следният:
Много сложно. Остави само тяхното захранване и им давай некви пари всеки месец за ток.
Няма проблем да им плащам тока, проблема е как да контролирам кога да си пускам водата.
За това пускам отделен кабел, който включвам в контролер и така пускам помпата.
Има един вариант с пресостат, който гледа, кога е отворен крана и спира и пуска помпата.
Когато те отворят кран , помпата тръгва при тях докато го затворят. Аз монтирам кран на моята тръба и като отворя моят кран, помпата тръгва.