СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Re: СПАМ ТЕМА
Аз директно бих си тръгнал, като видя снимки от поляната.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Нали осъзнавате, че говорим за кола дето гони 20 години, къде искате да се прави, по официални сервизи ли?
То и без това всеки такъв ремонт е 20% от пазарната ѝ цена, в официален сервиз ще е 40%..без да я вдигне и със стотинка 

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Е аз затова ги качих тея снимки, очаквах да се закачи някой "оригинален" 
И сервиз с подемник имам под ръка по принцип, просто в тоя ден ми беше кеф да си ги сменя на село на поляната, после едни мръвки на барбекюто и стана баси хубавия уикенд.
Няма никво значение дали съм ги сменил на поляната или в сервиза тея амортисьори, има значение че съм ги сменил аз и съм го направил с внимание и мерак по моята кола, без да бързам и без да претупвам нищо.
Щото знам за доста сервизи, където работят неграмотни мърлячи, знам и измамници, които щяха да ме таксуват за sachs амортисьори, а да ми сложат jhingpeng, знам за глупаци които стягат на око и не ползват динамометричен ключ... И прочее.
Преди 2-3 страници ви писах за официалния сервиз на дачия, където са загубили една пластмасова шайба и на нейно място са сложили пробита капачка от безалкохолно
Успех в тея сервизи, аз ще си бачкам сам

И сервиз с подемник имам под ръка по принцип, просто в тоя ден ми беше кеф да си ги сменя на село на поляната, после едни мръвки на барбекюто и стана баси хубавия уикенд.
Няма никво значение дали съм ги сменил на поляната или в сервиза тея амортисьори, има значение че съм ги сменил аз и съм го направил с внимание и мерак по моята кола, без да бързам и без да претупвам нищо.
Щото знам за доста сервизи, където работят неграмотни мърлячи, знам и измамници, които щяха да ме таксуват за sachs амортисьори, а да ми сложат jhingpeng, знам за глупаци които стягат на око и не ползват динамометричен ключ... И прочее.

Преди 2-3 страници ви писах за официалния сервиз на дачия, където са загубили една пластмасова шайба и на нейно място са сложили пробита капачка от безалкохолно

Успех в тея сервизи, аз ще си бачкам сам

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
TheDriver написа:Ако някой твърди, че нещо е сменяно и това не излиза в системата, значи нищо не е сменяно."
WTF.. преди години, поне три пъти оставих г/д по 2000лв+ в сервиза на колегата @Atsalov, и имам някакви работни карти, даже за последното посещение нямам и такава... това означава ли, че ''НИЩО НЕ Е СМЕНЯНО''?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
В крайна сметка кое сваля повече от цената? Да не е сменяно нищо или да е сменяно, но без документи от официални сервизи и т.н. (защото повдига и въпроса защо е правено, сякаш на нещата не им идва времето) ?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
dhtj написа:Няма никво значение дали съм ги сменил на поляната или в сервиза тея амортисьори, има значение че съм ги сменил аз и съм го направил с внимание и мерак по моята кола, без да бързам и без да претупвам нищо.
Колега, ти си знаеш че си го направил с мерак и си го изпипал, ама този дето ще ти купува колата не го знае защото няма начин да разбере дали си добър механик или не. Прости неща дето не можеш да преебеш като са скоро сменени качват стойността- гуми, спирачки, и тн. Но ако ми кажеш, че искаш повече пари защото на тая поляна или в някакъв мастит гараж си сменял вериги или дори маслото на трансмисията- по- скоро ще гледам дс ти смъкна цената още.
Така го мисли. Ти може да си най- добрия и да имаш златни ръце ама нямаш ли ценз - как ще го демонстрираш за 15те минути на огледа с потенциален купувач?
Да не говориме, че хората които наистина разбират не купуват коли със оправени сериозни проблеми защото предпочитат да си ги оправят сами щото нямат вяра на други. Аз примерно избягвам да купувам кола която има боядисвани калници и капаци. Дори има случаи да дам повече пари за лоша оригинална боя вместо за добре боядисана кола- защото ако няма снимки и история просто не знаеш колко е била ударена и кой си е оставил пръстите като я е правил.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Реших да монтирам теглич на колата. Разгледах различни оферти. Общо взето между $600 в U-Haul и $1800 ОЕМ при дилъра. Избрах евтиното. Отивам при "майстора" с две кафета и два мъфена (мислех, че са двама).
https://www.google.ca/maps/@45.4215091, ... ?entry=ttu
Идва един юнак, който нямам идея как кляка, за да работи. Коремът ми поределено покрива оная му работа и без панталони не му е лесно да ходи по нужда. Изненада се на кафето, но както и да е. Оставих колата и той вика, до два часа е готова. Звъни ми телефона и тоя започва нещо да мрънка. Отивам там. Не можел да мотира теглича, защото "не можел да завие два винта, които го държат.". Бил ми направил "бест възможното, но не ставало". Препоръча ми да ида при някой механик, за да пренавие резбите. Има си фабрични места и резби, но с времето се е набил боклук, а и колата е пръскана против ръжда. Даде ми един винт и вика 10х1.25. Аз не го проверих и с целия си акъл поръчах метчик 10х1.25. Оказа се 12х1.25. Поръчах си го и него от Амазон и дойде на другия ден. Пренавих си резбите, монтирах си теглича и сега ми остава само да ми вържат елинсталацията. Та това, че съм си го сложил сам, сваля ли цената на колата? Тегличът идва с пет винта. Ония слагат четири, аз навих и петте.
Искам да кажа, че понякога липсата на фактури не е никакъв проблем. Щом колата върви и няма ядове, няма защо да се ядосвате. Особенно след десетата година нататък. ОЕМ частите се правят от фирмата "Х". Често надписът върху кутията струва до 50% от цената на дадена част. Преди много години един колега тук с Е34 525ТД беше закъсал с ГНП-то. Намерих му чисто нова ГНП с надпис на кутията BOSCH и той не вярваше на цената. Единственото условие беше, да му я монтират в определен сервиз, заради гаранцията. После много бира изпихме и помпата си работи още доста години. Има и ментета, но понякога трябва да знаеш, къде да потърсиш.
https://www.google.ca/maps/@45.4215091, ... ?entry=ttu
Идва един юнак, който нямам идея как кляка, за да работи. Коремът ми поределено покрива оная му работа и без панталони не му е лесно да ходи по нужда. Изненада се на кафето, но както и да е. Оставих колата и той вика, до два часа е готова. Звъни ми телефона и тоя започва нещо да мрънка. Отивам там. Не можел да мотира теглича, защото "не можел да завие два винта, които го държат.". Бил ми направил "бест възможното, но не ставало". Препоръча ми да ида при някой механик, за да пренавие резбите. Има си фабрични места и резби, но с времето се е набил боклук, а и колата е пръскана против ръжда. Даде ми един винт и вика 10х1.25. Аз не го проверих и с целия си акъл поръчах метчик 10х1.25. Оказа се 12х1.25. Поръчах си го и него от Амазон и дойде на другия ден. Пренавих си резбите, монтирах си теглича и сега ми остава само да ми вържат елинсталацията. Та това, че съм си го сложил сам, сваля ли цената на колата? Тегличът идва с пет винта. Ония слагат четири, аз навих и петте.
Искам да кажа, че понякога липсата на фактури не е никакъв проблем. Щом колата върви и няма ядове, няма защо да се ядосвате. Особенно след десетата година нататък. ОЕМ частите се правят от фирмата "Х". Често надписът върху кутията струва до 50% от цената на дадена част. Преди много години един колега тук с Е34 525ТД беше закъсал с ГНП-то. Намерих му чисто нова ГНП с надпис на кутията BOSCH и той не вярваше на цената. Единственото условие беше, да му я монтират в определен сервиз, заради гаранцията. После много бира изпихме и помпата си работи още доста години. Има и ментета, но понякога трябва да знаеш, къде да потърсиш.
Exclusive89 написа:WTF.. преди години, поне три пъти оставих г/д по 2000лв+ в сервиза на колегата @Atsalov, и имам някакви работни карти, даже за последното посещение нямам и такава... това означава ли, че ''НИЩО НЕ Е СМЕНЯНО''?
Atsalov и Мирафиори имат достъп до официалната система, поддържат досиета на колите и имат някаква репутация. Тях ги приравнявам с официалните сервизи.
Пауър, тегличът е по-скоро изключение, заедно с греди на покрива, багажник и т.н. Лесно проверимо е дали е оригинален, културно монтиран ретрофит или хвърлен както му падне на някой. Ако е ОЕМ или е монтиран теглич от ОЕМ доставчик, както трябва с модули и всичко друго, за мен това повишава цената(изключвам различните пружини и други компоненти по окачването, защото и без тях нещото е що годе функционално).Някой който не му трябва теглич може би няма да се интересува и дори може да го дразни.
Ако обаче е рязана инсталацията и е нахвърлен както му дойде на някой, мога да се откажа от колата нацяло

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Значи след всичко това разбирам че когато реша да продавам 46-цата повече от 2к няма как да и търся
Sent from my iPhone using Tapatalk

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Вечно твоя
,освен ако не я подариш на някой

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Аз с моята това ще сторя точно - или ще я подаря на някой близък, или ще си е вечно моя. Стара кола или ѝ взимаш душата от каране само с минимума ремонти и евтини части и като се предаде я бракуваш, или я гледаш както трябва и накрая остава вечно твоя 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Точно ,когато си вложил душа и сърце в една кола или я подаряваш на близък човек или караш до откат и на моргата .Продажбата е свързана с нерви и трудно се обяснява как си я гледал и поддържал.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
И все пак накрая си личи когато една кола е пазена и гледана както трябва, без значение в официален сервиз или при гаражен майстор 

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
ivanski_2 написа:Значи след всичко това разбирам че когато реша да продавам 46-цата повече от 2к няма как да и търся![]()
Трябва да си луд да решиш да я продаваш. Освен ако не решиш да я продадеш на мен

Същата е ситуацията с на баща ми е36-цата. (забранил съм му да я продава и я пази за големия ми син, като 1-ва кола

Скоро даде повече, от колкото струва колата, за боядисване на няколко детайла

Ако някой му трябва бояджия да казва. Стар член на форума е, ама не влиза много отдавна.
Взима 200 на детайл за стари коли и се чака. Ама е топ.
Казвам го, като бивш автобояджия, бачках 5-6 години, докато бях студент и знам какво да гледам при боядисване

Като закарахме e36цата, в сервиза му имаше Ф90-ки, 911ки ...
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
О да определено не мисля да я продавам скоро, та аз всеки месц наливам средно по 1к в нея
И още не съм се захванал с итнериора и екстериора това е само $ за техническата част.
Иначе за бояджията давай го насам август месец мисля да си боядисам тавана и единия калник че имам по 2 дребни драскотини и ме дразнят .

Иначе за бояджията давай го насам август месец мисля да си боядисам тавана и единия калник че имам по 2 дребни драскотини и ме дразнят .
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours...