СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от c04 » 12 Май 2023, 16:42

drifty написа:Не се сещам за нещо ново, стрес си имам доволно количество от край време, но от доста време си спя добре, въпреки това. Мога да измеря кръвното, но по принцип нямам проблеми с него, какво очакваш да покаже?
Случвало ми се е, имаше период в продължение на седмица се будех около 6 без 10 всяка сутрин, после отмина. Беше ми супер странно как точно в толкова с точност до минути...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 12 Май 2023, 16:50

Don_Diego написа:Бюджетен вариант, който трябва да нанасяш през някакво време (аз го правя през 2-3 месеца защото обичам да е наситен цвета на пластмасите) Koch Chemie Pss Plast Star

Най-доброто дето съм ползвал обаче е Nanolex Trim Rejuvenator

Минах преди малко да взема А5та от сервиза, беше за масла филтри и накладки…сипали каквото си пише в книжката 0w20 :kuku: . Хвана ме яд, че не отидох аз да я оставя та поне 0w30 да бях поискал

А за лайстни прецакани от безконтактно кво да ги правя :roll: С няква химия или да фолирам :roll:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 12 Май 2023, 16:57

Нищо не ги оправя черните лайстни :( , само фолио.

За да ги предпазите от съсипване докато са нови: керамика и подбирайте къде си миете колите. Масово се ползва най-евтината и агресивна химия, която съсипва не само лайстни :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 12 Май 2023, 17:03

Don_Diego написа:
подбирайте къде си миете колите. Масово се ползва най-евтината и агресивна химия, която съсипва не само лайстни :banghead:

Да, като например предни капаци :D
Screenshot_2023-05-12-17-01-31-814_com.miui.gallery.jpg

alx написа:
drifty написа:Не се сещам за нещо ново, стрес си имам доволно количество от край време, но от доста време си спя добре, въпреки това. Мога да измеря кръвното, но по принцип нямам проблеми с него, какво очакваш да покаже?

И аз бях с желязно кръвно и без оплаквания докато един ден не го измерих като ме болеше главата и беше 100/200… От тогава се научих да го усещам когато го вдигам и си го свалям сам с медитация основно щото генерално съм здрав, но ми опъват нервите. Та мисълта ми е че може да правиш кръвно и да не знаеш щото ако не знаеш кво да гледаш и не се познаваш- може да не го усетиш че си го вдигнал. Особено ако си мислиш че кръвно не вдигаш.

След 35-40 мъжете трябва да си мерят кръвното периодично. Ако след 5 минути покой си над 120-130 / 75-80 - имаш проблем на който трябва да обърнеш внимание.

Аз съм по-скоро в другата посока, обикновено ми е по-ниско кръвното от "стандартното". Сега изнамерих един уред в нас - 115 / 60 в покой. Сега като се замисля, трябва да ходя на лекар скоро, може и от това да е буденето, знам ли :dunno:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Май 2023, 19:10

Ниско кръвно не е лошо до колкото нямаш проблеми с баланса. Така го мисли.

Начи както казах нещо си се стресирал или го мислиш без стрес, но постоянно. Виж го там кво е и го решавай, измисляй.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 12 Май 2023, 20:06

alx е много прав. Имаш високи нива на стрес. Работи върху това и елиминирай стреса.

Аз до преди месец някъде бях същия - будех се в 4 и няма заспиване после.

Ама няколко месеца ми се насъбраха много тежък проект в работата и паралелно развод.

Проекта го оправих, олекнаха много нещата в работата. Развода приключи

И сега от месец насам, спя спокойно и непробудно от 11-11:30 до към 7:30-8:00

Нов човек се чувствам с тоя спокоен сън.

ПС. Докато не ми е дошло нещо друго на главата :lol: че човек никога не знае, какво, кога и от къде ще му дойде.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 12 Май 2023, 20:10

carmanf1 написа:alx е много прав. Имаш високи нива на стрес. Работи върху това и елиминирай стреса.

Аз до преди месец някъде бях същия - будех се в 4 и няма заспиване после.

Ама няколко месеца ми се насъбраха много тежък проект в работата и паралелно развод.

Проекта го оправих, олекнаха много нещата в работата. Развода приключи

И сега от месец насам, спя спокойно и непробудно от 11-11:30 до към 7:30-8:00

Нов човек се чувствам с тоя спокоен сън.

ПС. Докато не ми е дошло нещо друго на главата :lol: че човек никога не знае, какво, кога и от къде ще му дойде.

Тъй тъй, и без да ровиш в сайтове за пълнолетни :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 12 Май 2023, 20:18

carmanf1 написа:alx е много прав. Имаш високи нива на стрес. Работи върху това и елиминирай стреса.

За съжаление на пръв поглед дребни неща ми се отразяват доста зле стресово, та да, имам високи нива на стрес и процесът при мен е дълъг да се справям със стреса. Но да, работя върху това, преди доста години бях стигнал до един дълъг период на 3-4 часа сън дневно, но само в дните, в които почивам, а карах нощни смени 2 на 2 работни/почивни, сега гоня 7 часа сън и по принцип не се будя, та предполагам до няколко дни и това ще мине. :bchug:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 12 Май 2023, 20:20

Стрес е и да ти си пикае нощем. Както и ако си ял много близо до лягане. Както и ако си правил физическа активност вечерта. Както и ако пиеш кафе/кофеин следобяд. Та спираш да пиеш вода следобяд, кафе по обяд, ядеш до 3 часа преди лягане и тренировки или сутрин или ранен следобяд. Ако пиеш алкохол, няма да спиш добре, каквото и да правиш обаче, та и това трябва да се мисли.

Ако само се пробуждаш и заспиваш след това, не виждам проблем, особено ако си лягаш по горе долу едно и също време. Спането е на час и половина блокове.

При добра спяща хигиена, очакваш всяка вечер да ти се гасят лампите по едно и също време и да се събуждаш сам в един и същи прозорец от около 5 минути, да не кажа 2. С времето се мести по-рано при мен и коригирам на няколко седмици с нарочно малко по-късно лягане.

Спането не е лесна работа, но целия ти живот тръгва и се нарежда от там.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 12 Май 2023, 21:09

BMW_POWER написа:

Кви са тия сайтове, за пръв път чувам :ok:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 12 Май 2023, 21:38

carmanf1 написа:
BMW_POWER написа:

Кви са тия сайтове, за пръв път чувам :ok:

Като се прибера и ще ти ги пусна ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 12 Май 2023, 22:19

За части като стана дума - вчера си поръчах задна чистачка за Е91-та , че съм изгубил някъде старата :mhihi: Дойде ми Бош за 36 лв. / платих я 23 /, че нямало други в наличност. ОК ,всичко е точно - ама не мога да разбера защо същата чистачка в Германия е 7,50 евро без отстъпка . Значи че сме по богати ясно , или пък сме балъци :dunno:
И не е само чистачката ...Баси и стандарта в таз държава :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 12 Май 2023, 22:49

Spunky написа:
Спането не е лесна работа, но целия ти живот тръгва и се нарежда от там.

Така е, много е важно. Ставам за 5 минути, пикая, мятам си суха тениска и се мятам и заспивам веднага. Но по принцип не ми се налага да ставам както споменах, обикновено си ставам директно на сутринта.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 12 Май 2023, 23:01

c04 написа:Случвало ми се е, имаше период в продължение на седмица се будех около 6 без 10 всяка сутрин, после отмина. Беше ми супер странно как точно в толкова с точност до минути...

https://www.youtube.com/watch?v=k7nZQoPCh7Y

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 12 Май 2023, 23:11

STEVAL написа:
c04 написа:Случвало ми се е, имаше период в продължение на седмица се будех около 6 без 10 всяка сутрин, после отмина. Беше ми супер странно как точно в толкова с точност до минути...

https://www.youtube.com/watch?v=k7nZQoPCh7Y

Мислех и аз така да отговоря одеве, но съм по-културен от теб и само си го изтромпетирах на уста :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата