СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от drifty » 11 Май 2023, 21:00

Аз сега съм взел бенве дискове и Ате керамик накладки, да видим каква комбинация ще са.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 11 Май 2023, 21:07

Всичко тря се чете ,ама като отидеш при някой мастер щото не всеки има време и умения той едва ли ще ти обясни какво да правиш :ok: .Свиренето винаги го има но не винаги е на честота ,която ние хората чуваме ,цвиленето си е точно от контакта на феродото с диска ,то е ясно че производителя на диска ше напише "ползвайте само наши накладки " не очакваме да препоръчат други .Така както Мобил 1 пишат "Всички наши моторни масла са съвместими помежду си " всеки хвали и препоръчва собствената си продукция ,а не на конкурента си :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 11 Май 2023, 21:09

Ивайло Димов написа:Е как да е скъп бе колеги като е най-евтиния боклук с 2 години живот - стандарт G11 ,не знам защо го ползват все още БМВ :yes: .Ник ....Zimmermann ги дадох само за пример ,аз съм фен на TRW дискове и ATE накладки ,инак мой познати бакшиши слагат масово накладки Meteli и няма оплаквания .

Преди години станах свидетел в един магазин за авточасти как един майстор донесе едни накладки ИТН (или нещо подобно) на една седмица ползване, та от тях бяха останали само пластините, феродо нямаше :mhihi: и си направих съответния извод и от тогава залагам само на доказани производители. Ама били много шукаритетни тези гуми Армани :lol:, найн, данке , карайте си ги вие :mhihi:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 11 Май 2023, 21:13

ITN само веднъж съм ползвал -филтър купе .......изкара 6 месеца ,за останалото по колата ми се доверявам на доказани и утвърдени европейски производители .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nickstorm » 11 Май 2023, 21:17

Единствения плюс на керамичните накладки на Ате е, че не пускат черен прах да цапат джантите. И си го пише на сайта на Ате, няма нищо общо с температурата. Аз затова си взех Феродо ДС за малкия тдс :lol: , ама не мога да го засиля толкова че да ги прегрея :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nickstorm » 11 Май 2023, 21:20

Ивайло Димов написа:ITN само веднъж съм ползвал -филтър купе .......изкара 6 месеца ,за останалото по колата ми се доверявам на доказани и утвърдени европейски производители .

От филтри най-малко заслужава да се икономисва. Само Манн или Пурфлукс когато съдбата ми обърне гръб :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 11 Май 2023, 21:23

На F90тките оригиналните накладки на стоманените дискове свирят яко. Някои ги било срам и сменят с алтернативни и малко по-лошо спиращи, което ми е много забавно и ги подигравам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Май 2023, 21:24

Може да пробват с жълти EBC, ще спрат да свирят, но ще почнат да цапат :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 11 Май 2023, 21:24

Знам ,то тогава беше форсмажор-щех да тръгвам за море и не ми se чакаше да носят от склада .......в магазина имаха ITN принципно ползвам Mann ,Mahle ,Knecht.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Май 2023, 21:30

По принцип смешно си е да свирят , чува се все дено някаква скрибуцаща конска каруца спира :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 11 Май 2023, 21:40

Моите не свирят, ама скръцат жестоко, дори на място като натискам и отпускам спирачката и скърца като врата на стар шкаф..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 11 Май 2023, 21:48

Свалял ли си супортите да ги почистиш от ръжда и да ги смажеш със специална грес ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 11 Май 2023, 21:53

Закъсали сте го вие тука и със спирачки.
А аз днес попаднах на една обява за додж челинджър 6.1 срт 2010 на заветни 250К км за заветни 24-5 иляди лева.
И си мисля има ли смисъл от такава кола която да замени другата кола която карам.
Знам,че там поддръжката не е като на 5.7 вървежа също.
Отделно от това съм отвикнал да карам двуврати коли...не че нямам тойота ярис в гаража. :mhihi:
И все си мисля,че за неделно семейно е по-добре пак дожжж ама чарджър 3.6 след 2015 и за мааалко повече пари.
Нямам идея дали ползват същият мотор и в JEEP Wrangler щото имам един такъв 2019 пред носа ми служебно на 20К скоро внесен.
Много приятно върви това нещо щото е къса база спорт и е леко,а и с бая скоростен ZF като кутия.
Та дайте някоя насока да видим.
Долюбвам и форд 5.0L ама тия пусти 2 врати не е ок за семейна кола,а и возя инвалиди и пенсионери със це-класата и в момента,че ми се налага и знам,че няма да им е комфортно.
Та спрете се с тия спирачки и дайте мнения тия дето са карали...ааааахххххмммм....Алекс да речем нищо,че са москвичи при вас баш тия де... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 11 Май 2023, 22:09

Ивайло Димов написа:Свалял ли си супортите да ги почистиш от ръжда и да ги смажеш със специална грес ?

Аз лично не, но бях помолил едно момче, дето ми правеше колата преди време да огледа, уж всичко било наред. Но сега накладките са почти свършили, дисковете не знам на колко км са, с тях купих колата, но като цяло не хабя спирачки и ако сложа само накладки, вероятно дисковете ще си отидат преди накладките, че аз с едни предни накладки мога да изкарам сигурно 70-80 хиляди км, пък дисковете едва ли имат толкова живот, та вероятно ще сваля всичко, ще ребилднс и апаратите и се надявам това да оправи проблема.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Май 2023, 22:11

Та дайте някоя насока да видим
.
Вземи си кадилак ескалейд , малко по скъпички са от додж но размера има значение :mhihi:
https://www.google.com/search?q=Cadilla ... WCHbO4pRUA
Последна промяна Jordana на 11 Май 2023, 22:13, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата