СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Re: СПАМ ТЕМА
dhtj написа:ivanski_2 написа:...запитах колко ли хора ползват алтернативни части за всичко и пишат " перфкетно поддържана"
Има си перфектни алтернативни части.
Има и оригинални части с изтрит ОЕМ номер на "алтернативна цена".
Има дори и алтернативи, много по-добри от ОЕМ-а. Примерно релето на подгрева за М57 - хитачи е подобрено и е вечно, спрямо ОЕМ боклука, на който му се топят жиците вътре.
Железните "менте" биалетки също са по-здрави от оригиналните алуминиеви.
Амиии пръдна ми релето и сложих хитачи защото само това имаше налично, ще видим колко е вечно.
А оригиналния "боклук" който имаше преди това изкара само 240 000 км б*х тоя боклук

Не знам за мен има някои неща които за да си спокоен слагаш ОЕМ и толкова. Колко теми има за дискове на 35-цата криви не ОЕМ, колко теми има за д.шайба .........
Няма произведени ( никъде тук и в Германия) тампони за мотора М57- чакам да произведат да купя, през това време сложих ленфйордер, ами не съм очарован, освен от цената де тя си беше височка

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
carmanf1 написа:...
Интересно. И аз го виждам някъде след година да стане така, че да не може да са алчни вече. Не, че нещо кой знае какво, просто ще се нормализират сроковете и цените.
Ако има нещо, ще е вълна от коли върнати от лизинги, щото доста коли се накупиха, които не отговарят на финансите на тези дето ги взеха.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
ivanski_2 написа:Няма произведени ( никъде тук и в Германия) тампони за мотора М57- чакам да произведат да купя, през това време сложих ленфйордер, ами не съм очарован, освен от цената де тя си беше височка
Ами не знам, но на 39-ката съм с такива от 6 години на +300 коня от сток, съответно двигателя се мята като побъркан и за момента не са мръднали.

- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Аз цяла зима карах с отворен термостат, щото сложих уж читав, но още от слагането си беше отворил. Сега сложих бенве оем и стрелката не мърда от 12 часа.
Надявам се и със спирачните дискове да имам късмет, взел съм пак от бенве, надявам се да не се изкривят скоро.
Надявам се и със спирачните дискове да имам късмет, взел съм пак от бенве, надявам се да не се изкривят скоро.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Лемфьордерът си е супер, ако има дертове трябва да се търси къде и как е произведен.
Ама аз харесвам алтернативните части, скъперник съм, АТЕ за спирачки...да не продължавам.

Ама аз харесвам алтернативните части, скъперник съм, АТЕ за спирачки...да не продължавам.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
OEM частите са произведени от по-големите и читави компании за афтърмаркет части. Трябва малко ровене да видиш кой е производител на конкретната част, но взимаш ОЕМ част на доста разумна цена.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Лемфьордер частите нали имат код, който завършва на 01, 02 и т.н..., та тези които завършват на 01 са правени в Германия. Много ми е любопитно за тези драми със спирачните дискове, аз съм с АТЕ пауър на над 70к вече и нито са криви нито свирят накладките (първо АТЕ, а сега са Феродо червени). Хем аз съм си ги монтирал, че и за първи път ми беше си спомням и си играх 4 часа за двата диска. Поне лесно се контролират дали са износени-трябва да им се изтърка "звездата", та един поглед е достатъчен...
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
nickstorm написа:Лемфьордер частите нали имат код, който завършва на 01, 02 и т.н..., та тези които завършват на 01 са правени в Германия. Много ми е любопитно за тези драми със спирачните дискове, аз съм с АТЕ пауър на над 70к вече и нито са криви нито свирят накладките (първо АТЕ, а сега са Феродо червени). Хем аз съм си ги монтирал, че и за първи път ми беше си спомням и си играх 4 часа за двата диска. Поне лесно се контролират дали са износени-трябва да им се изтърка "звездата", та един поглед е достатъчен...
Това че свирят едни спирачки не е критерии за нищо….

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Има части за които си струва да се търси ОЕ ,има и такива които са безбожно скъпи и напълно е без мислено .За моята кола ОЕ преден спирачен диск е 220 лева бройката ,извинете ама перфориран Zimmermann e 170 лева ,Rotinger 150 лева .Специално за Лемфьордер съм взимал китайски тампони за носачи за стаб.шангата ами за 2 години не са мръднали ,а и големите компании залагат на аутсорсинг когато произвеждат авточасти за стари модели автомобили .Има една испанска компания ICER които произвеждат спирачни дискове и накладки ,имат си собствена марка но и от техния завод излизат и Ate,TRW ,Brembo . ....всеки от доставчиците за конвейра иска производствените му мощности да са заети с компоненти за нови коли .А най мие смешно кът каже некой "Аз си купих ОЕМ антифриз " ....a сички ползват присдките на Arteco или BASF 

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
Ивайло Димов написа: най мие смешно кът каже некой "Аз си купих ОЕМ антифриз " ....a сички ползват присдките на Arteco или BASF
Антифриза на БМВ никога не е бил скъп, 8.5-9 евро за 1,5 литра концентрат. Цимерман не ти ги препоръчвам, но всеки да си преценява, някои и със полски дискове им е ОК, други само оригинални и те така...
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Да, аз сега сложих ОЕМ антифриз като сменях антифриза на 39каъа, ми той излиза с 4-5лв по-евтино от Хепу например за 1.5л концентрат.

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Свиренето на спирачките е от накладките ,на повечето има маркировка ...едни букви от сорта GF /GG.. и т.н .Първата буква е твърдост на феродото при околна температура ,втората при работна .Самите дискове като се загреят порите на чугуна се разширяват и част от феродото се залепва там и това е непрекъснат процес докато не се подменят дисковете.Повечето от сериозните производители слагат и препоръки как се разработват нови дискове и накладки ,лошо подбрани и разработени накладки може да свирят ,да се кривят ...но тва не значи че няма да спират .
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Е как да е скъп бе колеги като е най-евтиния боклук с 2 години живот - стандарт G11 ,не знам защо го ползват все още БМВ
.Ник ....Zimmermann ги дадох само за пример ,аз съм фен на TRW дискове и ATE накладки ,инак мой познати бакшиши слагат масово накладки Meteli и няма оплаквания .

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
Аз пък знам, че свиренето на накладките се дължи на вибрациите им, до молекулярно ниво не съм стигнал още
Както и че на нови дискове се монтират нови накладки, както и че е по-добре да си с комплект от един производител (примерно Ате дискове+Ате накладки или Текстар+Текстар и т.н), както и че е хубаво да попрегледаш инструкцията в кутията с накладките или дисковете, щото там пише интересни неща като например, че Ате Пауър дисковете не трябва да се съчетават с Ате керамични накладки.... унд зоо вайта...