Велосипеди
Модератор: Общи модератори
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Re: Покупка на велосипед...
bum_bum написа:Има и друго схващане- че 1 час дневно във фитнеса на компенсира 8 часа седене в офиса.
И на това има решение, което от другият месец ще прилагам.
Редуване на работа седнал / прав / ходене докато работиш прав.

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
ivanski_2 написа:И на това има решение, което от другият месец ще прилагам.
Аз и легнал бачкам понякога.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
dhtj написа:ivanski_2 написа:И на това има решение, което от другият месец ще прилагам.
Аз и легнал бачкам понякога.
О и аз, но гледам да го избягвам, че често си удрям главата във възглавницата и припадам

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Щайгата отзад
Носталгия към родината
И аз на Гергьов ден направих 24,7 км. лек преход по Велинградските вело пътеки - голям кеф. Обаче на седалка не мога да случа на новия байк - пак ме боли г.за 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Задника винаги ще те боли от първите няколко карания за сезона. Не бързай да я сменяш.
mr_petroff написа:Щайгата отзадНосталгия към родината
И аз на Гергьов ден направих 24,7 км. лек преход по Велинградските вело пътеки - голям кеф. Обаче на седалка не мога да случа на новия байк - пак ме боли г.за
"Щайга", хаха

Жената вчера кара първи 20км за сезона и сега пъшка и ходи странно

Колеги, нищо не разбирам от колела, дайте съвет:
1. защо новите колела масово са с такива широки кормила? Говоря за планински бегачи.
2. тая спирачна течност (или квото е там), трябва ли да се сменя на определен период? Предполагам да.
Четох в документите на колелото, ама нищо не пише.
Иначе, гледам да правя около 15 - 20 км на ден, когато времето го позволява, щото и аз работя понякога легнал
Купих на децата нови колела и на големия колелото много ме кефи и го карам през деня, той докато е на училище
Нищо особено не е, ама е космос спрямо моя таласъм на 7-8 години.
Почнах да качвам тепето до горе по пътя (младежкия хълм).
Преди го качвах с дъртото колело без никъв порблем до горе, без почивка. Изобщо не ме бъркаше.
Ся, ми трябват 3-4 почивки. Краката държат, ама въздух няма. Явно годинките си оказват влияние
Надявам се с тренировки пак да успея без почивка.
1. защо новите колела масово са с такива широки кормила? Говоря за планински бегачи.
2. тая спирачна течност (или квото е там), трябва ли да се сменя на определен период? Предполагам да.
Четох в документите на колелото, ама нищо не пише.
Иначе, гледам да правя около 15 - 20 км на ден, когато времето го позволява, щото и аз работя понякога легнал

Купих на децата нови колела и на големия колелото много ме кефи и го карам през деня, той докато е на училище

Нищо особено не е, ама е космос спрямо моя таласъм на 7-8 години.
Почнах да качвам тепето до горе по пътя (младежкия хълм).
Преди го качвах с дъртото колело без никъв порблем до горе, без почивка. Изобщо не ме бъркаше.
Ся, ми трябват 3-4 почивки. Краката държат, ама въздух няма. Явно годинките си оказват влияние

Надявам се с тренировки пак да успея без почивка.
- sedd
- Потребител
-
- Кара: e39 520i
- Детайли за колата: М52B20TU
- Колкото е по-широко кормилото толкова по-голям контрол имаш над колелото (стига да не ти е прекалено широко).
- Спирачната течност не знам някой да я сменя ако не се наложи нещо, освен ако си някой голям фанатик. Веднъж съм сменял на предната спирачка заради едно падане след като я счупих, иначе си карам без да сменям.
Днес направих 30км около Варна.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
- Спирачната течност не знам някой да я сменя ако не се наложи нещо, освен ако си някой голям фанатик. Веднъж съм сменял на предната спирачка заради едно падане след като я счупих, иначе си карам без да сменям.
Днес направих 30км около Варна.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Благодаря, разбрах
Нищо няма да пипам значи. Да го спуква от каране и тва е, това ми е важното.

Нищо няма да пипам значи. Да го спуква от каране и тва е, това ми е важното.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Широкото кормило правиш завой с по голям ход на кормилото спрямо по тясното , същия ход обаче завива по малко в сравнение с тясното . Това не е за по добър контрол а за да имаш сила да маневрираш по неравен терен . На шосейните се слага късо кормило за да има по добър контрол , малък ход и завива повече щото при по високи скорости контрола трябва да е прецизен . Същото е като при колите , на състезателните слагат малко воланче като на детска количка точно по тая причина .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ако се ползва само на асфалт и леки пътеки, вади ножовката и скъсявай смело 
Карането на колело е тренинг. С малко практика аеробната дейност ще се по-добри значително и ще си го катериш без проблем.
Опитай да си следиш каденса (оборотите на педалите в минута) с броене и по баира да държиш по-равномерно темпо, някъде около 60. Ако не ти стига въздух и въртиш по-бързо- 70-80 няма да стане, докато не влезеш във форма.

Карането на колело е тренинг. С малко практика аеробната дейност ще се по-добри значително и ще си го катериш без проблем.
Опитай да си следиш каденса (оборотите на педалите в минута) с броене и по баира да държиш по-равномерно темпо, някъде около 60. Ако не ти стига въздух и въртиш по-бързо- 70-80 няма да стане, докато не влезеш във форма.
- sedd
- Потребител
-
- Кара: e39 520i
- Детайли за колата: М52B20TU
Тази сила за маневриране при по-широко кормило не я ли класифицираш като по-голям контрол над колелото за каквото е предназначено?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ами не знам , при тия велосипеди има значение и дължината на лапата . Колкото е по дълга толкова повече замята кормилото като завива , ако искаш да е по прецизно трябва и лапата да е къса и кормилото и то късо . Затова си мисля че е по широко за да има по добър захват . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !