Криптовалути
Модератор: Общи модератори
Re: Криптовалути
Според мен е малко
И смятам, че ако има очаквания циклите да спрат преди: проблемите на LN да са решени; да имаме Layer 3; да започнат да влизат хора които искат да го ползват за разплащане, цената ще се срине и запазването на стойност отива в канала.

И смятам, че ако има очаквания циклите да спрат преди: проблемите на LN да са решени; да имаме Layer 3; да започнат да влизат хора които искат да го ползват за разплащане, цената ще се срине и запазването на стойност отива в канала.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
TheDriver написа:...
Преди седмица постнах една доста дълга статия за LN та подозирам никой не си е направил труда да я прочете. Там имаше следното разсъждение, btc няма как да стане medium of exchange без преди това да е станал store of value. За да стане това, трябва много хора да го приемат за такъв. В момента сме на тази фаза. Да, много хора влизат само заради печалбата, това е нормално. Всички в началото сме се поинтересували заради това, въпросът е после дали само това ни е задържало. Рано сме, едва 2-3% от населението в световен мащаб има някакъв биткойн. Тенденцията обаче е ясна и темпа на нарастване е много много голям.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
https://cointelegraph.com/news/46-of-mi ... t-research
Ъхъ 1%... в същност е мейнстрийм та дрънка.
A new survey suggests that 46% of millennials across major population countries, such as the United States, China, Japan, Germany, Indonesia and Nigeria, own cryptocurrencies.
Ъхъ 1%... в същност е мейнстрийм та дрънка.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
1во crypto currencies!=bitcoin, тва не знам как да обясня, сигурно през 5 поста го пиша. Тва че някой си е купил доге или шиба ину в револют нищо не значи. Освен това какъв процент са милениалите в развитите страни от световното население?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Най-голямата демографска група в момента.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
b_u_b_o написа:TheDriver написа:...
Преди седмица постнах една доста дълга статия за LN та подозирам никой не си е направил труда да я прочете. Там имаше следното разсъждение, btc няма как да стане medium of exchange без преди това да е станал store of value. За да стане това, трябва много хора да го приемат за такъв. В момента сме на тази фаза. Да, много хора влизат само заради печалбата, това е нормално. Всички в началото сме се поинтересували заради това, въпросът е после дали само това ни е задържало. Рано сме, едва 2-3% от населението в световен мащаб има някакъв биткойн. Тенденцията обаче е ясна и темпа на нарастване е много много голям.
Не съм чел статията, но по последните ми постове е видно, че не споделям цитираната от теб теза. В което няма нищо лошо, просто всеки от нас има различно виждане за пътя напред.

За мен базовите качества на биткоин не са достатъчни, за да му дам доверието си и да го използвам като store of value(подозирам че това важи за не малка част от притежателите му). Дал съм доверието си, защото смятам, че би решил проблеми и има стойност, която се простира отвъд базовите му качества.
Ще придобие тази 'допълнителна стойнст' обаче само, ако той или Layer 2, Layer 3 започнат да се използват масово по предназначение(каквото и да е то).
Последна промяна TheDriver на 05 Май 2023, 12:25, променена общо 1 път
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Да, бая от някаква група имат нещо си, в масовия случай нещо от което чакат да стане следващия Биткойн.
Ще видите вие Шибата като стане един долар
и това го мислят съвсем сериозно някакви хора, а някакви ю тубъри даже правят куп гледания като изтърсят тази математически невъзможна ситуация.
Имам една позната, всъщност жената на най-добрия ми приятел, работи в Грабо при Сребрин. Та някога си във времето той им е направил някакви плащания на бонуси в Биткойн и си го държат масово. Говорим за нещо малко от сорта на 0.0 и не знам си колко, понеже и тя не знаела колко е. Но си стои там. Та да, ако това го броим, че някой имал, ама даже не знае колко има...сигурно имат доста хора.
От моите познати наоколо май само аз имам. Един друг имаше малко Етер и това е то. Чувал съм занимаващи се крипто да казват мани го тоя Биткойн, там работата вече е умряла и бяха направили някакви бързи 10к в лева с някакви шиткойн миналия Булмаркет, дали не беше Етериум класик.
Те със сигурност минават в графа имащи по смисъла на Стийна.
За мен това си е от най-често срещаната спекулация.
П.п: Стийн, замисляш ли се защо баш тия изброените от теб държави са в този списък?
the United States, China, Japan, Germany, Indonesia and Nigeria
На мен ми дават едни много хубави отговори и поводи за усмивка.

Имам една позната, всъщност жената на най-добрия ми приятел, работи в Грабо при Сребрин. Та някога си във времето той им е направил някакви плащания на бонуси в Биткойн и си го държат масово. Говорим за нещо малко от сорта на 0.0 и не знам си колко, понеже и тя не знаела колко е. Но си стои там. Та да, ако това го броим, че някой имал, ама даже не знае колко има...сигурно имат доста хора.

За мен това си е от най-често срещаната спекулация.
П.п: Стийн, замисляш ли се защо баш тия изброените от теб държави са в този списък?
the United States, China, Japan, Germany, Indonesia and Nigeria
На мен ми дават едни много хубави отговори и поводи за усмивка.
Аз продължавам с моята теза
Не мисля, че броят или процентът притежание е основен фактор. Дава някакви насоки и със сигурност е обещаващо, че е приет добре от 'бъдещите поколения', но до там.
Това което мен ме интересува е следното:
https://coingate.com/blog/post/crypto-p ... rview-2022
Брой и обем плащания при търговци. Както през main net, така и през LN.
Като това съотношение е много важно:
Това за мен трябва максимално бързо да стане 80-90%. 2% процента растеж на година не е достатъчно.

Не мисля, че броят или процентът притежание е основен фактор. Дава някакви насоки и със сигурност е обещаващо, че е приет добре от 'бъдещите поколения', но до там.
Това което мен ме интересува е следното:
https://coingate.com/blog/post/crypto-p ... rview-2022
Брой и обем плащания при търговци. Както през main net, така и през LN.
Като това съотношение е много важно:
In 2022 alone, payments made through the Lightning Network grew by 97% and accounted for 6.29% of all orders paid in Bitcoin, compared to 4.53% in 2021.
Това за мен трябва максимално бързо да стане 80-90%. 2% процента растеж на година не е достатъчно.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Няма как да се случи това за което говориш без преди това да са се случили други неща. Как си го представяш да започне да се ползва за разплащане масово днес при тази волатилност, освен от ентусиатсти като нас? За да стане масово разплащателно средство трябва движенията в цената да са много по-малки и доверието в него много по-голямо. За да се случи това трабва маркет капа да стане 100Т и да минат още 20 години..
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
И аз съм на това мнение. Няма как някой да плаща в нещо, което днес е едно, а утре друго, да не говорим, че след два часа даже може да е 10% надолу.
Затова хората ползват Тетер, иначе нямаше да го има. Та като спадне волатилността и хората осъзнаят, че са закъснели да си купят Биткойн за цел след време да струва повече, тогава ще се случи твоята работа. А да плащаш сега в БТЦ и да обръщаш във фаитки веднага...нееее, мерси.
Да не ти казвам, че правителствата ще се погрижат стабилно и през медиите да ти покажат колко по-добре е да ползваш техните разплащателни методи. Те и сега го правят и ако ти и още 2-3-5%-та от света осъзнавате, че не е вярно, то другите не го осъзнават като в това число вкарвам и тези които са се примирили, че не могат да победят гравитацията и играят играта по друг начин и онези на които просто не им пука(а го осъзнават) понеже резултата е един и същ спрямо твоето желание. Не им пука точно както на някои в темата за които обясних по-назад, фиата ги устройва така да го кажем, живеят си живота и им дреме за твоето крипто. Освен да ти се смеят друго не очаквай. А какво ще стане и кога ще стане...ходъл и толкова.

Да не ти казвам, че правителствата ще се погрижат стабилно и през медиите да ти покажат колко по-добре е да ползваш техните разплащателни методи. Те и сега го правят и ако ти и още 2-3-5%-та от света осъзнавате, че не е вярно, то другите не го осъзнават като в това число вкарвам и тези които са се примирили, че не могат да победят гравитацията и играят играта по друг начин и онези на които просто не им пука(а го осъзнават) понеже резултата е един и същ спрямо твоето желание. Не им пука точно както на някои в темата за които обясних по-назад, фиата ги устройва така да го кажем, живеят си живота и им дреме за твоето крипто. Освен да ти се смеят друго не очаквай. А какво ще стане и кога ще стане...ходъл и толкова.
b_u_b_o написа:Няма как да се случи това за което говориш без преди това да са се случили други неща. Как си го представяш да започне да се ползва за разплащане масово днес при тази волатилност, освен от ентусиатсти като нас? За да стане масово разплащателно средство трябва движенията в цената да са много по-малки и доверието в него много по-голямо. За да се случи това трабва маркет капа да стане 100Т и да минат още 20 години..
93.71% от всички плащания с биткоин към търговци ползващи Coingate е през основната мрежа. Тук няма маркет кап и волатилност, няма прехвърляния между портфейли. Това сме всички ентусиасти, които вече го ползваме за разплащане и си купуваме коли, хамбургери, кафета, билети за кино и т.н. Само дето се купуват през основната мрежа...кафета и храна.
Колко бързо този процент ще се промени в полза LN ще е индикатор за това дали досегашната адопция сред ентусиастите е истинска или имаме проблем.
Дали проблемът е в LN мрежата, ползване на ритейл покупки за заобикаляне на такси и данъци, ползване на ритейл покупки за пране на пари и т.н. все е нездрав растеж.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Аз не съм много в час, но ако парите в обръщение не растат как ще има икономически растеж?
Всъщност тая теория издиша доста сериозно. Първо да уточним какво е икономически разтеж. Това да произвеждаш повече неща. Как го мерим, в пари. Хубаво ама в сегашната ситуация на бурна инфлация всико поскъпва и реално си произвел същите стоки като миналата година, но сумата накрая е по-висока. Това истински растеж ли е? Не е, това е помпане на едни цифри да може едни хора да ни показват колко добре си вършат работата да управляват света. Само че, вместо технологичния прогрес да ни бута напред и да живеем по-добре, ние живеем все по-зле. От както го няма омразния на джорданката златен резерв дето само е спъвал развитието, така сме се развили, че покупателната способност на работещите хора върви САМО надолу. Измерено в каквото се сетиш, в апартаменти, в коли, в храна, в дрехи. Всичко това расте много по-бързо от доходите. И говорим за не за последните 2 години, а за последните 40. И изгледите са тая крива да става все по-стръмна.
Това което води до икономически растеж са свободен пазар и свободен предприемачески дух. Две неща на които централните банки са враг.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
TheDriver написа:93.71% от всички плащания с биткоин към търговци ползващи Coingate е през основната мрежа.
Разбрах за какво говориш, преди малко не бях схванал явно.

LN е сравнително млада технология която даже още е в развитие, не очаквай чудеса от нея. Изисква време първо да се интегрира от всички, а после и да изгради доверие в потребителите. Да вметна само, че повишение от 4% на 6% е 50% което не е малко, а като се вземе предвид, че и общия брой транзакции е нарастнал, то излиза че ЛН транзакциите са се удвоили 2022 спрямо 2021. Не знам ти как си представяш навлизането на нещо такова, но за мен това определено не е бавно.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
b_u_b_o написа:Няма как да се случи това за което говориш без преди това да са се случили други неща. Как си го представяш да започне да се ползва за разплащане масово днес при тази волатилност, освен от ентусиатсти като нас? За да стане масово разплащателно средство трябва движенията в цената да са много по-малки и доверието в него много по-голямо. За да се случи това трабва маркет капа да стане 100Т и да минат още 20 години..
Eбаси, пак се отложи свободата на света от правителствата с едни 20г.

Що тогава им се вика криптовалути аз продължавам да не разбирам:
- хем са валути хем не са за плащане
- хем ще станат много скъпи хем няма да са единствени средства
Много противоречия има в цялата схема за мен ...
Аз освен, че едни хора правят пари от търговия с този актив (щото това не е валута за мен от това, което пишете) и други или същите хора попрепраха некви пари друго кой знае какво не виждам.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
За сега не мога да твърдя дали е бавно или не. Само две години са все пак.
Но за успех бих определил удвояване всяка година. Т.е. да завършим 2023 на около 13%.
Всичко под 13% за мен е сигнал за някакъв проблем. Примерно 12.5% могат да се обеснят с проблемите с BlueWallet. 10% са сигнал за нещо по-сериозно....
Все пак става въпрос за платформа, която предлага лесна интеграция за търговците и от тази гледна точка това дали ще приемат BTC през основната мрежа или през LN е свързано с отмятане на още една опция. За самия търговец без значение колко е "на ти" с технологията няма особена разлика.
Но за успех бих определил удвояване всяка година. Т.е. да завършим 2023 на около 13%.
Всичко под 13% за мен е сигнал за някакъв проблем. Примерно 12.5% могат да се обеснят с проблемите с BlueWallet. 10% са сигнал за нещо по-сериозно....
Все пак става въпрос за платформа, която предлага лесна интеграция за търговците и от тази гледна точка това дали ще приемат BTC през основната мрежа или през LN е свързано с отмятане на още една опция. За самия търговец без значение колко е "на ти" с технологията няма особена разлика.