Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Имотният пазар

Мнение от pampo » 04 Май 2023, 16:05

Имам наблюдение над доста сделки 2010-2014. Лозенец беше средно 1000€/м2. Приятел си купи голям мезонет 120м2 с още толкова тераса, която вписаха в нот. акт при сделката за 59к€ на Мадрид и Черковна през далечната 2014 (беше протекъл, ужасно състояние и тн. НО 500€/м2 без терасите). Цените до 2015 бяха смешни. Само Артекс, Софбилд и подобни държаха цени, както и в блокове за "наши хора" от топ номенклатурата. Нормалните имоти си бяха стабилно дъно. Друго наблюдение, 3стайни панелки ~85м2 в Надежда по онова време бяха около 40-45к€. В момента са 110-125.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 04 Май 2023, 17:44

До 2014-2015г цените се бяха сринали и имаше доста изгодни имоти. Мен ако питате, това си бяха нормалните цени за имоти в България. Който не вярва за ниските цени, да пита някое ЧСИ :)
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 05 Май 2023, 8:09

Аз 2014 си спомням един познат строител ми предлагаше апартамент на зелено в Кръстова Вада до парадайз (една от първите сгради там) за 650 евра квадрата. Тогава не ми трябваше и му отказах ма са ме е яд малко :mhihi: Не че ми харесва там района, ама най-малко цените бият към 3но в момента

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 05 Май 2023, 15:01

Цените полетяха нагоре от късната есен на 2014. След фалита на КТБ и след като започна изплащането на гарантираните влогове всички апартаменти до 50 000 евро изчезнаха.
Оттам нататък цените са само нагоре.
:yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 05 Май 2023, 16:50

Сделките като брой спадат за поредно тримесечие
Лихвените проценти ще вървят нагоре

Коя е тази невидима сила, която ще продължи да вдига цените на апартаментите? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Май 2023, 16:56

Глупостта на хората?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 05 Май 2023, 17:02

vlad0 написа:Сделките като брой спадат за поредно тримесечие
Лихвените проценти ще вървят нагоре

Коя е тази невидима сила, която ще продължи да вдига цените на апартаментите? :dunno:

Куфарчетата , парите от схеми и мисленето тип " имота никога не губи" , "имота/къщата си е имот" ......
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Май 2023, 17:06

Кой с куфарчета ходи да купува някви умрели апартаменти, няма си друга работа ще ходи да дебне с някви брокери някви уникални сделки, които моля ти се не стигали до нормалните хора. :mhihi:

Изобщо каква е тая кокошкарска представа за нещата? Такива пари отиват във финансирането на цели сгради, купуват се големи активи като 100ци декари земеделска земя, разни производства, не 2стайни апартаментчета и гаражи. Ако не нещо, ние си купуваме апартаментите от тези с куфарчетата, не обратното :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 05 Май 2023, 17:39

steeN написа:Кой с куфарчета ходи да купува някви умрели апартаменти, няма си друга работа ще ходи да дебне с някви брокери някви уникални сделки, които моля ти се не стигали до нормалните хора. :mhihi:

Изобщо каква е тая кокошкарска представа за нещата? Такива пари отиват във финансирането на цели сгради, купуват се големи активи като 100ци декари земеделска земя, разни производства, не 2стайни апартаментчета и гаражи. Ако не нещо, ние си купуваме апартаментите от тези с куфарчетата, не обратното :lol:

Ти главата ли си удари някъде ?
Кой ти говори за дебнене, и добри оферти ?
Кое от думите ми те накара да напишеш тези твои безпочвени слова , не наистина просто кажи " ударих си силно главата и затова си пиша нещо ей така за спорта", хора сме , ще те разберем.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 05 Май 2023, 19:23

steeN написа:Кой с куфарчета ходи да купува някви умрели апартаменти, няма си друга работа ще ходи да дебне с някви брокери някви уникални сделки, които моля ти се не стигали до нормалните хора. :mhihi:

Нарочно ли пишеш глупости?
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 05 Май 2023, 19:26

Аз много не разбирам от имотния пазар, но съм напълно съгласен със steen.

Един съученик ми се похвали наскоро, че му предлагат 1.2 декара в апартаменти, като обезщетение за 2 декара негова зема.

И тая земя, не е на апетитно място в Пловдив, поне за момента. Изобщо не говорим за топ квартали. В момента там са ниви.

И апартаментите му ги предлагат сега, веднага готови в други кооперации, които са построени от този инвеститор.
Да си харесал, където иска и каквото иска от тези кооперации.
Няма да чака, евентуално да се построи нещо на неговото място. И вика, пенсионирам се :lol:

Та, земята си е земя. Хората с куфарите - steen-a много хубаво го каза.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Май 2023, 21:29

То и аз имам земя в село Тръпоклопово (примерно), но никой не ми дава нищо съществено за нея. Просто инвеститора знае нещо повече от съученика ти.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 05 Май 2023, 21:43

Бая трябва да знае при такъв процент обещетение и отделно друг е въпроса къде е тая нива и къде са тия апартаменти за обещетение.
И като се направи и прихващане на цените тук и там...и си е брало майката... :mhihi:
Никой нормален инвеститор не работи на обещетение,защото е неизгодно за него.
Тия дето имат пари си плащат това което искат и строят после без да се съобразяват със...ами със никой освен със себе си.
Тия дето нямат го играят и на обещетение,а тия дето много нямат го играят с продажби на зелено на дупка,а някои и преди да има дупка. :mhihi:
Аз такова...се надявам да не ми се налага да купувам никога!...
А вие дерзайте...
Инак и аз давам 2 декара нива до летището за един апартамент на докторската градина,но не се избиват нещо за бартер. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 06 Май 2023, 2:53

carmanf1 написа:Един съученик ми се похвали наскоро, че му предлагат 1.2 декара в апартаменти, като обезщетение за 2 декара негова зема... И вика, пенсионирам се :lol:

Ей тва е мечтата на всеки Ганьо - да е рентиер. :lol: Не е лошо, и аз му завиждам на приятеля ти. Колко апартамента ще намаже - 1.2 декара са 1200 квадрата, десет апартамента, баси. :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 06 Май 2023, 8:30

barty написа:

Нарочно ли пишеш глупости?

Не мисля че е нарочно. Човека май не живее в България и многократно е показвал че хал хабер си няма какво е положението и схемите тук.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата