СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от ceco_kd » 30 Апр 2023, 18:45

peshehodetz написа:
........ иначе ми беше доста интересно да видим как е и с какво се отличава едно такова събитие от сватба.

Сигурно по това, че не си го пожелават да им идва на главата, но пък ако се случи си викат "айде и при вас да е като при нас - без бой само йе*ане да има от време на време, че да не се забравят". ,

Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 30 Апр 2023, 20:13

Я разбирачите да кажат имам една външна антена, която ползвам към рутера уж да усиля сигнала понеже на село е трагедия интернета. Въпросната антена е модел TDJ-901809YGC-15 Yagi ли е какво е не знам, не разбирам от такива технологии. Въпроса ми е да препоръчате нещо бюджетно, което евентуално да я превъзхожда понеже с тая дето имам тамън хвана 4G+ и го губи и пада на обикновено 4G и да не ви казвам каква е скоростта на интернета.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 30 Апр 2023, 20:56

BorislavB написа:Я разбирачите да кажат имам една външна антена, която ползвам към рутера уж да усиля сигнала понеже на село е трагедия интернета. Въпросната антена е модел TDJ-901809YGC-15 Yagi ли е какво е не знам, не разбирам от такива технологии. Въпроса ми е да препоръчате нещо бюджетно, което евентуално да я превъзхожда понеже с тая дето имам тамън хвана 4G+ и го губи и пада на обикновено 4G и да не ви казвам каква е скоростта на интернета.

А насочил ли си я хубаво към базовата станция, която си сигурен, че теб обслужва?

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BorislavB » 30 Апр 2023, 21:23

Nickelback написа:
BorislavB написа:Я разбирачите да кажат имам една външна антена, която ползвам към рутера уж да усиля сигнала понеже на село е трагедия интернета. Въпросната антена е модел TDJ-901809YGC-15 Yagi ли е какво е не знам, не разбирам от такива технологии. Въпроса ми е да препоръчате нещо бюджетно, което евентуално да я превъзхожда понеже с тая дето имам тамън хвана 4G+ и го губи и пада на обикновено 4G и да не ви казвам каква е скоростта на интернета.

А насочил ли си я хубаво към базовата станция, която си сигурен, че теб обслужва?

Ами на покрива на двуетажна къща е, от виваком ми казват, че съм "закачен" към клетката в съседното село, което е на 5км.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Апр 2023, 21:51

Що не пробваш с параболична антена ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 30 Апр 2023, 21:52

Антената ти, доколкото мернах из нета, е 9dBi, уж 70-градусова диаграма на насоченост (сравнително "широкоъгълна" е).
Ако не е точно насочена, не е голяма чак драма, но може да имаш неоптимален перформънс така.
Трябва да се стремиш да е максимално точно насочена към базовата станция, ако имаш пряка видимост към нея и я знаеш коя е.

Ако имаш видимост и пак не ти стига "усилване", можеш да видиш някоя друга от серията. Нещо повече от 9dBi. 14-15... Тоест с по-остро насочване, но тогава трябва да си още по-прецизен към базовата станция.

Ако нямаш директна видимост и/или не знаеш къде точно да целиш, тогава е по-сложно вече и трябва да се мери :dunno:ИзображениеИзображение

Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 30 Апр 2023, 21:59

peshehodetz написа:
Не са много двойките, които след раздялата могат да се нарекат щастливо разведени и съответно да си останат приятели, заради доброто старо време.

В Европа, в това число и БГ не знам какво е положението, т.е. процента на т.нар. щастливо разведени обаче в щатите е доста често срещано явление. Просто в един момент и двамата решават, че имат нужда от някаква промяна и си се разделят съвсем нормално като приятели и си остават такива за цял живот. Има случаи дори когато след време се срещнат уж случайно и се изчукат, спомняйки си за доброто старо време, независимо от това, че и двамата вече могат да имат нови семейства. В последно време е много популярно особено в Ню Йорк, пък вече и на други места набира скорост, такива щастливо развеждащи се семейни двойки да поканат приятели, близки и познати на "развод" да почерпят и отпразнуват събитието, така както са ги канили преди това на свадба. Нас също ни бяха канили на един такъв "развод" преди половин година, но не можахме да отидем щото беше точно по времето когато ходихме до Хонолулу, иначе ми беше доста интересно да видим как е и с какво се отличава едно такова събитие от сватба.

От едно известно време ми се върти из главата да пусна тема за разводите :mhihi:
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 30 Апр 2023, 22:14

peshehodetz написа:иначе ми беше доста интересно да видим как е и с какво се отличава едно такова събитие от сватба.

Различават се по това, че на разводите хората наистина са щастливи и се радват :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 30 Апр 2023, 22:20

Да,по искренни са със сигурност :mrgreen:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BorislavB » 30 Апр 2023, 22:45

Nickelback написа:Антената ти, доколкото мернах из нета, е 9dBi, уж 70-градусова диаграма на насоченост (сравнително "широкоъгълна" е).
Ако не е точно насочена, не е голяма чак драма, но може да имаш неоптимален перформънс така.
Трябва да се стремиш да е максимално точно насочена към базовата станция, ако имаш пряка видимост към нея и я знаеш коя е.

Ако имаш видимост и пак не ти стига "усилване", можеш да видиш някоя друга от серията. Нещо повече от 9dBi. 14-15... Тоест с по-остро насочване, но тогава трябва да си още по-прецизен към базовата станция.

Ако нямаш директна видимост и/или не знаеш къде точно да целиш, тогава е по-сложно вече и трябва да се мери :dunno:ИзображениеИзображение

Благодаря. Както казах от Виваком ми казаха, че се свързван със станцията в съседното село на 5км от мен и реално нямам видимост мога само да насоча антената натам, но не мисля,че ще имам успех. Мисля да пробвам с някой китаец. Да разбирам ли, че колкото повече dBi толкова по-добре, но и по-точно трябва да се настрои за да извлечеш максимума? Лошото е, че не разбирам от марки и т.н. гледам някви китайци из алиекспрес по 50-100лв ама не знам дали ще свършат по-добра работа. Другото е което мисля е тея папурковци да си усилят сигнала малко ама нали някак си не съм никой,че да ми се вържат на акъла... :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Апр 2023, 22:57

То ако няма пряка видимост ще имаш проблеми с каквато и антена да си .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 30 Апр 2023, 22:58

BorislavB написа:Да разбирам ли, че колкото повече dBi толкова по-добре, но и по-точно трябва да се настрои за да извлечеш максимума?

Просто казано - да.

Според мен си ги викни Виваком да си измерят с апаратура (имат, и апаратура, и ноухау, да не се правят на шашави), и да ти насочат антената адекватно.
Едно е да си "свързан", според тях, а съвсем друго е да си "качествено свързан".

Конкретна антена не мога да ти препоръчам, понеже никога не ми се е налагало да ползвам такава. Можеш да потърсиш конкретни ревюта на антени из нета и да си набележиш.

Но първо аз бих викнал Вивакомци на място да си довършат работата.
Съмнявам се да могат да засилват за теб специално, понеже има си нормативи на радиоизлъчване, и не могат да прекаляват :dunno:

Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BorislavB » 30 Апр 2023, 23:04

Абе аз стана 10 пъти им звъня, като мислех отначало,че рутера нещо се бъзикаше то не беше смяна на 2-3 рутера то чудо. Накрая гледам през настройките на рутера, че като върви той се свързва на 4G+ и като "умре" пада на 4G. Иначе тая антена дето те ми я дават е една десет сантиметрова пръчка дето да не казвам къде мога да им я завра. Тая Yagi антена, която ползвам не знам от къде дойде ама е по-добре положението с нея. Въпроса е,че трябва явно да се настрои.

п.с. Намерих на същата марка Yagi 16dBi ще видя какво ще мисля може да пробвам да поръчам една да видя дали ще има подобрения.

@JORDANA щом има някъв момент в който нета върви на 50-60 мегабита значи има видимост, въпроса е да я открия тая видимост :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 01 Май 2023, 0:53

BorislavB написа:Абе аз стана 10 пъти им звъня, като мислех отначало,че рутера нещо се бъзикаше то не беше смяна на 2-3 рутера то чудо. Накрая гледам през настройките на рутера, че като върви той се свързва на 4G+ и като "умре" пада на 4G. Иначе тая антена дето те ми я дават е една десет сантиметрова пръчка дето да не казвам къде мога да им я завра. Тая Yagi антена, която ползвам не знам от къде дойде ама е по-добре положението с нея. Въпроса е,че трябва явно да се настрои.

п.с. Намерих на същата марка Yagi 16dBi ще видя какво ще мисля може да пробвам да поръчам една да видя дали ще има подобрения.

@JORDANA щом има някъв момент в който нета върви на 50-60 мегабита значи има видимост, въпроса е да я открия тая видимост :mhihi:

Не знам какъв ти е "рутера" или там Вивакомския "приемник", но ако можеш да видиш едни величини - RSSI и SNR някъде из "настройките" - стойността им би ти помогнала да настроиш евентуално антената по "накъдето трябва", гледайки ги как варират докато въртиш антената :yes:
RSSI е отрицателно число в dBm, и колкото по- отива към 0, толкова по-добре.
SNR пък е положително (обикновено :mhihi: ) число в dB, и колкото по голямо е и по-далеч от 0, пак толкова по-добре :yes:

Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 01 Май 2023, 4:34

mr_petroff написа:...Иначе с интерес чета историите ти с разни девойки :yes:

И на тези с две деца пак ли им викате "девойки"? :mrgreen:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата