СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: СПАМ ТЕМА
Простатата алармира
Няма ли да се стопля вече това време, че ми писна да се чудя какво да обличам рано сутрин

Няма ли да се стопля вече това време, че ми писна да се чудя какво да обличам рано сутрин

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
И аз чакам с нетърпение да се стопли, да оставя бмв то в сервиз и да се качвам на мотора.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Че то не е ли в Русе за защита на купето?
И аз чакам да се стопли, края на април сме, а излизам със зимното яке и дебела шапка още.. и в нас ми е студено последните дни, гледам около 19 градуса е из апартамента. И няма слънце, по цял ден е тъмно, супер кофти месец е тазгодишния април.
И аз чакам да се стопли, края на април сме, а излизам със зимното яке и дебела шапка още.. и в нас ми е студено последните дни, гледам около 19 градуса е из апартамента. И няма слънце, по цял ден е тъмно, супер кофти месец е тазгодишния април.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
drifty написа:Че то не е ли в Русе за защита на купето?
O не, взех го преди няколко дни, трябва пак да го закарам преди началото на зимата да свалят пак моста да огледат и ако трябва да го пръснат с още нещо си там, но хората са много коректни като отношение след няколко години ще мога да кажа дали ги препоръчвам, но те до тогава ще спрат да се занимават с не итнересни автомобили, че сега са ЗАРИНАТИ от работа....
Ей това бмв от сервиз на сервиз

А аз м/у временно ще почна да си пазарувам малко ОЕМ части като дойде време за обслужване да са налични, аз и горивния филтър си купих оем ама ще ида май в бмв да ми го сменят заедно с маслото че ме наплашиха в друга тема като четох какви могат да са евентуалните последици ако не се направи с Иста(който и да е софт де) а се даде само 3-4 пъти на контакт както правят повечето хора.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- drifty
- младши ентусиаст
-
Ми ние на 320д е46 сме го сменяли горивния точно така, чува се как нагнетява гориво след няколко пъти на контакт. После нямаше проблем. Виж, на нашата зафирата изгори електрониката на помпата, но там филтъра трябва да се напълни преди да я запалиш. При е46 е доста по-добре измислено.

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Какво толкова да стане?ivanski_2 написа:drifty написа:Че то не е ли в Русе за защита на купето?
O не, взех го преди няколко дни, трябва пак да го закарам преди началото на зимата да свалят пак моста да огледат и ако трябва да го пръснат с още нещо си там, но хората са много коректни като отношение след няколко години ще мога да кажа дали ги препоръчвам, но те до тогава ще спрат да се занимават с не итнересни автомобили, че сега са ЗАРИНАТИ от работа....
Ей това бмв от сервиз на сервизне знам какво стана нещо почна да вие/бучи, само когато подавам газ, случва се на всяка предавка, спра ли да давам газ - спира, та трябва да видя дали е висящия лагер, дали дифа се предаде
![]()
А аз м/у временно ще почна да си пазарувам малко ОЕМ части като дойде време за обслужване да са налични, аз и горивния филтър си купих оем ама ще ида май в бмв да ми го сменят заедно с маслото че ме наплашиха в друга тема като четох какви могат да са евентуалните последици ако не се направи с Иста(който и да е софт де) а се даде само 3-4 пъти на контакт както правят повечето хора.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Страх го е да не върти помпата на сухо, но няма страшно, все така съм сменял и не съм имал проблеми.
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Напълни филтъра колкото можеш с гориво и го слагай, даваш на контакт няколко пъти като изчакваш да качи и накрая палиш. Най-много да повърти секунда-две докато прекара въздуха който е останал. Аз също така си го сменям не съм имал драма. 

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- drifty
- младши ентусиаст
-
На Е46 е хоризонтален филтъра, не че не може да му пуснеш гориво вътре, но не е много лесно, пък и я го напълниш на 40%, я не.

- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
На Е60-то и на F10-тката е същото та операцията е същата.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
На контакт няколко пъти по 10тина секунди и го слушаш как бълбука горивото във филтъра… като утихне - се напълнил и си готов да палиш.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
c04 написа:Какво толкова да стане?ivanski_2 написа:drifty написа:Че то не е ли в Русе за защита на купето?
Ей това бмв от сервиз на сервизне знам какво стана нещо почна да вие/бучи, само когато подавам газ, случва се на всяка предавка, спра ли да давам газ - спира, та трябва да видя дали е висящия лагер, дали дифа се предаде
![]()
Eто цитат от колегата vld, склонен съм да му вярвам макар да не споменава нищо за M57, та ще проверя и ако наистина е така просто ще отида в бмв примерно
Не си правав колега, когато процедурата се прави с ИСТА клапаните по системата се отварят и подкачващата помпа набива нафта в системата и връща в резервоара 3 минути, след като запали колата продължавайки процедурата колата работи още 10 минути като сама си поддържа 2000 оборота за да изкара въздуха на 100% от рейла.
Освен това на Н47/Н57 подкачващата помпа на контакт не върти, върти само докато върти стартера!!! От такива смени без обезвъздушаване оста на ГНП задира и после "олеле майко имам стружки в рейла и си еб@ майката".
Не е сложно да се направи, масово обаче сервизите не са отворени и след смяна на горивен филтър въртят по 10 минути на стартер за да запалят
Ама няма проблем то стружките не се появяват веднага, достатъчно е да минат едни 5-6к км. за да се появят и сервиза да може да каже, ама то това не е от нас
След 3те мунути пълнене колата обикновенно пали за по малко от 10 секунди въртене

- drifty
- младши ентусиаст
-
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Колеги препоръчайте работни обувки, нещо тип маратонки задължително без бомбе.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
drifty написа:Тия мотори не са ли от модели след Е46?
Като цяло да, въпроса е колко е относимо към М57 това.
пс: то Н47 както и да му смениш филтъра съм чувал, че си задира