СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Re: СПАМ ТЕМА
Е.Димитров написа:От една страна домашен офис е добре от друга страна е лошо.
Аз се преместих в къща и до някъде е добре, имам двор и ми помага да се разхождам.
От друга страна един вид постоянно съм пред компютъра и постоянно звънят, щото "нали съм си в къщи" и работното време според някой не е така дефинирано.
Обедна почивка при "хоум офис" не е дефинирана, тоест няма разлика но аз лично когато имам работа около обяд, а клиентите тогава се сещат и звънят, обядвам когато има време.
При жената е още по-зле, стои до 22 часа пред компютъра.
Дали е от друго или защото съм повече пред компютъра, сложих очила за на близо, че почнах да не виждам, даже вече имам и корекция на горе на очилата с поне половин диоптър.
Обаче, ако живеех в апартамента и съм "работа от в къщи", сигурно щях да се бъгна сериозно.
Някой колеги обаче използват ситуацията и са направили някакъв вид "хибриден" модел, който според мен е нахален.
Сутрин до към 10 часа е "хоум офис", после пали колата и отива в офиса и там до около 15-16 часа , а работното време е от 8:80 до 17:30.
Към 15-16 часа потегля от офиса и се прибира в така нареченият "хоум офис:, като разбира се обедната почивка не се пропуска.
Много зависи какво работиш и къде.
С жената сме хоум офис и двамата, обедната почивка си е точно колкото и когато реша ( час обикноено), през това време никой не ме търси ( както ги научиш) или дори да ме потърси не очакав да му отговоря. При жената е същото, дойде ли края на работния ден лаптопа се затваря и толкова ама това и това не работи, ами супер беше мой проблем до преди 3 минути - ако нещо - > утре и толкова.
Няма го досадния път до работа, няма го якия спам от целия офис. Абе супер е, ходя няколко пъти в месеца за да се видя с колеги и да пием по бира в обедната и толкова. И НЕ бих се върнал от офиса освен ако не е за сума нещо от сорта на сегашната ми заплата по 2.5/3, друго не може да ме накара да си го причинявам това губене на време отново.
A за разходки, излизам често до магазина, ходя на пътечката, ходя на фитнес та се оправям със застояването.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- sedd
- Потребител
-
- Кара: e39 520i
- Детайли за колата: М52B20TU
И аз бях 1 към1 с Ивански..1 час обедна дори и да съм си вкъщи не отговарям ако някой ме е търсил. Разходки в обедната, в 18:00 се затваря лаптопа и сутринта наново.
После ни искаха да бъдем в офиса 2-3 дни седмично...не се забавих да си пусна предизвестието
И не..не съм скатавал в работно време, вършех си всичко, което се очаква и изисква. Просто ходенето и висенето в офиса го виждам като загуба на време.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
После ни искаха да бъдем в офиса 2-3 дни седмично...не се забавих да си пусна предизвестието

И не..не съм скатавал в работно време, вършех си всичко, което се очаква и изисква. Просто ходенето и висенето в офиса го виждам като загуба на време.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
sedd написа:И аз бях 1 към1 с Ивански..1 час обедна дори и да съм си вкъщи не отговарям ако някой ме е търсил. Разходки в обедната, в 18:00 се затваря лаптопа и сутринта наново.
Абсолютно, времето което спестявам когато не кисна в някое задръстване е безценно

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Едно питане. На х3 е83 гледам изчезна индикация на зелен сателит и започна да ме позиционира на километър, вместо където съм реално. Това може ли да е от антената или навигацията си заминава? Благодаря на включилите се.
Edit: Нещо и в телефона не виждам сателитите.
Edit: Нещо и в телефона не виждам сателитите.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Днес голяма гавра беше на Kidnap & Rescue упражнението…бая народ обърнаха очите
Едно бабе цял следобед беше ни жива, ни умряла…май ни се получи реалистично
Пп: Лека нощ от мен

Едно бабе цял следобед беше ни жива, ни умряла…май ни се получи реалистично

- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Снощи бях малко танкист..
Вентилатора на парното ми прави чалъми, та спира редовно. Снощи оставях един колега, та се заприказвахме в колата, ама бая разговор дръпнахме с него, колата стана аквариум, заваля и парното кор, не духа. За капак и акумуалтора умря, та в една малка уличка на задна я пуснах да припаля на скорост, търках малко джама и допъплих до вкъщи със скоростта на костенурка.
Да видим дали днес ще има сила акумулатора да събуди шестакО.
Вентилатора на парното ми прави чалъми, та спира редовно. Снощи оставях един колега, та се заприказвахме в колата, ама бая разговор дръпнахме с него, колата стана аквариум, заваля и парното кор, не духа. За капак и акумуалтора умря, та в една малка уличка на задна я пуснах да припаля на скорост, търках малко джама и допъплих до вкъщи със скоростта на костенурка.
Да видим дали днес ще има сила акумулатора да събуди шестакО.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- drifty
- младши ентусиаст
-
Тая сутрин запалих
С тия дъждове не ми се вади акумулатор, до уикенда надявам се ще изкара, че да го сваля докато ровя по окачването и да го заредя.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
Щом пада внезапно май го пиши "бегАл" този акумулатор и мисли за нов, съмнявам се зареждане да го закрепи за по-дълго време 

- drifty
- младши ентусиаст
-
Don_Diego написа:Щом пада внезапно май го пиши "бегАл" този акумулатор и мисли за нов, съмнявам се зареждане да го закрепи за по-дълго време
Е, той е на незнайно колко години, купих колата с него, но по принцип го събарям по технически причини, веднъж генератора умря и се прибрах на ход на акумулатор, два пъти от дълго стоене на колата се разрежда и снощи стоях на габарити и радио няколко часа, а колата не съм я карал много последно време, че бях болен. Ще го заредя и ще кара още известно време си мисля.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Акумулатора е добре да се зарежда "ръчно" на всеки 6-8 месеца!
И не на автоматично зарядно а на което могат да се зададат амперите с колко да зарежда.
Примерно, 72 амперчаса се слага на 2,5-3 ампера заряд и се зарежда 24 часа.
И не на автоматично зарядно а на което могат да се зададат амперите с колко да зарежда.
Don_Diego написа:Днес голяма гавра беше на Kidnap & Rescue упражнението…бая народ обърнаха очите![]()
Едно бабе цял следобед беше ни жива, ни умряла…май ни се получи реалистично![]()
rescue? това някаква форма на мазохизъм ли е? if he dies, he dies...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- drifty
- младши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Акумулатора е добре да се зарежда "ръчно" на всеки 6-8 месеца!
На астрата го зареждах всяка есен преди да застудее, на бенвето не е давал проблеми, но ще почна и него да го зареждам периодично вече.

Всяка кола се преебава от некаране.Акумулатора също.Та карайте си колите редовно и акумулатора ще умре по график.
Аз на мерцедеса го смених тази година след 3 години вярна служба при мен.
Умря от седене по 1 седмица и каране в Неделя по малко градско.
Новият и той най-вероятно ще умре от същото щото повече от 10К на година не правя на тази кола.
А от известно време имам и Ярис за неделен автомобил та като разделя пробега м/у двете и си ева мамата хептем.
Аз на мерцедеса го смених тази година след 3 години вярна служба при мен.
Умря от седене по 1 седмица и каране в Неделя по малко градско.
Новият и той най-вероятно ще умре от същото щото повече от 10К на година не правя на тази кола.
А от известно време имам и Ярис за неделен автомобил та като разделя пробега м/у двете и си ева мамата хептем.

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Моя е оригинален БМВ от дойчланд от 2013та и чак тази година почна да се предава след като ми се скъса демпферната шайба и се прибрах без ремъци.
Но мисля че с едно хубаво зареждане ще го покарам още малко, 10 години не стигат.

Но мисля че с едно хубаво зареждане ще го покарам още малко, 10 години не стигат.