Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Re: Имотният пазар
Зак, кУпвай си място в/около Пловдив и да те пращам при моя най-добър приятел със строителната фирма да ти направи топ качествена къща, от - до.
Без компромиси, каквото кажеш и той каквото те посъветва.
Щот има адския опит и дава страхотни съвети.
Не се занимавай с “инвеститори”, къде търсят печалба с трици.
Не се е*авам, пича е мега сериозен и вече е построил кусурнайсе топ къщи.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
drifty написа:bum_bum написа:Що не виждам щурц над тоя джам или и така може да се прави?
Това циментов трегер над прозореца ли трябва да е?
Скоро обикалях нещо из офиса и имаме едно отделение, дето е предвидено за сауна - гледката беше доста подобна.. Че там не е измазано и се виждат тухлите - мама мия.
Вече никой не ги прави циментови. Продават си готови керамични, лесно, бързо и не е и особено скъпо. Около 10лв е за метър. С тая цигания пестят колко, 100-тина лв за апартамент.
Прави сметка при подобна дребна цигания какво се случва с останалите неща, които могат да бъдат наистина скъпи- бетон, желязо, хидроизолации и т.н.
Бях свидетел как се строят едни къщи близо до нас, които бяха 500к на зелено, понеже карах всеки ден колело там. Терена е мочурлив. Тия декофрират стените на мазата и после ги мажат с една бадънарка хидроизолацията и на другия ден слагат т.нар. "копчета" и засипват. Топлоизолация не видях.
На мойта къща, въпреки, че водата е на 40м под земята, абсолютно сухо и чиста скала мазата се изолира по съвсем различен начин. Първата стъпка с която при къщите за милион всичко е приключена е всъщност грунд. После се полага един слой с шпакловане. След това се полага мрежа, отново с шпакловане и след това още една ръка с шпакловане. След това идва топлоизолацията на 60см по спецификация. Аз го направих на 1,20, щото все пак тая изолация не струва милиони и се прави веднъж. После е вече HDPE мембраната. Да, стената ми струваше някакви 4-5к, но дали някога ще имам проблем с влага, ако ще и къщата да се потопи под вода.
Но строителите едва ли са виновни. Те продават това, което се търси. Хубави приказки и уверения за високо качество. Аз самия никога не си купих апартамент така или иначе именно поради тия причини. Просто от всичко, което съм гледал няма нищо направено дори на 50% така, както бих искал. Сега като се замисля, вместо една недостроена къща можех да имам 3 апартамента. Дали щеше да е по-добре да стисна очи и да хвърля едни пари като поощрявам подобен начин на строителство.. , не знам.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
carmanf1 написа:Зак, кУпвай си място в/около Пловдив и да те пращам при моя най-добър приятел със строителната фирма да ти направи топ качествена къща, от - до.
Само да открия приличен парцел като локация и т.н., че всичко готино е изкупено

Аз това разправям на жената. Тия всичките са направени с цел максимална печалба тип "Къща живот храни"

Само да намеря парцел, който да ми хареса. Лошото е, че постоянно вдигам бюджета и пак греда след греда.
И като почнат искаме парите в сак и изперквам

P.S. Ще превъртя километража на печката да ходя до Пловдив

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Вземи нещо под наем, докато си намериш нещо за купуване. Така няма да пътуваш толкова често и на пари ще ти излезе еднакво сигурно...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
STEVAL написа:https://www.facebook.com/photo?fbid=10226841243276162&set=gm.6810216025674213&idorvanity=123183607710855
Това не е ли онова дето му пречи оградата
Заради това нещо ли се чудих 18 секунди да влизам ли в насрещното, или да не влизам

Последна промяна zAcK на 23 Апр 2023, 5:59, променена общо 1 път

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
За новото строителство, къде Зак поства снимки.
Моята вече бивша жена си купила апартамент в една много фенси, красива кооперация тук в квартала от един от най-големите инвеститори, не само в Пловдив ами и в София строят яко тия.
1700 евро/кв.
Преди няколко дни тя се обадила на моя приятел със строителната фирма, че вече има акт 16 и да оправят апартамента.
Той й отказал, под предтекст че има много работа и, че нищо не може да й обещае.
Звъни ми той, разказва ми и ме пита, кво да правя.
Викам слушай, 1-во децата ми ще живеят там 50% от времето.
2-ро, аз наистина й желая всичко най-добро за напред.
Така че, пращаш твоите хора и правите каквото трябва, да стане както трябва. Съгласи се той.
Преди 2 дни идва да пием кафе и ми разказва.
Казва ходих да гледам апартамента й, мега луксозни общи части, ама наистина супер били направени.
Обаче, като влезнах вътре в апартамента - супер леш. Кошмар.
Замаска вика трябва да наливам на ужас, дограмата хлопа, ще падне сама, не била хваната както трябва, стени мега криви.
Разположение - леш.
2 спални уж по 16кв, вика ако имат по 11-12кв реални пак е добре.
Терасата крива - викам как така крива терасата бе - той, ами ей така крива, виси
В банята не знам си кво било, пак пълен ужас. Спрях да го слушам.
Викам аре стига, пращай хората ти да оправят
Моята вече бивша жена си купила апартамент в една много фенси, красива кооперация тук в квартала от един от най-големите инвеститори, не само в Пловдив ами и в София строят яко тия.
1700 евро/кв.
Преди няколко дни тя се обадила на моя приятел със строителната фирма, че вече има акт 16 и да оправят апартамента.
Той й отказал, под предтекст че има много работа и, че нищо не може да й обещае.
Звъни ми той, разказва ми и ме пита, кво да правя.
Викам слушай, 1-во децата ми ще живеят там 50% от времето.
2-ро, аз наистина й желая всичко най-добро за напред.
Така че, пращаш твоите хора и правите каквото трябва, да стане както трябва. Съгласи се той.
Преди 2 дни идва да пием кафе и ми разказва.
Казва ходих да гледам апартамента й, мега луксозни общи части, ама наистина супер били направени.
Обаче, като влезнах вътре в апартамента - супер леш. Кошмар.
Замаска вика трябва да наливам на ужас, дограмата хлопа, ще падне сама, не била хваната както трябва, стени мега криви.
Разположение - леш.
2 спални уж по 16кв, вика ако имат по 11-12кв реални пак е добре.
Терасата крива - викам как така крива терасата бе - той, ами ей така крива, виси

В банята не знам си кво било, пак пълен ужас. Спрях да го слушам.
Викам аре стига, пращай хората ти да оправят

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Това за Пловдив ми се струва някакви абсурдни пари
А гледал ли си от тези, които са цяло кварталче от еднакви къщички ? То са няколко подобни. В съседство още доста време ще строят, но пък поне ще има канализация и път
Или всичко всичко е дроб ? Аз нищо не разбирам от строителство и някои от тея "хвърлените в полето" ми изглеждат като големи изцепки 
Интересно ми е колко се предлагат до ключ ? Т.е. с готов под, боя и т.н. И дават ли някакви гаранции или гаранция-франция от манго-билдинг-инвестмънт-груп

zAcK написа:Тия всичките са направени с цел максимална печалба
А гледал ли си от тези, които са цяло кварталче от еднакви къщички ? То са няколко подобни. В съседство още доста време ще строят, но пък поне ще има канализация и път

Интересно ми е колко се предлагат до ключ ? Т.е. с готов под, боя и т.н. И дават ли някакви гаранции или гаранция-франция от манго-билдинг-инвестмънт-груп

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
На теория трябва да предлагат 10г. гаранция по закон, ако не ме лъже паметта. На практика естествено фирмите "фалират" и пиеш една студена вода.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
TNT написа:Интересно ми е колко се предлагат до ключ ? Т.е. с готов под, боя и т.н. И дават ли някакви гаранции или гаранция-франция от манго-билдинг-инвестмънт-груп
Дават те, дръжки

Всичко се прави с фирми, които се закриват след продажбата на имота.
Буквално - строят 6 къщи, на 6 различни чисто нови фирми. Продават и закриват...

Скоро проверявах един комплекс в кадастъра. Собственици на къщите бяха - "Име на фирма 1", "Име на фирма 2", "Име на фирма 3"

Дори не си правят труда да ги правят много различни

Преди малко говорих с една брокерка от Пловдив, обясни ми как клиент, дето е взел жилище през нея за 350 000 евро ново строителство й се обадил да й каже, че като духа вятър дограмата му свири и вибрира

Каза, че хич не бил щастлив

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Естествена вентилация е това, който не разбира само го прави на въпрос 

- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
c04 написа:Естествена вентилация е това, който не разбира само го прави на въпрос
Като духа - строителя лош. Като не духа - що имало мухъл. Угодия няма.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Лошо е качеството, защото не искате да плащате!
Строителите горките, едвам са на +, а някои сигурно на 0.
Затова разни известни имена, които не си сменят имената, имат цени в космоса и както се вижда имат яко пазар или излиза, че евтино!
Онзи ден ми казаха за дупка в зона Б-19, даже май няма разрешение за строеж за сега и са пуснали на 2к евро метъра.
По новите стандартни двустаен със смешна квадратура и общи части ще стъпи на 120-130к евро на БДС и оттам вече кой както реши. Или се минава 150-160к, ако се търси базовото, ама това само ако дадеш пара на дупка.
Също ми споменаха за маломерен тристаен-любимо ми е по обявите, с холо-кухня от цели 16 квадрата.
И това е защото това се търсело на пазара, първо заминавали малките с една спалня.

Затова разни известни имена, които не си сменят имената, имат цени в космоса и както се вижда имат яко пазар или излиза, че евтино!
Онзи ден ми казаха за дупка в зона Б-19, даже май няма разрешение за строеж за сега и са пуснали на 2к евро метъра.
По новите стандартни двустаен със смешна квадратура и общи части ще стъпи на 120-130к евро на БДС и оттам вече кой както реши. Или се минава 150-160к, ако се търси базовото, ама това само ако дадеш пара на дупка.
Също ми споменаха за маломерен тристаен-любимо ми е по обявите, с холо-кухня от цели 16 квадрата.
И това е защото това се търсело на пазара, първо заминавали малките с една спалня.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Ще свършат имотите, няма как, трябва да се купува. Достигнали сме перманентно високи цени 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
alekangg написа:Лошо е качеството, защото не искате да плащате!Строителите горките, едвам са на +, а някои сигурно на 0..
Аз къщата на акт 14 я продавах за 800 евра квадрата с 2 декара двор и никой я нещя, щото нямало наблизо магазин (Фантастико е на 7км) и нямало да искат да им доставят храна до там.
Ма, че има 400 кубика водоплътен бетон и 40 тона желязо наврени в нея, дограма Саламандър за пасивни къщя с допълнителна изолация по нея да не вее, врати на гаражите и входа, дето струват колкото 20 такива, каквито слагат по кооперациите и тухлите вътре между стаите са 25см, каквито слагат вън, а отвън са 38см никой не го бърка. Важното е на 5мин да има аптека и магазин, па къвто ще коптор да е