Криптовалути
Модератор: Общи модератори
Re: Криптовалути
Алекс, противоречиш си.
Разбирам, че е лесно и евтино да се проследят статичните Layer 1 адреси, както и 'кибер отпечатъка' на някого който не внимава.
Но физическото наблюдение, подслушването, достъпът до камери и т.н. е в компетенцията на много малко държавни агенции или струва много пари в частния сектор.
Въпросният софтуер няма как да проследи динамични адреси на портфейли на Layer 1. Може да ме има в базата данни с даден статичен адрес, но ако утре реша да мина на динамичен как точно ще ме мапнеш?
Ти сам го каза, че проследяването на Layer 2 малко или много пак зависи от държавни агенции.
Разбирам, че е лесно и евтино да се проследят статичните Layer 1 адреси, както и 'кибер отпечатъка' на някого който не внимава.
Но физическото наблюдение, подслушването, достъпът до камери и т.н. е в компетенцията на много малко държавни агенции или струва много пари в частния сектор.
Въпросният софтуер няма как да проследи динамични адреси на портфейли на Layer 1. Може да ме има в базата данни с даден статичен адрес, но ако утре реша да мина на динамичен как точно ще ме мапнеш?
Ти сам го каза, че проследяването на Layer 2 малко или много пак зависи от държавни агенции.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
alx, дори и да приемем, че наистина е толкова лесно проследимо както твърдиш, но има и други варианти да притежаваш биткойн, сигурно знаеш. Щом ти е толкова важно да не се знае публично колко си в биткойн, минаваш на регулирани custodial решения, като ETF-и. Спот етф-и има вече в Канда, Австралия, Германия и сигурно и другаде, въпрос на време е и в САЩ да се появи. Редица големи банки предлагат на големите си клиенти биткойн къстодиал. Според мен тези решения елиминират "проблема" който виждаш ти и шанса да умре биткойн щото парите ги е страх да се покажат не е релевантен.
Аз в себе си достатъчно съм и продължавам да инвестирам. И това води до момента в който изкаравам повече от колкото мога/искам да харча и момента в който се замислям искам ли цял живот да го правя това. Еми не искам, искам да си напъна гъза да изкарам едни пари и после да ги харча без да се притеснявам, че някой ще щракне с пръсти и тези пари ще намалеят значително. Знам, че ти изглежда странно, но най-сигурния начин за това аз виждам в биткойн. А е странно за теб просто защото не си отделил никакво време да разбереш какво е биткойн и си мислиш, че има копче с което се спира.
Някакъв друг аргумент освен "млад си" имаш ли, щото ако ще си говорим за пирамиди и фараони не смятам да се хабя повече.
carmanf1 написа:
Съвсем добронамерено, малък си още, има време ще разбереш. Особено, когато дойдат дечица
![]()
БГ 97ма, Турция и Аржентина не са EU.
Не си вникнал в същността на предишните ми мнения по темата.
Умно момче си, помисли малко повече да инвестираш там, където си най-добър.
Не си губи времето с неща, които се определят от големите риби и ти нямаш никакъв шанс.
Ще направя една препратка, която не е релевантна към днешно време, но е много показателна за човешката наивност.
Началото на 90-те. Пирамиди. Даваха репортаж по телевизията, огромна опашка от хора с найлонови торби.
Интервюират го един човек на опашката, защо е там и какво носи. Казва, продадох си единия апартамент и нося парите на лихва и в момента продавал и втория си апартамент, за да донесе парите пак тук .........
Аз в себе си достатъчно съм и продължавам да инвестирам. И това води до момента в който изкаравам повече от колкото мога/искам да харча и момента в който се замислям искам ли цял живот да го правя това. Еми не искам, искам да си напъна гъза да изкарам едни пари и после да ги харча без да се притеснявам, че някой ще щракне с пръсти и тези пари ще намалеят значително. Знам, че ти изглежда странно, но най-сигурния начин за това аз виждам в биткойн. А е странно за теб просто защото не си отделил никакво време да разбереш какво е биткойн и си мислиш, че има копче с което се спира.
Някакъв друг аргумент освен "млад си" имаш ли, щото ако ще си говорим за пирамиди и фараони не смятам да се хабя повече.

b_u_b_o написа:Аз в себе си достатъчно съм и продължавам да инвестирам. И това води до момента в който изкаравам повече от колкото мога/искам да харча и момента в който се замислям искам ли цял живот да го правя това. Еми не искам, искам да си напъна гъза да изкарам едни пари и после да ги харча без да се притеснявам, че някой ще щракне с пръсти и тези пари ще намалеят значително. Знам, че ти изглежда странно, но най-сигурния начин за това аз виждам в биткойн. А е странно за теб просто защото не си отделил никакво време да разбереш какво е биткойн и си мислиш, че има копче с което се спира.
Аз пък мисля, че не си толкова млад вече, а още не ти е дошъл акъла. Имаш няколко години да излезеш от тая крипто торба, дето си си сложил на главата и леееко дърпаш и затягаш връвта. Найлонова е

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Аз продължавам да си чакам аргументи защо биткойн не струва, тия мъдрости си ги дръжте, не струват нищо.. 

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Първо не е нужно да чакаме някакво бъдеще време, и днес можеш да си купиш много неща с биткойн, ще се изненадаш в колко обяви за коли и апартаменти се приема. Второ, ако ми трябва тоя апартамент защо да не го купя, на палатка ли да живея? Виж ако не ми трябва доста ще се замисля наистина. Но то като се замислиш сега сме в подобна ситуация, може да купиш апартамент но утре цената му е да е -50% не е да не се случвало. Това спира ли хората да ги купуват?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Ако ми трябва апартамент ще си го купя с каквото имам свободно и налично без значение дали е Биткойн, злато, нива или левове или комбинация между някои от тези. Ако имам достатъчно Биткойн някой ден(достатъчно според мен)може да искам да разменя частичка от него за да я сложа в апартамент/злато/нива/кола или нещо друго. Засега нямам, затова и не си го давам за бетон, такъв за живеене си имам. България беше 8 милиона, сега отива под 6. Ако "утре" стане 4 милиона, не знам този апартамент колко ще ме вкара вътре и на кой въобще ще го продам, понеже за да му взема парите ще се иска късмет или да го дам на брокер, който пък ще си вземе неговото.
b_u_b_o написа:Аз продължавам да си чакам аргументи защо биткойн не струва, тия мъдрости си ги дръжте, не струват нищо..
Поне на към където те бутам аз, няма значение дали е биткойн, дали е злато или часовници, извън хоби приложението им, няма да ти излезнат сметките. Треакторията ти е грешна, защото не си научил правилата на играта още. Има там една теория...

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Spunky написа:Поне на към където те бутам аз, няма значение дали е биткойн, дали е злато или часовници, извън хоби приложението им, няма да ти излезнат сметките. Треакторията ти е грешна, защото не си научил правилата на играта още. Има там една теория...
Ако имаш някаква теза можеш да я развиеш и да я обсъдим, ако не...в дискусии с недомлъвки не ми се участва.

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
b_u_b_o написа: Еми не искам, искам да си напъна гъза да изкарам едни пари и после да ги харча без да се притеснявам, че някой ще щракне с пръсти и тези пари ще намалеят значително.
Това е много странно да го кажеш, когато говорим за Биткойн. Казвам го като заклет койнър, но аз изобщо не гледам на биткойн като нещо повече от печалба през следващия бул. Вбъдеще сигурно ще е друго, ама сега е така. Преди два часа имаше такова щракване с пръсти, от което си пазиш изработените пари.
ПП. Вчера имаше и по-голямо щракване. Все тая, ясно е какво имам предвид, предполагам.
vixx написа:Казвам го като заклет койнър, но аз изобщо не гледам на биткойн като нещо повече от печалба през следващия бул.
И ти се простреля в крака в тая тема

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Анатема от макси сектата.
Айде вече край с ноукойнърските спорове, оставете ни да се давим на спокойствие в тази тема.
Я кажете сега след на Пламен покриването относно SEC и оня ръб Гари Генслър, който никога не бил имал никакво крипто
какво мислите за Етера, комодити ли е или секюрити?
Ама как отклоняваше въпросите като го питат, точно както нашите тука отговорни за нещо, които ги питаш едно, а те ти отговарят съвсем друго.
Ако някой не му е гледал нещата в тая връзка от 1:30:00 някъде до...може би 40-50 минути за това говори и изслушването на Гари, доста интересно, доста важно:
https://www.youtube.com/live/hGQUHhMHvYU?feature=share

Айде вече край с ноукойнърските спорове, оставете ни да се давим на спокойствие в тази тема.
Я кажете сега след на Пламен покриването относно SEC и оня ръб Гари Генслър, който никога не бил имал никакво крипто

Ама как отклоняваше въпросите като го питат, точно както нашите тука отговорни за нещо, които ги питаш едно, а те ти отговарят съвсем друго.
Ако някой не му е гледал нещата в тая връзка от 1:30:00 някъде до...може би 40-50 минути за това говори и изслушването на Гари, доста интересно, доста важно:
https://www.youtube.com/live/hGQUHhMHvYU?feature=share
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Възможно е да стане, но нищо не се знае. И само собственост да си стои пак ще е доста силно нещо ако просъществува.
Към момента в който 1000 лв. ми е равносилно на 0.00Х Биткойна е все тая май с какво ще платя тока, понеже имам Х свободни средства за тоци, Моци и т.н.
Ако останат спестени от тези пари мога да ги хакна в нещо било то Биткойн или друго и вече няма да са свободни.
Към момента в който 1000 лв. ми е равносилно на 0.00Х Биткойна е все тая май с какво ще платя тока, понеже имам Х свободни средства за тоци, Моци и т.н.
Ако останат спестени от тези пари мога да ги хакна в нещо било то Биткойн или друго и вече няма да са свободни.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Petrolhead написа:
според мен основният проблем за широко използване на биткойн за разплащателно средство, е че никой не иска да харчи валута с висока волатилност, при това основно нагоре, за нещо което може да се купи с обикновенни пари.
биткойн може би ще стане нормално разплащателно средство, тогава когато спре да скача толкова много
Ти сам си си отговорил, биткойн няма как утре да замести фиата, това е ясно на всички. Но няма и вечно да е толкова волатилен, просто за това трябва време, един ден когато капитализацията му е поне колкото златото(10 трилиона) или защо не и 50-100 трилиона, тогава волатилността му ще е минимална.
Ето какво е написал Сатоши още 2010та:

Как мислите, кое е по-вероятно 2030 да няма биткойн или транзакшън волюма да е много голям, респективно и цената да е вече в 7 цифрените числа? Аз бих заложил на 2рото..

vixx написа:Преди два часа имаше такова щракване с пръсти, от което си пазиш изработените пари.
Проблема е, че гледаш в много къса перспектива. Нито съм купил вчера, нито ще продавам утре, за да ме вълнуват тия няколко процента нагоре долу. В дългосрочен план има едно сигурно и едно силно вероятно събития, сигурно е това, че фитатните пари ще губят стойността си, и силно вероятното е, че биткойн ще продължава да увеличава стойността си.