Съвет за избор на лаптоп
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Съвет за избор на лаптоп
Кои са румънците? 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
И двата процесора са сходни като характеристики ,плюса на АМД е буквата U /ultra low voltage/ и на теория трябва да изкара по-дълго в работа на батерия.И двата лаптопа са тип ultrabook леки и изработени от рециклирана пластмаса от бъркалки за кафе ,имат само пасивно охлаждане .Интелската платформа ще е грее повече 28 W му е консумацията ,на АМД е 15 W .Лично аз не бих взел нито един от двата ,особено за мой близък .
Бих търсил нещо подобно
https://ardes.bg/product/lenovo-thinkpa ... 59#thumb-7
https://plasico.bg/fujitsu-lifebook-a35 ... 55917.html
А ако държиш да е нов поне разгледай Dell Vostro поне имат 36м международна гаранция
https://laptop.bg/laptops-dell-Vostro_3 ... 01_UBU16GB
https://laptop.bg/laptops-dell-Vostro_3 ... EMEA01_UBU
Бих търсил нещо подобно
https://ardes.bg/product/lenovo-thinkpa ... 59#thumb-7
https://plasico.bg/fujitsu-lifebook-a35 ... 55917.html
А ако държиш да е нов поне разгледай Dell Vostro поне имат 36м международна гаранция
https://laptop.bg/laptops-dell-Vostro_3 ... 01_UBU16GB
https://laptop.bg/laptops-dell-Vostro_3 ... EMEA01_UBU
Последна промяна Ивайло Димов на 04 Апр 2023, 8:57, променена общо 1 път
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Kroki написа:Кои са румънците?
Емаг-а се има впредвид. Каквото и да вземеш в този ценови диапазон е все тая относно качеството. На още по ниска цена ако не ти е важен липсата на четец за карти и подсветка на клавиатура може да видиш и това: https://laptop.bg/laptops-lenovo-V15_Ge ... 82KD0044BM На един такъв с една плочка памет и Ryzen 3 4300U процесор наскоро му качвах OS и се справяше доста прилично. Дори с Adobe Photoshop работеше добре. За такива пари от горният линк с този процесор и две плочки памет избора си е отличен.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Kroki написа:Кои са румънците?
Емаг.
С 5700 ми е личния лаптоп... който взех преди 2г.

С моллов не се ли познаваш лично? Звънни му 1 телефон, хем може да те уреди с някоя по-тънка цена през техния магазин.
- Kroki
- Дон Кроки
-
Знаем се. Ще разгледам и ще проверя.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Kroki написа:Здравейте, търся лаптоп за жената и съм се спрял на два модела Леново.
Единия е Lenovo ThinkBook 15 G2 с 24 рам и 1тб ssd. Intel i7 с 4 ядра.
Другия е Lenovo IdeaPad 3 с 24 рам, 1тб ssd. AMD Ryzen 7 с 8 ядра.
Разликата е предимно в процесора май..
Заслужава ли си?
Аз лично не бих взел компютър през 2023г. с 4 ядра. Ако не се работи с големи файлове даже тези 24гб рам не са много оферта, 2х8 може да се окаже по-добре.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Аз си взех DELL Latitude 5430 с 12 ядра i5. С 16 РАМ и 500 SSD, 14" за работа. Лек и удобен за пътуване, но доста по-скъп. Естествено за 1500 лв. ThinkBook си е оферта. За AMD не бих взел, понеже доста горчив опит имам с тия процесори в миналото, макар по параметри да е по-добре.
Бих взел обаче някой с NVidia допълнителна карта.
SpeedyMan написа:Аз си взех DELL Latitude 5430 с 12 ядра i5. С 16 РАМ и 500 SSD, 14" за работа. Лек и удобен за пътуване, но доста по-скъп. Естествено за 1500 лв. ThinkBook си е оферта. За AMD не бих взел, понеже доста горчив опит имам с тия процесори в миналото, макар по параметри да е по-добре.
Процесорите от миналото нямат нищо общо с настоящото, и в момента са по-напред от интел, според зависи на какво попаднеш.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Да, със сигурност. Но пък все още имам и DELL LATITUDE E6410, с i7, на повече от 10 години, с 8 РАМ и 500 SSD. Преди беше с HDD. Още е с оригиналната батерия, макар и да държи не повече от час. С Nvidia.
Машината си работи добре и не мога да кажа че е бавна, поне що се отнася до нормални натоварвания. Ако му дадеш да отваря 100 Мб екселски файл, тогава се бави повече спрямо този, който купих наскоро.
Така, че високият клас си е висок клас.
Машината си работи добре и не мога да кажа че е бавна, поне що се отнася до нормални натоварвания. Ако му дадеш да отваря 100 Мб екселски файл, тогава се бави повече спрямо този, който купих наскоро.
Така, че високият клас си е висок клас.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
AMD за десктоп да, за лаптоп категорично не, миналата година един приятел взе зенбук с амд и само страда, 2 пъти по гаранция и общо взето никакво развитие нямаше, лаптопа просто freez-ва и само рестарт го оправя, някъв ryzen 7 беше, разкара го защото като го ползваш за работна машина и freez-ва не е оферта.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Пишете колкото да се каже нещо ,интелската платформа е с 4 ядра и 8 нишки,второ работните машини с висока производителност се водят mobile workstation и цената и е по 2 на бюджета от 1500 лева.Трето ако лаптопа ше се ползва за обикновена офис работа и 10 годишен лаптоп е достатъчен.И аз не съм фен на АМД ,но те вложиха много време ,пари и усилия в настолните конфигурации и видеокартите ,за това изостанаха в мобилните платформи но в момента наваксват доста бързо.И въобще бюджет 1400-1500 и ултрабук за работа със високапроизводителност се събират трудно в едно изречение.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
DigitalExile написа:AMD за десктоп да, за лаптоп категорично не, миналата година един приятел взе зенбук с амд и само страда, 2 пъти по гаранция и общо взето никакво развитие нямаше, лаптопа просто freez-ва и само рестарт го оправя, някъв ryzen 7 беше, разкара го защото като го ползваш за работна машина и freez-ва не е оферта.
Ами и аз така мисля, поне с опита който имам с AMD преди, когато поддържах около 300 машини в един голям офис - лаптопите с AMD дори се скапваха, направо спираха да работят, независимо от марката. Не зная сегашните машини на пазара как са, но не искам и да знам.

Ивайло Димов написа:Пишете колкото да се каже нещо ,интелската платформа е с 4 ядра и 8 нишки,второ работните машини с висока производителност се водят mobile workstation и цената и е по 2 на бюджета от 1500 лева.Трето ако лаптопа ше се ползва за обикновена офис работа и 10 годишен лаптоп е достатъчен.И аз не съм фен на АМД ,но те вложиха много време ,пари и усилия в настолните конфигурации и видеокартите ,за това изостанаха в мобилните платформи но в момента наваксват доста бързо.И въобще бюджет 1400-1500 и ултрабук за работа със високапроизводителност се събират трудно в едно изречение.
Евтиното винаги излиза скъпо. Все едно да си вземеш кола на VAG вместо BMW. Дългосрочно колите на VAG създават много много повече проблеми.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Евтините сам си ги е предложил колегата ,Т серията на Thinkpad е няколко класи отгоре,за Фуджитцу каквото и да се каже е малко .Лаптопите които си е избрал сам са добри като хардуер но опаковката им струва 2.50 .Тив ултрабуци с пасивно охлаждане се пържат в собствен сос одобено лятото. 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Честито. Леново е добър избор. 7 години изкарах с едно, батерията си караше 2 часа поне до последно. Сега съм с HP, изтече гаранцията и почна да мята сини екрани
Като гледам за Коледа най-много да се прежаля за по-малък дисплей и да взема нещо епълско.