Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
alx написа:nxn написа:Динамика е добър начин да кажеш 0 до 100, статистика, която въобще не ме вълнува. Така че като сложим два литра двигател и разходът не ми е толкова висок и вървенето ми е достатъчно и интериорът със сигурност в по-добър. Сравнявал съм модел 3 с г20ката ми, по близко е до голфа.
"динамика" за уличен автомобил момко е всичко което се случва между 0 и примерно 160км... 0-100, 0-160, 30-80, 80-120, 120-160, 160-0, 120-0, 80-20, странично ускорение в завоите (g), и всяка друга произволна коmбинация от горенаписаните. виж ги тия неща за една тесла 3 с двата мотора и ги сравни с г20 и ще разбереш, че теслата е някъде между м340 и м3/м4 като динамика.
но ако трябва да бъдем коректни, тесла 3 не е в размера на бмв 3, а по-скоро с размера на ауди а3/ бмв 2 серия ... и ако сравниш числата (не само 0-100) ще видиш, че адекватното ауди а3 за теслата е рс3 и съответно м2 за бмв... после им погледни цените сравнено с теслата...![]()
и така. това което говориш, че електричките са по-скъпи ако сравняваш коректно са пълни глупости.
за пробега - плад-а изкарва 500км през зимата и 650-700 през лятото
Всички стойности, които изброи, по никакъв начин не ме вълнуват за кола, която се движи 20-80 в града, 140-160 на магистрала и 90-120 на извънградско в България, така че Г20 е отново в пъти по-добър избор за мен.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Принципно ако съдим пo резултатите на 3-5 годишните тесли при TÜV, положението им хич нен розово и по добре да не се нагърбваш с тази тестова марка (не, не е случайно че не съм написал автомобилна марка
)

Последна промяна DigitalExile на 16 Мар 2023, 21:33, променена общо 1 път
DigitalExile написа:Не виждам смисъл да ти обяснявам защото за теб това което караш е най доброто и абсолютно няма значение какво ще кажа![]()
Мен не ме устройва, нито ми харесва дет се вика.
мда. не очаквах да се предадеш без доводи- един вид обвинаваш ме точно в това което току що нагледно показа... но си прав за крайния резултат- да - мога да си го позволя и наистина карам най-доброто, но не си прав защо е така- не защото така съм се събудил и решил а защото съм разучил темата и чрез сравнение съм избрал най- доброто. предполагам, че не си изненадан

... и понеже отказваш- аз ще ти го напиша. за една семейна кола оценката за сигурност, теглото, динамика, спирачен път, комфорт и броя на възглавници са най- важните. все неща които ти повишават сигурноста на пътуващите и все неща които теслата прави много добре за парите си.
https://www.teslarati.com/tesla-miracle ... rop-video/
за проблемите - да имат ги на хартия. последния път като ходих на сервиз питах приемчика какви основно проблеми имат щото нали ги гледа всеки ден и човека каза- рядко е нещо сериозно. много рядко. повечето са разни дребни елементи по интериора и козметиката. от друга страна повечето бързи двг немци които съм имал (а те са били доста) са имали всичките по- сериозни проблеми с електрониката и механиката.... така че...
Последна промяна alx на 16 Мар 2023, 21:37, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Прочети горното мнение, за най доброто творение според теб, в гугъл има доста инфо.
Извинявай, тесла единствената сигурна кола ли е?
То и аз мога да си го позволя, че и за жена ми мога да взема ама съм решил да си вкарам парите друдаде, това по долен ли ме прави от теб? Ние дето не сме хайпнати на тема тесла и не ни кефи нищо не става от нас а?
То и аз мога да си го позволя, че и за жена ми мога да взема ама съм решил да си вкарам парите друдаде, това по долен ли ме прави от теб? Ние дето не сме хайпнати на тема тесла и не ни кефи нищо не става от нас а?

Последна промяна DigitalExile на 16 Мар 2023, 21:40, променена общо 2 пъти
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
adovet написа:Около 250 ама чарджърите на тесла са така направени че на всеки горе долу 200км има чарджърDon_Diego написа:Колко километра се изминават с тези 60-65%, които зареждаш за 20-25 минути?
Sent from my 2201123G using Tapatalk
За България има точно два чарджъра според сайта на Тесла. Единия е в мол…представям си колко лесно се намира свободен щепсел.
И подобно пътуване - да слизаш от магистралата, да се буташ в града по задръствания…тия 20-25 минути се умножиха по 2, даже по 3…не мерси

Алх, предвид че обясняваш, че над 140 всичко било неуправляемо, продължаваш да изтъкваш ускорението като супер водещ довод. Интересно ми е предвид пенсионерското шофиране, което изповядваш колко пъти точно я ползваш тази сила на колата

Don_Diego написа:Алх, предвид че обясняваш, че над 140 всичко било неуправляемо, продължаваш да изтъкваш ускорението като супер водещ довод. Интересно ми е предвид пенсионерското шофиране, което изповядваш колко пъти точно я ползваш тази сила на колата
ти нали знаеш до 140 колко неща могат да се случат или се случват? помисли една кола колко време от пробега прекарва над 140...
а аз определено съм най- големия пенсионер на пътя. щото накъдето всички са се забързали- аз там вече съм бил, върнал съм се и съм забравил.
за зареждалата - на моята навигация излизат, че има в софия и пловдив а са в процес на строеж или са планирани в бургас и варна... колко е вярно- не знам.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Само в БГ е така, на запад са си как си трябва. Тук ме устройва, като се налага зареждам на финес или елдрайв, но повече пътувам в чужбина в БГ рядкоDon_Diego написа:adovet написа:Около 250 ама чарджърите на тесла са така направени че на всеки горе долу 200км има чарджърDon_Diego написа:Колко километра се изминават с тези 60-65%, които зареждаш за 20-25 минути?
За България има точно два чарджъра според сайта на Тесла. Единия е в мол…представям си колко лесно се намира свободен щепсел.
И подобно пътуване - да слизаш от магистралата, да се буташ в града по задръствания…тия 20-25 минути се умножиха по 2, даже по 3…не мерси![]()
Алх, предвид че обясняваш, че над 140 всичко било неуправляемо, продължаваш да изтъкваш ускорението като супер водещ довод. Интересно ми е предвид пенсионерското шофиране, което изповядваш колко пъти точно я ползваш тази сила на колата
Гледах "Еленов тест" на много марки. Теслата се представи най-добре от всички.
DigitalExile написа:Прочети горното мнение, за най доброто творение според теб, в гугъл има доста инфо.
Това сега го видях. Пропуснал съм го.
Хайде сега глупости. Кой съм аз, че да смятам хората- за тая работа си има Господ- Бог. Всички са такива каквито са. Просто хората изтъкват недостатъци за електричките и аз или ги оборвам или се съгласявам според опита си. Това е. А ти какво ще си купиш или не си е твоя работа. Може просто да не ти харесват и толкова. Но да ми обясняват това или онова и аз да знам, че не е така- затова се хабя тука да пиша. Щото си от старите тука и знаеш, че винаги гледам да напиша нещо от което хората могат да научат това онова. Които иска- чете. Който не- не чете. И така …
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Може би някой ден ще карам електричка , не ги отричам . Може да са и по добрият избор .Може по функционални да са , по еко ,по делаверски и по-по -най . Може и да съм по консервативен , и одъртявам явно
.Но докато имам възможност да карам нещо , дето се задвижва от взривове под капака - ще карам точно такова

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Възможностите за това само ще намалят. Евро 7 ще направи дизела възможен само ако е силно скопен и вързан поне с някакъв mild hybrid. Т.е. ще трябва да кажем здравей на масови 3 цилиндрови бензинови турбота 
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Абе да попитам в тази тема, че си е баш на място. Някой хвърлял ли е око на китайците какви чудеса от храброст правят при електричките (и не само)?! Щото скоро погледах няколко клипчета от автоизложението в Шендзен 2023 и останах те така
Та с една дума тия са в Космоса, а ние си се возим в технологии от миналия век
Добре,че съм традиционалист иначе щях да съм дълбоко депресиран 

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- DigitalExile
- ентусиаст
-
mr_petroff написа:Може би някой ден ще карам електричка , не ги отричам . Може да са и по добрият избор .Може по функционални да са , по еко ,по делаверски и по-по -най . Може и да съм по консервативен , и одъртявам явно.Но докато имам възможност да карам нещо , дето се задвижва от взривове под капака - ще карам точно такова
![]()
Всичко друго може да са, но не и по еко, ако някой го твърди това не е много умен да знаеш

Поинтересувай се как се правят тия батерии, дали въобще може да се рециклират и какво става с тях след като приключи живота им, за последното ще ти дам жокер, заравят се я земята.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
То остана ли още човек на земята, който да си мисли, че тази технология е по-екологична и по-чиста? Може да има предимства пред ДВГ-то, но по отношение на екологията сигурно са равни! Докато не се появи фундаментално по-добър/чист източник на ел.енергия, всичко си остава 'зелен-тероризъм' в тази си част!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
steeN написа:Възможностите за това само ще намалят. Евро 7 ще направи дизела възможен само ако е силно скопен и вързан поне с някакъв mild hybrid. Т.е. ще трябва да кажем здравей на масови 3 цилиндрови бензинови турбота
Има време докато наложат Евро 7 в България, споко. Тука още Евро 4 се води за добре