Относно блокадата на таккси-тата
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- karaibrahim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31
Re: Относно блокадата на таккси-тата
Dimo написа:Другия път да изкарат няколко БТР-а да им намачкат жълтите ламарини и да поставят на място тези боклуци дето са станали огранизирана мафия в България!!!

Аз ги мразя много още от момента, когато разбрах, как един пиян бакшиш е минал през две мои приятелки и за малко не ги убил. Случая се дискутираше, но така и не стана ясно наказанието на пияния червей (който возел клиенти в това време, на 1,60 промила).
Аз им обявявам бойкот

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
ас искам да си купя 1 БТР и като спират като малоумни къде им скимне да ги мачкам деа гадните нагли копуелета
използват трагедията за собствени облаги
използват трагедията за собствени облаги

- Гост
-
И С К А М!
искам всички,които караме БМВта да не слагаме колани!
искам да ни се сипва бензин без акциз,щот много караме!
искам всички да имаме радио-връзка и като има проблем да се събираме до 5мин. и да наказваме.
искам брат ми като ми се обади,че има проблем от другия край на София да имам зелена вълна и да карам с 200!
искам да съм на патент ,ма до 500лв годишно.
искам....
и други работи искам- ма като се сетя - ще допротестирам!!!
искам всички да имаме радио-връзка и като има проблем да се събираме до 5мин. и да наказваме.
искам брат ми като ми се обади,че има проблем от другия край на София да имам зелена вълна и да карам с 200!
искам....
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
SKISABMW написа:И С К А М!
искам....
Утре сме ние наред да блокираме движението пред парламента. Колега, ти ще представиш исканията ни

- Kocil
- младши ентусиаст
-
Това за преекспонирането си е съвсем вярно - дай сега да поискаме всичко,че имаме повод...защо трябва такова нещо като смъртта на невинен човек да се използва като предтекст за извличане на дивиденти?Ми грозно е,на фона на всичко...А колкото пъти съм се возил на бакшиш,ни един път не съм ги видял да слагат колан - какво искат в случая - не знам...а това,че за едно и също разстояние могат да ти вземат плюс-минус лев и нещо,си е отделен въпрос...а не дай си боже да си забравиш нещо в такси - чакай от умрял писмо после...Имах един познат,дето беше бакшиш известно време...точно в ОК...всеки месец продаваше по 3-4 телефона,изгубени от някой си в колата...ама не си и помисляше да ги връща...от "честност" сигурно...
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Те не изкарват пари затова ги гледам постоянно си кичат колите с джанти, споилери, музики телефоните са им за по 700лв и после като се возя едвали не си просят да им се остави бакшиш защото пла6тат лизинг. В много таксита като се кача ме е гнус вътре, имаше закон като има клиент в колата да не пушат, е точно един ме попита дали ще ми пречи ако си запали. Веднъж се прпбирам към нас през ноща кум 3 беше бях си подпиинал, но по добре да се бях качил да карам аз оня беше по пян от мене беше се уварзал с некви курпи по руцете и главата и едвам държеше 2те ленти на пътя( добре че не беше само една) и ми вика "казваи от по рано каде да карам че съм с забавени реакци". Наиситна попадал съм и на много свестни с които ми е било прятно да се возя, просто приятни интелигентни хора, ама по голямата част не си е закоментари. В другата тема някой беше написла че това е престижно, ами честно да кажа няма нищо престижно в тва, ебавах ме се с един приятел че като не учи нищо няма да стане от него и той много правилно го каза "ми щом не става нищо от мен ще стана бакшиш!". Хубаво купи си таксита и ги даваи под наем за мен тва е престижно....(ако може да се нарече така просто начин за изкарване на пари, много други неща са ппрестижни
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Toва беше най-тежкия ден в столицата откакто се помня
Надявам се да не се случва повече такова нещо,защото колапса ,който настъпи доведе до не малко щети ,както на физическите лица така и на юридическите такива ...
Моля се повече да не се случват такива неща ...
Георги Пенчев

Надявам се да не се случва повече такова нещо,защото колапса ,който настъпи доведе до не малко щети ,както на физическите лица така и на юридическите такива ...
Моля се повече да не се случват такива неща ...
Георги Пенчев
Браво момчета! Страшно ме зарадвахте с тази тема. Цял ден съм бесен заради тия изпълнения и много се радвам, че тук има хора които мислят. Няма какво повече да добавя към вашата тема, защото сте написали всичко което исках. Един път да не се налага да плюя и да се карам с някого...
А на убития таксиметров шофъор - както разбрах свестен българин - Бог да го прости. Той не е виновен, че шефовете на фирмите изкарват дивиденти от него. Щото нали знаете, че таксиджиите нямат акъл да го решат сами това. А и ако го решат без да са питали шефа, от утре си търсят друга работа. Всичко е дирижирано, разбира се.
А на убития таксиметров шофъор - както разбрах свестен българин - Бог да го прости. Той не е виновен, че шефовете на фирмите изкарват дивиденти от него. Щото нали знаете, че таксиджиите нямат акъл да го решат сами това. А и ако го решат без да са питали шефа, от утре си търсят друга работа. Всичко е дирижирано, разбира се.
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

Ммда, възползват се в случая за собствени облаги
Не, че нещо, но най мразя бакшиши и маршрутки - няма по нагли от тях и не пропускам ден да се сдърпам с някой, защото винаги те бързат винаги те са с предимство и винаги те са тарикатите в движението Е да ама НЕ
Голяма гнусна напаст са верно и те са хора и те хляб ядат, но всички сме равни и не може той да минава на червен светофар а аз да стоя и да гледам някакси няма да издържа да тръгна след него ........ мога да пиша още доста, но няма смисъл всички ги знаем що за стока са .... 

Цитат:
Още в понеделник Министерството на транспорта ще внесе предложение за промяна в Закона за движение по пътищата, която ще дава право на таксиметровите шофьори да карат без предпазни колани в рамките на населеното място докато са на работа, съобщи министър Мутафчиев.
Това право сега им се полага, само ако возят клиент.
Веднага ще бъде изпратена инструкция до органите на МВР още от утре да се съобразяват с предстоящата промяна, обяви и министър Петков.
Това стана на продължилата няколко часа среща между министрите на вътрешните работи Румен Петков, на финансите Пламен Орешарски, на транспорта Петър Мутафчиев и на здравеопазването Радослав Гайдарски с представители на таксиметровите шофьори от София и страната която се проведе в сградата на правителството и беше предизвикана от протест на шофьорите по повод убийството тази нощ на техен колега в столицата.
Като напълно осъществима мярка, чието изпълнение ще започне незабавно, министърът на вътрешните работи определи и искането на шофьорите за връзка между диспечерските пунктове на таксиметровите компании и районните управления на МВР.
Така сигналът, подаден от паник-бутон в автомобила, ще стига до органите на реда максимално бързо.
Допълнителни разговори са необходими за въвеждането на предпазни екрани между предните и задните седалки в такситата, които и двете страни в преговорите определиха като основно средство за защита.
Готови сме веднага да започнем промяна в нормативната уредба, стига да има постигнато съгласие между шофьорите и собствениците на компаниите, към които работят, каза министър Мутафчиев.
Пред общинските администрации ще бъде поставен въпросът такситата, като средство за обществен транспорт, да имат право да се движат и в лентите за обществен транспорт, което в голяма степен, особено в София, ще облекчи в значителна степен движението.
С кметствата ще се преговаря и за увеличаване броя на местата за паркиране на стоянките за таксита, както и възможността той да се увеличава през нощта, когато спрелите коли няма да пречат на движението.
Министър Петков ще разпореди още от тази нощ извършването на системни проверки на спрелите на стоянките автомобили, които не са таксита.
На срещата шофьорите поставиха и въпроси, свързани с отпадането на корпоративния и възстановяването на патентния данък за тях, въвеждането на единна цена и квота в рамките на населено място, по-строг контрол от страна на КАТ и ДАИ върху т. нар. „фалшиви" таксита.
Разговорите за евентуалните промени в нормативната уредба продължават в понеделник в министерствата на транспорта и на финансите, където министрите Мутафчиев и Орешарски поканиха представителите на таксиметровите шофьори, за да обсъдят конкретните им предложения, по които беше постигнато съгласие на днешната среща.
-
работа 
Още в понеделник Министерството на транспорта ще внесе предложение за промяна в Закона за движение по пътищата, която ще дава право на таксиметровите шофьори да карат без предпазни колани в рамките на населеното място докато са на работа, съобщи министър Мутафчиев.

Това право сега им се полага, само ако возят клиент.
Веднага ще бъде изпратена инструкция до органите на МВР още от утре да се съобразяват с предстоящата промяна, обяви и министър Петков.
Това стана на продължилата няколко часа среща между министрите на вътрешните работи Румен Петков, на финансите Пламен Орешарски, на транспорта Петър Мутафчиев и на здравеопазването Радослав Гайдарски с представители на таксиметровите шофьори от София и страната която се проведе в сградата на правителството и беше предизвикана от протест на шофьорите по повод убийството тази нощ на техен колега в столицата.
Като напълно осъществима мярка, чието изпълнение ще започне незабавно, министърът на вътрешните работи определи и искането на шофьорите за връзка между диспечерските пунктове на таксиметровите компании и районните управления на МВР.
Така сигналът, подаден от паник-бутон в автомобила, ще стига до органите на реда максимално бързо.
Допълнителни разговори са необходими за въвеждането на предпазни екрани между предните и задните седалки в такситата, които и двете страни в преговорите определиха като основно средство за защита.
Готови сме веднага да започнем промяна в нормативната уредба, стига да има постигнато съгласие между шофьорите и собствениците на компаниите, към които работят, каза министър Мутафчиев.
Пред общинските администрации ще бъде поставен въпросът такситата, като средство за обществен транспорт, да имат право да се движат и в лентите за обществен транспорт, което в голяма степен, особено в София, ще облекчи в значителна степен движението.
С кметствата ще се преговаря и за увеличаване броя на местата за паркиране на стоянките за таксита, както и възможността той да се увеличава през нощта, когато спрелите коли няма да пречат на движението.
Министър Петков ще разпореди още от тази нощ извършването на системни проверки на спрелите на стоянките автомобили, които не са таксита.

На срещата шофьорите поставиха и въпроси, свързани с отпадането на корпоративния и възстановяването на патентния данък за тях, въвеждането на единна цена и квота в рамките на населено място, по-строг контрол от страна на КАТ и ДАИ върху т. нар. „фалшиви" таксита.

Разговорите за евентуалните промени в нормативната уредба продължават в понеделник в министерствата на транспорта и на финансите, където министрите Мутафчиев и Орешарски поканиха представителите на таксиметровите шофьори, за да обсъдят конкретните им предложения, по които беше постигнато съгласие на днешната среща.

SKISABMW
SKISABMW
) на това дето си написал като искания в Русия му викат БРИГАДА
)) ходите наказвате сичко без пари ....
Такситата мафия ли са и ако са що не са в затвора .... и аз искам ефтин бензин и аз карма много искам зелена вьлна до работа ...и данак общдоход с удръжките да не ми е 24 % и неща да слушам глупости как не е толкова защото работя на такова място че го смятаме 5 пъти на ден ... толкова е повярвайте 5%
) ми харесва
)

Такситата мафия ли са и ако са що не са в затвора .... и аз искам ефтин бензин и аз карма много искам зелена вьлна до работа ...и данак общдоход с удръжките да не ми е 24 % и неща да слушам глупости как не е толкова защото работя на такова място че го смятаме 5 пъти на ден ... толкова е повярвайте 5%

48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4