Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
Re: Мотористите във форума!
slatanic написа:Пробвал съм ямаха стратолайнер което си е баш истински туч.
Пък нека някой ми обяснява какво било.За маневриране на място си иска яко напъване.
Булеварда ми се струваше тогава много тежък тъй като не бях карал мотор от много време.
Сега вече не ми се струва толкова.![]()
Та така.
Ямахата е ясно,че теглото е по-високо и се усеща като такова.
При интерстейта тоя проблем липсва.
Та засега ще карам това дето ми е удобно.Чакам тоя месец да видим къде са отишли прешлените и как ще ги оправям.
От там ще реша как да продължавам за напред.
за прешлените около кръста всъщност най- добре е поза в която натискаш повече с ръцете и те кара да изпъкваш с дупето назад главата нагоре - един вид буса/зх14 поза... аз така го усещам
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Проблема е, че гледате мотори с които все едно ще завладявате Египет или такива с които приличате на пенсионирани работници на нефтена платформа
Купувате си naked турист. Плюс минус илядо кубика, за да се мърда. Препоръчително да не е ямаха, за да пали в повечето случай
. Тва е
Тва с накланянето дето го мернах по-назад няма да го коментирам. Хватката не е да накланяте мотора, така че да карате на ръба на гумата и да кантарите заветните 45 градуса. Там нито окачването работи като хората, нито сцеплението го има. Риска е голям, да си загубите и другите прешлени. Врътката е да изнасяте тежестта на тялото в посока на завоя. Излезте и го тренирайте на някой паркинг. Цепката на дупето на външният ръб на седалката по посока на завоя, от повече няма нужда. Външният крак по посока на завоя подпира резервоара, вътрешният натяга вътрешният край на степенката. Тялото извъртяно в посока на завоя, заедно с очите. Без напрежение в ръцете. Ръкохватката от страната на завоя я бутате напред. Контрола на газта е важен. Докато там не ви се получат 8ците на 1ва с 30, по-добре не го пробвайте по отворените пътища. Ще почнете да усещате, че ви се получава когато се появи нуждата от слайдери и капака на съединителя не е по асфалта
Може да игнорирате поста, ако имате мераци да се правите на циркаджии вместо да карате мотор 

Купувате си naked турист. Плюс минус илядо кубика, за да се мърда. Препоръчително да не е ямаха, за да пали в повечето случай

Тва с накланянето дето го мернах по-назад няма да го коментирам. Хватката не е да накланяте мотора, така че да карате на ръба на гумата и да кантарите заветните 45 градуса. Там нито окачването работи като хората, нито сцеплението го има. Риска е голям, да си загубите и другите прешлени. Врътката е да изнасяте тежестта на тялото в посока на завоя. Излезте и го тренирайте на някой паркинг. Цепката на дупето на външният ръб на седалката по посока на завоя, от повече няма нужда. Външният крак по посока на завоя подпира резервоара, вътрешният натяга вътрешният край на степенката. Тялото извъртяно в посока на завоя, заедно с очите. Без напрежение в ръцете. Ръкохватката от страната на завоя я бутате напред. Контрола на газта е важен. Докато там не ви се получат 8ците на 1ва с 30, по-добре не го пробвайте по отворените пътища. Ще почнете да усещате, че ви се получава когато се появи нуждата от слайдери и капака на съединителя не е по асфалта

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Аз все си мислех, че трябва да си купя каквото искам, а то било каквото ми кажат.
Ти да видиш.
А прешлените са умряли преди 20 години.
Въпроса е сега да не ги доуморим, че няма после кой да гледа децата.
Ти да видиш.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Оги, по принцип, и двете техники са правилни! Просто са за различни ситуации (скорост)... Има доста клипове, където показват плюсовете и минусите на тези техники. Всеки може да хвърли по едно око! Иначе, контра-завиването е основно за безопасното каране на мотора
!

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
slatanic написа:Аз все си мислех, че трябва да си купя каквото искам, а то било каквото ми кажат.
Ти да видиш.

Много е яко някой да ти казва какво да си купиш и как ако купиш друго не ставаш и видиш ли ще изглеждаш еди как си

Колегата просто се е взел МНОГООО на сериозно

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
На мен всичко ми е в раницата. Талон, картонче от ГТП, картонче с полица ГО.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Колегата преди няколко месеца се качи на мотоциклет, но явно е прекалил с YouTube-а и вече е ментор на тема техника на каране и какви мотоциклети да си купуваме
За документите - аз държа ГО (полица, талон, стикер) и ГТП под седалката. В себе си нося шофьорска книжка и талон.

За документите - аз държа ГО (полица, талон, стикер) и ГТП под седалката. В себе си нося шофьорска книжка и талон.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Spit-Fire написа::mhihi: аз ако не е проблем пак да си питам, какви документи нося в себе си като карам - малък талон, гтп + стикер, го картон + стикер? Полицата за ГО искат ли я?
Носиш всичко, което носиш и в колата

- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Майничката вчера взе категория, а днес вече ни обяснява как се кара мотор..... бахти израстването 

Хаха 1000 кубика за да се мърда вика
Дано да е някъв несполучлив опит за ирония целия пост
Ти не взе ли преди половин година няква кава 60-70коня за първи мотор, кога ти омаляха хилядарките олеле майко 

Последна промяна seimo на 08 Мар 2023, 21:08, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Като сме на тая тема, ясно е че за друго няма да се организираме, ама за някакво мото училище при Караньотов или някой друг, дали ще има желаещи или всички сме нинджи? 

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
seimo написа:Хаха 1000 кубика за да се мърда викаДано да е някъв несполучлив опит за ирония целия пост
Не мисля

Майтапа настрана, ама наистина си поръчах нов контролер аз да позасиля матаретката. Дойдоха ми и гумите (Pirelli MT60) та като ми пристигнат и щангите за гуми от Али-то ги мятам. На пръв поглед са бая внушителни спрямо сегашните ми.

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Ще видиш доста зор със смяната им... Грантирам ти! Не е като при колелетата! Дано се справиш, но ако все пак решиш, отиди при гумаджията до К2-ката (зад ШЕЛ-а на цариградско)!

bum_bum написа:Като сме на тая тема, ясно е че за друго няма да се организираме, ама за някакво мото училище при Караньотов или някой друг, дали ще има желаещи или всички сме нинджи?
Аз имам нещо като предварителна уговорка за средата на Април при него. Иначе много ми препоръчаха Петър Въжаров, но още не съм разговарял с него. На теб каква ти е идеята? Да се съберем повече хора и да питаме за групово?