Велосипеди
Модератор: Общи модератори
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Re: Покупка на велосипед...
Написаното беше по повод нищожната разлика между хипер дупер колелото и 'китайския сбирщайн'.. сега пък опряхме до крака и сърце, ама не виждам връзката. Факт, китайския сбирщайн не е бил, това което написах, а имам някаква бегла представа какво се продава на стадиона за 200 ли, 250 ли беше.. и ще е точно това, което написах.. с което да, наистина ще ти трябват и крака и сърце и све да го покараш един час.. Примера с евтиния дерайльор също не мисля, че е подходящ, надали всичко останало дори се е доближавало до колелото за 200 от стадиона.. Нещо не бях разбран правилно ми се струва, но както и да е.. Дано пък наистина има късмет колегата с колелото за 200 от стадиона, и да не са му нужни феноменални крака и сърце, за да го покара един час с удоволствие..
Бум бум. Ето я героинята от филма с бикситата в Ню Йорк. Седи и чака диспечера да и прати адрес.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
Не знам дали не е късно вече да се коментира за седалките, но принципно вело магазините имат едни машини на които сядаш и ти показват след това какъв размер седалка е препоръчителна за теб (измерва разстоянието между костите на седалището). В youtube има клипчета как да си го измерите сами: https://www.youtube.com/results?search_ ... ke+saddle+
Освен това от значение е типа колоездене, например при шосейките позицията е много по-агресивна, отколкото при градските колела (затова на линка дето колегата беше споделил от сайта на Selle Royal са написали градусите).
И другото, противно на очакванията, по-дебелите седалките (с гел и т.н.) в повечето случаи не са по-удобни отколкото тези които изглеждат като пейка. Причината е, че като покараш 30тина минути се започва триене което само се влошава. Като цяло болката в Д-то се преодолява с повече каране и влизане във форма. Пример са професионалистите дето всеки ден минават луди километри и часове с колелата.
Иначе това е моята седалка: https://www.trekbikes.com/de/de_DE/equi ... Code=black като имам и по-евтиния вариант на градското колело. Преди около месец участвах в Öztaler Radmarathon-а в Австрия въпреки километрите и многото часове прекарани на колелото, нямах никакви проблеми със седалката.
Освен това от значение е типа колоездене, например при шосейките позицията е много по-агресивна, отколкото при градските колела (затова на линка дето колегата беше споделил от сайта на Selle Royal са написали градусите).
И другото, противно на очакванията, по-дебелите седалките (с гел и т.н.) в повечето случаи не са по-удобни отколкото тези които изглеждат като пейка. Причината е, че като покараш 30тина минути се започва триене което само се влошава. Като цяло болката в Д-то се преодолява с повече каране и влизане във форма. Пример са професионалистите дето всеки ден минават луди километри и часове с колелата.
Иначе това е моята седалка: https://www.trekbikes.com/de/de_DE/equi ... Code=black като имам и по-евтиния вариант на градското колело. Преди около месец участвах в Öztaler Radmarathon-а в Австрия въпреки километрите и многото часове прекарани на колелото, нямах никакви проблеми със седалката.
Някой знае ли в БГ как стоят нещата с ел велосипеди/тротинетки над 250w. Гледам в Германия ги регистрират и М категория искат, но за тук не намирам никаква информация...
..Bayerische Motoren Werke..

- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
Няма регистрация и не ти трябва категория.M-coupe написа:Някой знае ли в БГ как стоят нещата с ел велосипеди/тротинетки над 250w. Гледам в Германия ги регистрират и М категория искат, но за тук не намирам никаква информация...
Май го обсъждахме това
Не е лошо да им измислят регистрация и най-вече застраховка. Има много мощни машинки, които могат да нанесат сериозни повреди при катастрофа. И в случая шофьорът си го отнася за своя сметка. Тук е пълно с такива по пътищата.

https://emmo.ca/collections/electric-mo ... tyle-ebike

https://calgarypowersports.ca/collections/brand-new/
Колкото и странно да звучи, това са си и колела, защото имат педали. А съм ги засичал някои да карат с над 50км/ч
Чистите колела ги гледам, масово са в рамките на 20кг. И това чудо засилено със скорост от около 30км/ч може много сериозно да огъне всяка кола при удар. Карат ги абсолютно навсякъде и не се съобразяват с нищо. Много от крадските куриери и тези с доставките на храна са с електрички. Не искам да коментирам дядо и баба, дето са се засвяткали по велоалеите. Аз карам с двайсетина, те ме подминават като спрял ...
Тия с тротинетките не ги коментирам

https://emmo.ca/collections/electric-mo ... tyle-ebike

https://calgarypowersports.ca/collections/brand-new/
Колкото и странно да звучи, това са си и колела, защото имат педали. А съм ги засичал някои да карат с над 50км/ч
Чистите колела ги гледам, масово са в рамките на 20кг. И това чудо засилено със скорост от около 30км/ч може много сериозно да огъне всяка кола при удар. Карат ги абсолютно навсякъде и не се съобразяват с нищо. Много от крадските куриери и тези с доставките на храна са с електрички. Не искам да коментирам дядо и баба, дето са се засвяткали по велоалеите. Аз карам с двайсетина, те ме подминават като спрял ...
Тия с тротинетките не ги коментирам

Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Зак ще е учуден , че не само в България има анархия 
mr_petroff написа:Зак ще е учуден , че не само в България има анархия
Това беше удар под кръста
За тия със тротинетките може цял раздел да се открие, не само една тема. Особенно, когато десетина тийнейджъра се качат и карат като някаква тълпа по улиците. Много са опасни вечер в тъмното. Една от причините, да не искам да бачкам втора смяна.
Преди време някой писа, че тук зимата колела не се карали.
Та поздрав по този случай. Вчера сутрин
Та поздрав по този случай. Вчера сутрин

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Ам че то туй половин колло
Пък и психично болни има по целия свят 
За толкова е събрал пари човека
и имаше калник, да не му хвърля на гърба 
и имаше калник, да не му хвърля на гърба Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
И в Пловдив има един, който всеки ден е с такова едноколесно колело... Бързо си се движи по велоалеите...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
В Германия си карат и зимата (предполагам че и в скандинавските също). Даже и зимни гуми със шипове си имат.

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и назначил Румен Спецов за шеф на ЕмТиВи...
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и назначил Румен Спецов за шеф на ЕмТиВи...
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Потвърждавам за скандинавските държави, че не слизат от велосипедите зимата. Гумите са с шипове, а велоалеите се опесъчават с натрошен чакъл.
Звучи налудничаво за Ганьо, но хората са здрави и жизнени до дълбока старост, за разлика от тук, където националният спорт е домашнярка на маса.
Звучи налудничаво за Ганьо, но хората са здрави и жизнени до дълбока старост, за разлика от тук, където националният спорт е домашнярка на маса.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Southside написа:Потвърждавам за скандинавските държави, че не слизат от велосипедите зимата. Гумите са с шипове, а велоалеите се опесъчават с натрошен чакъл.
Само си сменят ставите на 60