Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Модератор: Общи модератори
Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Парите не определят качеството на социалната средата… другото е робуване на общественото мнение и други подобни първосигнални залитания.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:...робуване на общественото мнение и други подобни първосигнални залитания.
Това са най-тежките данъци, които човек може сам да си наложи. Независимо къде се намира. И важи за всички, не само за нас.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
BMW_POWER написа:alx написа:...робуване на общественото мнение и други подобни първосигнални залитания.
важи за всички, не само за нас.
Абе на изток от берлинската стена си е доста по-доловимо. На запад няма чак толкова такива неща, да усещаш недостиг на самочувствие, дори когато реално имаш всичко необходимо. Тука сме израсли последните 30 години с едно чувство, че материалната собственост те определя като човек, щото преди го е нямало
^ Отделно отвсякъде (включително и от тази тема) се натрапва всякчески, че сме страшни скапаняци, което кара хората да вярват в това твърдение (мислейки си, че само те са изключения от стадото, естествено). Съответно дори морално, въпросната социална среда е в силно съмнение спрямо себе си... 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Парите не мисля, че развалят нещо и друг път сме го коментирали. Просто дават възможност на човек да лъсне в пълната си светлина. И прага за това не е кой знае колко висок.
Ако не са пари, ще са вещи, имоти, власт... това дето като махнем парите как щял да се промени света е супер детинска гледна точка.
От гледна точка на забогатяването на Бг, че ще подобри нещата е просто от това, че не сме минали нивото, което е необходимо за да може едно 90% от населението да не е в постоянна финансова несигурност (временна да има е нормално) и да може да мисли и за други неща. Но не сме и чак толкова далече от там. Че има някакви културни разлики тука е неоспоримо... нещо, което се набива на очи е, че първата работа тука на хората като се видят с пари е да си купят хубава кола, вместо да се погрижат за здравето си, образование, жилище и т.н. първо... което е изразено и чрез политиците - затва имаме помощи за транспорт сега
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ако не са пари, ще са вещи, имоти, власт... това дето като махнем парите как щял да се промени света е супер детинска гледна точка.
От гледна точка на забогатяването на Бг, че ще подобри нещата е просто от това, че не сме минали нивото, което е необходимо за да може едно 90% от населението да не е в постоянна финансова несигурност (временна да има е нормално) и да може да мисли и за други неща. Но не сме и чак толкова далече от там. Че има някакви културни разлики тука е неоспоримо... нещо, което се набива на очи е, че първата работа тука на хората като се видят с пари е да си купят хубава кола, вместо да се погрижат за здравето си, образование, жилище и т.н. първо... което е изразено и чрез политиците - затва имаме помощи за транспорт сега

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- A9A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: V12
Някой замислял ли се е какво ще се случи, ако се вдигнат двойно доходите на българите?
Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
A9A написа:Някой замислял ли се е какво ще се случи, ако се вдигнат двойно доходите на българите?
Абсолютно нищо
От 2000-та година до сега са вдигнати не 2 пъти, а поне 5 пъти, да не казвам 10 пъти
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
A9A написа:Някой замислял ли се е какво ще се случи, ако се вдигнат двойно доходите на българите?
Ще спре мрънкянето че са малки заплатите ?

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Мрънкането ни е национален спорт. Неубиваемо е.
Жалко, че няма световно първенство, щяхме да се като мирканците на баскетбол.
Жалко, че няма световно първенство, щяхме да се като мирканците на баскетбол.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Цените не са се вдигнали 10 пъти.
Ако пък говорим за вносни тогава съвсем.
Едни маратонки струваха няколко заплати преди само 25 години все едно купуваш кола.
За телевизори да не говорим, дори българските и руски боклуци бяха 5-10 заплати, японските 20 с връзки кой да го купи от корекома
Едни маратонки струваха няколко заплати преди само 25 години все едно купуваш кола.
За телевизори да не говорим, дори българските и руски боклуци бяха 5-10 заплати, японските 20 с връзки кой да го купи от корекома
- A9A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: V12
alekangg написа:A9A написа:Някой замислял ли се е какво ще се случи, ако се вдигнат двойно доходите на българите?
Абсолютно нищо
От 2000-та година до сега са вдигнати не 2 пъти, а поне 5 пъти, да не казвам 10 пъти
Ще настъпи Армагедон! То и сега всички са "ти знаеш ли кой съм аз, бе", смятай тогава... Всички E60 ще станат F01

То ще са ресторанти, дискотеки, пиене, коли...
Сещам се и за друго: "Дай на простака пари (власт) и му гледай сеира!"
Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Аз повдигнах темата, айде стига, ще я заключат накрая, а вие ще идете в почивка ако не спрете, една страница е за триене заради вас.
Зак, приматите в градинката ги оправям лесно. На оусацта където спирах едно време първо ги отучих да спират на местата на такситата за които си плащам аз и всички останали. Понеже целият район беше миниран от хора желаещи да влезнат в кафетата с колите, нямаше къде да спират. И почнаха да спират в градинката на сред центъра. И то хора претендиращи за умни уж. С времето тревата взе да отстъпва и вместо зеленина да се появява пясък от гумите. Е тогава нещо с мен се пречупи. Шилото и бам, бам, бам...дотам бяха. Едни и същи, които спираха там, вече не смееха, а останалите нямаха тъпанарския пример, че може там вътре да се навреш. Изведнъж тревата се завърна, а и някой гумаджия ще е бил доволен. Така е, щастието за едни почти винаги е нещастие за други.
Това беше за някакъв супер минимален период от време покрай хипер инфлацията. За преди това...някои вносни неща бяха скъпи да, ама пък имахме от онзи модел Адидас за който имахме патент.
Сериозно, стандартът ни се вдигна, но не както казвате вие 10 пъти скочили заплатите на фона на другото. Но стандартът ни се вдигна, човечеството напредна, за мен в казармата беше зор докато си купя gsm с ваучери, че да мога да се обаждам от време на време и да не звъня с картите за кабинките, сега имаме...целия свят в ръцете си и пак сме недоволни. Човекът(не Българина като нарицателно)си е такъв, концентрира се върху това, което няма, а не което има.
Стига бе човек, в началото на другата година мисля, че ще отделям някой лев баш за Ф01.
Зак, приматите в градинката ги оправям лесно. На оусацта където спирах едно време първо ги отучих да спират на местата на такситата за които си плащам аз и всички останали. Понеже целият район беше миниран от хора желаещи да влезнат в кафетата с колите, нямаше къде да спират. И почнаха да спират в градинката на сред центъра. И то хора претендиращи за умни уж. С времето тревата взе да отстъпва и вместо зеленина да се появява пясък от гумите. Е тогава нещо с мен се пречупи. Шилото и бам, бам, бам...дотам бяха. Едни и същи, които спираха там, вече не смееха, а останалите нямаха тъпанарския пример, че може там вътре да се навреш. Изведнъж тревата се завърна, а и някой гумаджия ще е бил доволен. Така е, щастието за едни почти винаги е нещастие за други.

alekangg написа:Цените не са се вдигнали 10 пъти.
Това беше за някакъв супер минимален период от време покрай хипер инфлацията. За преди това...някои вносни неща бяха скъпи да, ама пък имахме от онзи модел Адидас за който имахме патент.

A9A написа:alekangg написа:A9A написа:Някой замислял ли се е какво ще се случи, ако се вдигнат двойно доходите на българите?
Абсолютно нищо
Ще настъпи Армагедон! То и сега всички са "ти знаеш ли кой съм аз, бе", смятай тогава... Всички E60 ще станат F01![]()
![]()
![]()
То ще са ресторанти, дискотеки, пиене, коли...
Сещам се и за друго: "Дай на простака пари (власт) и му гледай сеира!"
Стига бе човек, в началото на другата година мисля, че ще отделям някой лев баш за Ф01.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
Като страничен наблюдател, бих казал, че с повече хора, като Зак и по-малко, като Димитров, държавата има шанс. Напоследък ми прави впечатление, че има пробуждане и маааалко по-малко търпимост на беззаконието, но все още, по-голямата част са ок със статуковото, за да не вземе някой да им наруши хорошото...
А аз като част от това общество не виждам....абе май...нищо не виждам... ма карай...
Идват да ме глобят от общината за един строеж...
Прави са хората изкарали сме кал на улицата....така е...
Ама на другото дето му викат улица и реално от където идва калта асфалт не е имало никога.
Ако зависи и от тях няма и да има.
А сме я насипали с чакъл пак за да не газим в кал...така за наша сметка.
Как и да е.
Обяснявам аз,че тая калната улица ще я асфалтираме за наша сметка.
Ще има направя тротоари и ще им вкарам цялата инфраструктура под земята дето и е мястото.
И ще сложа нови улични тела за осветление.
Гледат мигат и не вярват на очите си.
Писаха ми акта разбира се,че няма как...и те трябва заплати да оправдават.
Накрая дойде един от екипа и вика:
Дай да ти стисна ръката!
Ако това правеха всички щеше да живеем в друга държава.
Викам ако имаше държава на мен щеше да ми се наложи да направя само жилищната сграда пък другото щеше да е работа на държавата.
Ма на...
Опитваме се да я оправяме по-малко.
Кой как може.
Идват да ме глобят от общината за един строеж...
Прави са хората изкарали сме кал на улицата....така е...
Ама на другото дето му викат улица и реално от където идва калта асфалт не е имало никога.
Ако зависи и от тях няма и да има.
А сме я насипали с чакъл пак за да не газим в кал...така за наша сметка.
Как и да е.
Обяснявам аз,че тая калната улица ще я асфалтираме за наша сметка.
Ще има направя тротоари и ще им вкарам цялата инфраструктура под земята дето и е мястото.
И ще сложа нови улични тела за осветление.
Гледат мигат и не вярват на очите си.
Писаха ми акта разбира се,че няма как...и те трябва заплати да оправдават.
Накрая дойде един от екипа и вика:
Дай да ти стисна ръката!

Ако това правеха всички щеше да живеем в друга държава.
Викам ако имаше държава на мен щеше да ми се наложи да направя само жилищната сграда пък другото щеше да е работа на държавата.
Ма на...
Опитваме се да я оправяме по-малко.
Кой как може.

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
slatanic написа:Обяснявам аз,че тая калната улица ще я асфалтираме за наша сметка.
Внимавайте, колега! Защото имам познат в гр. Куклен, който има работилница на около 100м. от главния път... и те решиха да асфалтират, защото ''пътя'' беше кал с камъни.. и по някое време решиха да го глобят, но не знам каква беше сумата, беше преди доста години