Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Re: Apple устройства, iOS и macOS тема

Мнение от grkv » 24 Яну 2023, 17:16

Дайте да не обръщаме темата на обичайното Левски/ЦСКА :lol:

Другите ми "машини" са все епълски, всичко работи в един облак и ми трябва просто още една, няма дилема дали да е епъл или не.

По-скоро търся "умен" вариант, защото да взема ползвана 3-4 години машина за не малко пари, да я отварям и да я донагаждам, че да работи нормално ми се струва леко тъпо.
24" със сигурност ще върши работа, просто не знам дали ще съм окей с 24" (а и е мега грозен ръб :lol:) и търся някой, който е минал от 27" на 24" и да каже съжалява или не. Ревютата които четох са все "доволни" ама на база пърформънс.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 24 Яну 2023, 17:18

Потвърждавам, че макос и иос 365 апповете са по-добри от виндолс версиите. В комбинация с М1 и новите мбп-та, е нирвана за работа.

Аз съдя продуктите по това, колко ми пречат при ползване. Макбуците в последните 2 години пречат най-малко(сравнено с нааканото предно поколение, както и най-скъпите МС машини, които бяха някаква шега).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Яну 2023, 17:19

Тогава най-смислено е mac mini или дори macbook air с М и външен дисплей.

Другото е супер субективно, просто избери това, което ти харесва на външен вид (beauty is in the eye of the beholder).

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 24 Яну 2023, 17:22

grkv написа:Дайте да не обръщаме темата на обичайното Левски/ЦСКА :lol:

Другите ми "машини" са все епълски, всичко работи в един облак и ми трябва просто още една, няма дилема дали да е епъл или не.

По-скоро търся "умен" вариант, защото да взема ползвана 3-4 години машина за не малко пари, да я отварям и да я донагаждам, че да работи нормално ми се струва леко тъпо.
24" със сигурност ще върши работа, просто не знам дали ще съм окей с 24" (а и е мега грозен ръб :lol:) и търся някой, който е минал от 27" на 24" и да каже съжалява или не. Ревютата които четох са все "доволни" ама на база пърформънс.

А защо не си вземеш един 14 иначов M1 Pro просто и да го вържеш с монитор? Аз съм с такъв и съм много доволен, водят го най-добрия мак като цена-качество

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 24 Яну 2023, 17:24

Кой да е тоя 27" монитор, дето да изглеждат окей нещата? Сравнено с 27" 5к аймак имам предвид.

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 24 Яну 2023, 17:29

grkv написа:24" със сигурност ще върши работа, просто не знам дали ще съм окей с 24" (а и е мега грозен ръб :lol:) и търся някой, който е минал от 27" на 24" и да каже съжалява или не. Ревютата които четох са все "доволни" ама на база пърформънс.

Не виждам как няма да съжаляваш, ако минеш от 27" 5К на 24" 4.5К, качеството на дисплеите е еднакво и единия е по-малък... Аз взех от последните 27", наблъскан на макс, уж да го държа дълго време и да имам интел машина за нейтив уиндолс ако ми се наложи(мислех да инсталирам флайт симулатора), но нищо не инсталирах и М1 прото го издухва тоя и9. Сега мисля да го разкарам и да сменя с мини или студио и 5К дисплей.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 24 Яну 2023, 17:31

grkv написа:Кой да е тоя 27" монитор, дето да изглеждат окей нещата?

Еми то на монитори и за 300 лева и за 3000 ще изглеждат "окей" нещата. Въпроса е какво търсиш

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 24 Яну 2023, 17:33

grkv написа:Кой да е тоя 27" монитор, дето да изглеждат окей нещата? Сравнено с 27" 5к аймак имам предвид.

Има апълския студио дисплей, отделно самсунг и делл обявиха 5К модели, главно за мак юзъри на ЦЕС

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 24 Яну 2023, 18:19

ivanski_2 написа:Мога да препоръчам сервиз в студентски ако не ти е далч.
Иначе аз от ейпъл сервиза в Сердика съм :bang: :bang: :bang: , уж смениха батерията на един стар айфон ама само уж ***** та се радвай че не опираш до тях.

Сподели го в темата, може и на друг да му се наложи. :yes:
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 24 Яну 2023, 21:41

grkv написа:Кой да е тоя 27" монитор, дето да изглеждат окей нещата? Сравнено с 27" 5к аймак имам предвид.

Аз съм с хай енд 27ци, както бях казал по-горе, като го вързах иглежда ужасно, свикнах му нали, но 24 инча 1080п на виндовс изглежда по-добре от 27 инча 1440п, което има доста по-висок ППИ, поради някаква причина.
Ако намериш 4к монитор на добра цена, вземай него и си бомба с един мак еър даже - https://www.ozone.bg/product/dell-s2721qs - примерно вземаш този монитор и тогава е добре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 24 Яну 2023, 22:01

Аз в офиса съм с Dell U2718Q и MacBook 13 Pro 2019…никакви грижи със скейлинг и тн, картината си е супер :dunno:
Вкъщи съм с Dell U2414 и същия Мак - всичко е наред, има няколко премигвания всеки път като включа от единия на другия ама като захапе е супер :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 24 Яну 2023, 22:24

Много е трудно да се добие представа с писане кое е окей и кое не е... пак казвам, боднахме един макбук про 2020 в един 4К Ийяма Г-мастър нещо си геймърски монитор - за 90% от хората е окей, за мен е ужасно. Ръбовете на буквите ги виждам леко "фъзи" спрямо 27 5к аймак, което ме дразни и не бих работил на тая комбинация. Предполагам има голяма разлика между работещите основно с текст и такива с фото/видео :dunno:

Ще мисля, но да купя един лаптоп, който 24/7 да стои сгънат и вързан с монитор пак ми изглежда не много умно, ама т'ва предлага пазара... баси.
Ще го мисля, но усещам, че все повече клоня към някое ползвано ('щото вече няма нови...) 27" 5к.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Яну 2023, 22:36

https://support.apple.com/guide/mac-hel ... d72b76/mac

Вие не сте сериозни :mrgreen: Изобщо не му пука на мака какъв е монитора, до колкото е сложен на native resolution или 2х кратно на това. Ако нещо не изглежда както трябва сте го направили на fractional scaling.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 24 Яну 2023, 23:50

В този казус няма дилема: новия mac mini M2 щом ще се ползва за текстова обработка и браузване, дисплеят по избор.
От 27 да се мине на 24 ... :nono:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 25 Яну 2023, 7:38

Southside написа:От 27 да се мине на 24 ... :nono:

:yes:

Мак мини е готино за някой, който ще го товари реално и ще му се радва, за уърд и лакорда е оувъркил отвсякъде... което не е проблем ако сметката за комбото накрая не беше безсмислено висока.
В Айстайл мак мини с М2 е 1500лв, 27" 5к мониторите са една чанта пари и тотала гони 4 хил., с някои го и подминава сериозно.
Ще го мисля, но важното ми беше 27 или 24, срещнах съмишленици за по-големия размер - мерси.

В тая връзка не знам епъл как ги мислят нещата, ама спряха айфон мини, дето за мен е най-комфортния размер телефон за хора, дето не се интересуват особено от инстаграми и тикток, спряха 27 аймак и на негово място тръгнаха с концепцията за отделен компютър + монитор ако искаш нещо над 24... кой съм аз да им давам акъли, ама... :kuku:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата