Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от alekangg » 23 Яну 2023, 12:25

За мен е абсурдно, ако някой взима/печели 5-6-7к евро на месец да седи в България, но всеки има различни приоритети.
Видно е, че все още най-важните са колко струва една ракия в кръчмата и разни други подобни неща, но пък не им пречи да са в тинята и калта и межди тия дето карат по околовръстното с 250 и не се знае кой ден ще ги уцелят.
А тия дето уж идват в Бг, на колко години са, имат ли семейство, то е ясен отговора, но все пак.

Младите ое Европа обичат ходят и да живеят временно навсякъде, в Бг и в дори по-убити страни, ама на по 40+ и семейни са единици, които остават в страни от третия свят.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Яну 2023, 13:27

За теб може да е абсурдно, за мен пък съшоне абсурдно да изкарвам тези пари и да се бутам...някъде, неизвестно къде. И ти си е неизвестно, понеже докато не заживееш изцяло не може да имал реалната преценка върху всичко. Да не говоря, че географски трудно ще намеря нещо по-като за мен, то ще е нещо топло, ама пак пък там ще има други тъпотии, абе не е лесно да си жив. :mhihi: Затова мога да направя нужното средата ми тука да се подобрява с някакви дребни на вид неща, но нищо не се знае, някой ден може да реша да се отвържа на някъде, мислено бая пъти съм го правил, участвам си всяка година за ЗК, макар вече да съм почти убеден, че падне ли се, освен Хавай, Флорида или Тексас на друго място няма да ида, но и там ще има други дертове и опитаме пак до неугодията. :mhihi:

madafaka_donkele написа:
Spit-Fire написа:... и ми казва само едно "стой си тука, навсякъде е едно и също и каквото си го направиш"...

Отскоро и аз започнах да оглеждам и разучавам за "навън"...отново, че отдавна не съм емигрирал :mhihi: Ми точно в момента е адската лудница. Кой не съм питал той не ми се е оплакал :mhihi: Аз ги питам за съответната държава, те ми се жалват и ме разпитват да идват да се установяват в България :mhihi: Явно точно сега въобще не е момента да се излиза където и да било.

Ама да не мислиш, че си само ти така? Знаеш ли колко такива "Заковци" сме на клона? То това идва от многото разсъждаване. Ако по-малко му мислехме, все тая щяха да са ни бая повече неща. На мен ми е все тая за много от нещата, които им липсват на много нашенци като тръгнат на някъде и все пак предпочитам тука. Никой не може да ме убеди, че печеленето на повече пари в БГ няма да подобри средата му, НИКОЙ! :idea: За мен това са лицемерни изказвания или неосъзнати. Ако беше вярно, никой нямаше да се напъва за някой лев отгоре. Минимум парите могат да ти осигурят време, което да вложиш ако щеш в подобряване на средата ти и разширяване на кръгозора ти, пък нищо от това не пречи да емигрираш пак в даден момент.
И да, аз също чувам все повече оплаквания от чужбините, като прогресивно са нарастнали с годините, но това е и също защото много народ отиде натам. Просто първо не е за всеки, второто е много трудно да си намериш мястото. Най-елементарен пример, казват ми "не ща да я чуя тая Германия и т.н." идва друг и ми казва "Германия е номер едно". :mhihi: За теб кое и как ще е?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 23 Яну 2023, 13:33

z
Последна промяна Petrolhead на 20 Ное 2023, 19:04, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Яну 2023, 13:48

Ако ще от утре средната заплата да скокне х4 на сегашните цени - пак ще е същата ганьовщина. Ще трябва да минат 1-2-3 поколения, докато се види разлика. Колко от хората на 1000лв заплата сега, ако взимат 4к, първата работа ще им е да запишат курсове за нещо примерно :mhihi: Честно казано най-смисленото нещо, което масовката ще направи... е да види малко свят и да излезне от страната. Останалите пари ще са за 3-ка дизел с чип и апартамент НА София в презастроен район :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Яну 2023, 14:30

И като е така какво да направим, да се махаме всички ли? Ти защо си тука тогава?
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Яну 2023, 14:35

И аз се чудя понякога :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Яну 2023, 14:55

Аааа, сега, няма да бягаш от отговорност. В тоя форум само размера на криптото си може да държиш в тайна, всички други размери трябва да ги извадиш наяве. :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 23 Яну 2023, 20:38

TNT написа:Ако ще от утре средната заплата да скокне х4 на сегашните цени - пак ще е същата ганьовщина. Ще трябва да минат 1-2-3 поколения, докато се види разлика. Колко от хората на 1000лв заплата сега, ако взимат 4к, първата работа ще им е да запишат курсове за нещо примерно :mhihi: Честно казано най-смисленото нещо, което масовката ще направи... е да види малко свят и да излезне от страната. Останалите пари ще са за 3-ка дизел с чип и апартамент НА София в презастроен район :mhihi:

И един милион да дадеш на бедняка той пак няма да знае какво да го прави.
Щото мироглед не се формира за един ден,а за един живот.
Та не става само с ядене... ;)

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Яну 2023, 2:37

madafaka_donkele написа:Иначе не знам какво му се чудите на пауъра. Той си е канадското копие на зак. И двамата са недоволни от територията, обаче и двамата нямат полезен ход, дето се казва ни напред, ни назад. И не са само те де. И аз съм, като тях, недоволен от територията и също, като тях нямам полезен ход. И съм сигурен, че дори и хора, като алх имат от какво да се оплачат.

Грешиш! Заки хейти всичко и всички. Аз хейтя само определени неща. Дразни ме политиката на правителството. Вътрешна и външна. Хейтя донакъде и държавата. Донякъде, да речем на 70%. Има и хубави неща, не отричам. Но за страната, като природа, нищо лошо не мога да кажа. Паля колата и след 20мин съм някъде дачеч, без никакви досадници около мен. Това в Европата, просто няма как да стане.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 24 Яну 2023, 2:54

BMW_POWER написа: Паля колата и след 20мин съм някъде дачеч, без никакви досадници около мен. Това в Европата, просто няма как да стане.

Чак пък... Половината Испания е празна. Във франция си имат diagonale du vide, за България не знам дали я броим към Европата, но тук знаеш как е - безброй пусти села, гори, хижи и т.н. има...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Яну 2023, 4:28

Top Gun Maverick написа:Никой не може да ме убеди, че печеленето на повече пари в БГ няма да подобри средата му, НИКОЙ! :idea:

Колега, това колко е невярно - идея си нямаш. Средата на един човек не се определя от приходите му (от едно скромно ниво нагоре- визирам 1000-2000 лева за София- колкото да имаш пари за едно кафе дет се вика) а от социалните и интелектуални му потребности. Многото пари ще ти дадат достъп до една среда- но ти гарантирам, че няма да е по- добра освен ако не си някакъв емоционален скот, мутра и тн от този род... а аз не мисля, че се вписваш точно ти в тоя шаблон. И така…
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Яну 2023, 9:00

Въобще не говорех за себе си, а по принцип. А и не говорех за МНОГО пари, а за повече пари, което води до ПОДОБРЯВАНЕ на средата(ако положиш усилия да го направиш)а не решаване на всичките ти проблеми и край мир и хармония до края на живота ти на база пари. И според мен ти грешиш кардинално защото гледаш шаблонно колко народ са го развалили парите или е било все тая. Колкото и да отричаш, те ти дават една друга сила, която вече как и колко ще използва зависи от това какъв човек си. Горе-долу както с алкохола и как ти влияе когато си пиян. Ако един човек е цървул и тип мутра айде да кажем както ти казваш или просто агресивен, то алкохола има голям шанс прогресивно да отключи тази му черта още. Има примери за не един човек, който като пийне и става супер леке, заядлив, буен, както и точно обратното. Ако един човек е веселяк има голям шанс да стане леко лигав и така. Това какъв те прави алкохола зависи от самия теб, както е при парите. Те не те определят по никакъв начин, те ти дават възможности да бъдеш или да не бъдеш някакъв, пък ти ако искаш сега обяснявай как не е вярно и колко лошо е да ги имал едва ли не.
Парите като не ти носят нещо, защо не си стоиш в хубавата среда и в гаража са си вкараш 5 Лади по 75 коня и с тях да си правиш кефа? :mhihi: Ще има да се занимаваш с тях, да се грижиш, да ти прави кеф да ги ремонтираш или някой да го прави вместо теб, ще ги направиш бегачки...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 24 Яну 2023, 11:46

alx написа:
Top Gun Maverick написа:Никой не може да ме убеди, че печеленето на повече пари в БГ няма да подобри средата му, НИКОЙ! :idea:

Колега, това колко е невярно - идея си нямаш. Средата на един човек не се определя от приходите му (от едно скромно ниво нагоре- визирам 1000-2000 лева за София- колкото да имаш пари за едно кафе дет се вика) а от социалните и интелектуални му потребности. Многото пари ще ти дадат достъп до една среда- но ти гарантирам, че няма да е по- добра освен ако не си някакъв емоционален скот, мутра и тн от този род... а аз не мисля, че се вписваш точно ти в тоя шаблон. И така…

Веднага давам за пример някой циганин богаташ, ама говорим с много пари.
Е не съм видял, да се очовечил, нищо, че може да има по 20к+ доходи и къща за 500к, с мерцедес пред нея, пак си остава долен мазен циганин с интелект на 10 годишно дете.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Яну 2023, 11:52

Това е много крайно. Първо са малцина и второ...говорим за нормален човек. :mhihi: Но да, ти описваш нещата както ги казвам и аз. Ако си кофти човек, с придобиването на повече пари/власт, той ще стане още по-кофти. Но ако е добър и що годе интелигентен, няма ли да му помогне това като засили тези му качества? С тези пари той може да се освободи от много рамки, които преди това е имал и които са му пречили да реализира не малко неща. Да не говорим, че може да започне да мисли в посоки, които преди това са му били много далечни.
Иначе крайни примери бол как парите дори развалят човека, но според мен той си е бил склонен към това, просто те са били катализатора.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 24 Яну 2023, 12:51

По-скоро от какво и как са направени пачките имат значение. Ако са ти паднали отнякъде или си ги изкарал лесно с някакви схеми си оставаш същия какъвто си бил. Ако си се потрудил истински, направил си някакъв свестен продукт/услуга е много по-вероятно да постигнеш някакво израстване по всички параграфи.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата